‘Groene’ raamdecoratie

  • 25 juli 2016

  • Door Woonhome.nl

De consument van deze tijd is veel bewuster bezig met het milieu. We leven in een tijd waarin we op zoek zijn naar duurzame spullen en diensten. Deze zijn te herkennen aan allerlei milieukeurmerken, maar dat zijn er tegenwoordig zo veel dat niet iedereen weet wat ze betekenen. In deze blog vind je informatie over de keurmerken en de bijbehorende raamdecoratie.

woonhome-houtkeurmerk-FSC-keurmerk-raamdecoratie-houten-raam-decoratie

Houtkeurmerk op je raamdecoratie

Houten jaloezieën met een FSC-keurmerk zijn gemaakt van hout uit een FSC (Forest Stewardship Council) gecertifieerd bos. Deze organisatie gaat de strijd aan tegen illegale ontbossing en dat is erg belangrijk. Ontbossing zorgt op jaarbasis voor 15% van de wereldwijde CO2-uitstoot en speelt dus een grote rol in klimaatverandering. Let dus bij aanschaf van houten jaloezieën er vanaf nu op, of het FCS-keurmerk heeft. Voor meer informatie check hier.

woonhome-fsc-keurmerk-hout

woonhome-raamdecoratie-jalozien-hout-kunststof-aluminium-gerecycled-materiaal

Gerecycled kunststof en aluminium

De kunststof onderdelen van bijvoorbeeld een rolgordijn en het aluminium van jaloezieën zijn vaak van gerecycled materiaal. Ook dit is vaak terug te lezen, maar er bestaat geen officieel keurmerk voor. Natuurlijk is gerecycled materiaal beter is het milieu, omdat dit recycleproces minder CO2 uitstoot en minder grondstoffen nodig zijn dan bij productie van nieuwe producten. Aluminium is sterk materiaal en gaat bij goed gebruik lang mee, waardoor je duurzamer bezig bent.

woonhome-energielabel-energie-label-woning-huis

Energielabels op je woning

Ramen zijn energievreters. Hoe goed dubbel glas tegenwoordig ook is, je verliest hoe dan ook warmte door de ramen. Ook zijn de ramen nieuwbouwhuizen steeds groter, want mensen houden van een licht huis. Als verkopende partij moet je een energielabel aanvragen, zodat eventuele kopers kunnen zien hoe energiezuinig het huis is. Het energielabel op woningen geeft met de klassen A (groen, zeer zuinig) tot en met G (rood, zeer onzuinig) aan hoe energiezuinig een huis is in vergelijking met soortgelijke huizen.

woonhome-raamdecoratie-isolatie-ramen

Isolerende raambekleding

Gevoerde gordijnen zorgen er voor dat de kou van de ramen achter de gordijnen blijft, zodat het in de kamer behaaglijker blijft. Dit zorgt er weer voor dat we niet geneigd zijn om de kachel hoger te zetten en dat is dan weer goed voor het milieu. Lees hier nog meer voordelen van gevoerde gordijnen.

woonhome-voordelen-duettes-raambekleding-ramen-interieur-grote-ramen

Voordelen van duettes

Milieu centraal heeft onderzoek gedaan naar het effect van duettes met aluminium coating op de energierekening. Ze hebben in dat onderzoek duettes vergeleken met standaard rolgordijnen, enkele plissés en houten binnenluiken. Zij kwamen tot de conclusie dat het gebruik van duettes veel effect heeft op de energierekening. Deze kwam een stuk lager uit. Meer info over deze vorm van raamdecoratie leest hier.

Bekijk ook

4 tips voor een comfortabel huis

Niets is lekkerder dan thuiskomen. Je huis is dé plek waar je het meest jezelf …

Bekijk

Jouw huurwoning opknappen? 3 budget tips!

Het opknappen van een huurwoning misschien niet heel gebruikelijk. Toch is het mogelijk om met …

Bekijk

De perfecte bank kopen: 8 tips

Is jouw huidige bankstel echt toe aan vervanging? Of ga je verhuizen en wil je …

Bekijk

Binnenkijker – Prachtige verzameling van vintage en creatieve woonspullen

Vandaag nemen we een kijkje in het huis van Marije, dat vol opvallende en unieke woonitems …

Bekijk