Greeploze keukens – prachtig bij een modern interieur

  • 11 augustus 2016

  • Door Woonhome.nl

Wanneer je je gaat oriënteren op een nieuwe keuken, moet je goed nadenken over jouw wensen en eisen. Bij een keuken zijn er namelijk tal van mogelijkheden om uit te kiezen. Zoals de stijl van je keuken Ga je voor een moderne keuken of een klassieke keuken? Past de landelijke stijl of een designkeuken meer bij jou en je interieur?

woonhome-minimalistische-greeploze-keuken-wit-indeling-design-1

Minimalistische greeploze keuken

Ook zijn er allerlei mogelijkheden voor de kleur van je keukenfronten. En kun je kiezen uit diverse indelingen; hoeveel ruimte heb je? Welke apparatuur wil je allemaal in de keuken en op welke plaats wil je de afzonderlijke apparaten hebben? Als je deze stappen allemaal doorlopen hebt, denk je dat je klaar bent. Maar je kunt ook nog de details van je keuken bepalen zoals de grepen!

“Hoewel grepen details lijken, bepalen ze de uitstraling van keukens sterk. Tegenwoordig kun je echter ook heel bewust níet voor grepen kiezen. Vooral bij moderne en design keukens staat dit erg stijlvol.”

Kies voor een moderne, strakke en functionele vormgeving

De afgelopen jaren waren er twee stromingen. Aan de ene kant zie je steeds grotere grepen terugkomen in de keuken. Aan de andere kant zijn er ook steeds kleinere en subtielere grepen in de keuken verwerkt die minder bepalend zijn voor de uitstraling.

woonhome-greeploze-keukens-keuken-prachtig-modern-interieur-1

Greeploze keukens, prachtig bij een modern interieur

In een moderne keuken gaat het om de combinatie van strak design en functionaliteit. Grote handvatten passen niet de strakke vormgeving van keukens. En kleinere handvatten zijn niet altijd functioneel, doordat iemand met grotere handen ze niet goed kan vastpakken.

Greeploze keukens zijn dan de ideale uitkomst.Deze keukens hebben helemaal geen deurgrepen, handvatten of greeplijsten: de oppervlakken zijn ononderbroken en geven de keuken een ultieme uitstraling van comfort en moderniteit.

woonhome-design-keuken-greeploos-modern-greeploze-keukens-2

Greeploze keuken, prachtig bij een modern interieur

Hoe open je kasten en lades van greeploze keukens?

Op ieder front van een lade of kast zit een druksysteem (het zogeheten tip-on), waarmee het front geruisloos en zacht naar voren komt als je er een duwtje tegen geeft. Meer informatie over dit systeem vind je in het gratis inspiratie magazine van Grando.

De voordelen van greeploze keukens

Greeploze keukens zijn erg populair omdat je mooie grote, ononderbroken oppervlaktes creëert die de ruimte optisch groter doen lijken. Een ander prettig bijkomend voordeel is dat je geen handvaten hebt die naar verloop van tijd slijtage vertonen. Een handvat pak je haast altijd precies op dezelfde plaats vast, terwijl een front met een duwtje op een willekeurige plaats opent. Het laatste hele praktische voordeel van greeploze keukens is toch wel de hygiëne, je hoeft immers niet meer met vieze handen een greep vast te pakken.

woonhome-greep-loze-keukens-keuken-prachtig-modern-stijlvol-interieur-1

Greeploze keuken, prachtig bij een modern interieur

In een greeploze keuken zie je echt de kracht van eenvoud terug. Grote oppervlaktes met strakke lijnen creëren rust in het interieur en geven de kleuren, materialen en het ontwerp de aandacht die ze verdienen!

Bekijk ook

Tip: Kijk hier eens voor kwalitatieve, betaalbare keukens

Ben je net verhuisd en heeft het nieuwe huis echt een nieuwe keuken nodig? Of …

Bekijk

5 Tips voor het veilig vervoeren van je interieur tijdens een verhuizing

Verhuizen kan een stressvolle periode zijn. Het is belangrijk om je interieur veilig over te …

Bekijk

Haal de jungle in huis met de nieuwe Dutch Design Chairs

Het Nederlandse merk Dutch Design Brand brengt de natuur de huiskamer in met de Dutch …

Bekijk

De perfecte bank kopen: 8 tips

Is jouw huidige bankstel echt toe aan vervanging? Of ga je verhuizen en wil je …

Bekijk