Een gezellige tuin creëren? Zo maak je een buitenbar in jouw tuin!

Een gezellige tuin creëren? Zo maak je een buitenbar in jouw tuin!

  • 22 mei 2019

  • Door Woonhome.nl

In Nederland kun je helaas niet ieder seizoen genieten van je tuin, toch zijn er een aantal maatregelen om het hele jaar gebruik te maken van jouw tuin. Eén optie hiervoor is door het maken van een buitenbar. Dit is een overdekte bar die voorzien is van alle gemakken om drankjes voor je gasten te verzorgen. Daarnaast biedt een mooie buitenbar natuurlijk een goede sfeer en is dit een zeer originele tuinsetting.

Wanneer jij jouw buitenbar zelf hebt gemaakt, kun jij je vrienden of familie trakteren op lekkere drankjes in de tuin!

De buitenbar zelf maken

Een buitenbar in elkaar zetten is geen enorm ingewikkelde klus, alhoewel je het zo gek kunt maken als je zelf wilt. De gemiddelde klusser kan dit met wat hulp gemakkelijk zelf doen. Daarnaast kun je de benodigde materialen halen bij de lokale bouwmarkt. Het vereist wat creativiteit, maar de bouw begint bij de schets. Daarna is het belangrijk om na te denken over de materialen die je wilt gebruiken. Het valt aan te raden om te kiezen voor onderhoudsvrije materialen, denk aan damwandgolfplaten of aluminium. Daarentegen geeft hout wel meer sfeer aan een buitenbar, dus iedereen moet voor zichzelf de afweging maken tussen sfeer en onderhoud. Het belangrijkste aan het materiaal is uiteraard dat dit compleet waterdicht is.

Verlichting bij de bar zorgt voor een knusse gezellige sfeer. 

Sfeer creëren in de buitenbar

Wanneer de buitenbar staat is het tijd om sfeer aan te brengen zodat de bar niet alleen praktisch is, maar ook gezellig. De eerste stap die je kunt zetten om sfeer aan te brengen is door na te denken over de verlichting. Bijvoorbeeld het aanbrengen van led strips rondom de bar. Deze led strips kun je erg mooi afwerken onder de bar, waardoor je enkel de verlichting ziet. Ook kun je led strips kopen die van kleur kunnen veranderen, hierdoor kun je zelf bepalen welke kleur het beste past bij het moment van de dag. Naast led strips zijn ook lichtsnoeren met ouderwetse bollen erg mooi om op te hangen rondom de buitenbar.

Stal jij straks ook jouw selectie mooie flessen achter je buitenbar?

Zit plek rondom de bar

Een buitenbar is praktisch voor het schenken van drankjes voor visite, of voor jezelf, echter zijn zitplekken rondom de bar haast wel nodig. De buitenbar met mooie verlichting zorgt voor sfeer, het zou dus bijna zonde zijn om geen zitplekken bij de bar te creëren. Een erg simpele oplossing hiervoor is door een aantal barkrukken voor de buitenbar neer te zetten. Tevens is dit ook een goedkope oplossing want je hoeft enkel een paar barkrukken aan te schaffen. Het is wel fijn dat deze barkrukken dan ook overdekt zijn door de bar voor wanneer het weer wat minder is. Het is uiteraard ook mogelijk om de bar te verlengen meteen hoge tafel, hierdoor kun je meer barkrukken kwijt en dus ook meer gasten!

Mocht er nog budget over zijn, dan kun je er over nadenken om een geluidsinstallatie in te bouwen in de bar. Ieder goed feestje begint dan ook met muziek. Eén mooi voorbeeld van een goede geluidsinstallatie is het merk Sonos. Deze installatie is zeer gebruiksvriendelijk en op afstand te besturen, geen gezeur met draden dus!

Bekijk ook

Heel relaxt slapen in the Seventies bedlinnen

Nieuw: vrolijk Bedlinnen Almond met typisch jaren zeventig dessin. Met dit dekbed reis je iedere avond …

Bekijk

Kunstgras in je tuin? Probeer deze kunstgrassamples eens

De voordelen van kunstgras zijn legio. Het is onderhoudsvrij, bestemd tegen droge én natte perioden …

Bekijk

Je sleutels kwijt raken is vanaf nu verleden tijd

Ga je net de deur uit, zijn je sleutels spoorloos. In geen velden of wegen …

Bekijk

Scandinavisch interieur: warm en tijdloos

Leek Scandinavisch wonen eerst nog een trend, inmiddels is het wel duidelijk dat deze interieurstijl …

Bekijk