Handig: Een flexibel ophangsysteem

Door:
Woonhome.nl

25 mei 2017

Er zijn zoveel situaties waarbij je wat op wilt hangen. Toch is dat meestal minder eenvoudig uit te voeren als dat je eerst dacht. Daar komt bij dat je ook weleens wilt wisselen met wat je aan de muur bevestigd. Gelukkig is daar een systeem voor bedacht.

Een schilderij ophangen

Je kent het wel, er hangt al een lange tijd hetzelfde schilderij aan de muur. Af en toe wil je wel eens wat anders, ’maar steeds een gaatje boren is ook niet optimaal. Een schilderij ophangen kan echter ook anders. Door gebruik te maken van een flexibel ophangsysteem. Hierdoor kun je de meest uiteenlopende formaten schilderij aan de muur bevestigen. En je krijgt geen gaten in de muur met allerlei soorten pluggen en schroeven.

Een flexibel ophangsysteem

Er zijn meerdere soorten ophangsystemen voor allerlei situaties. In sommige gevallen mag je bijvoorbeeld niet in een muur boren. Of het is niet eens mogelijk. In een dergelijk geval kun je een ophangsysteem gebruiken die je met lijm kan monteert. In geval van een metalen wand, kun je deze ook met magneten ophangen. Kun je wel boren? Dan zijn er meerdere systemen mogelijk. Denk aan systemen waarmee je schilderij aan een draad ophangt. Of juist systemen met gleuven. Ideaal voor posters!

De voordelen van een flexibel ophangsysteem

Het gebruik van een flexibel ophangsysteem kenmerkt zich door het gebruiksgemak. De voornaamste voordelen van een ophangsysteem zijn

  • Meerdere soorten bevestiging mogelijk;
  • Een ophangsysteem voor iedere toepassing: van schilderijen tot aan posters;
  • Flexibel in het inrichten van de ruimte;
  • Eenvoudige montage;
  • Geschikt voor diverse ondergronden

Voor iedere situatie is er wel een ophangsysteem geschikt. Als je weet wat er voor jouw ruimte aan bevestiging mogelijk is, hoef je alleen nog maar te kiezen welke manier van ophangen er voor jouw accessoires gelden.

“Door het eenvoudig te kunnen veranderen van de accessoires in je woonruimte kun je steeds een andere sfeer creëren. Het grote voordeel is dat er geen moeilijke operaties hoeft te verrichten. Je bent zelf prima in staat om te wisselen tussen bijvoorbeeld diverse schilderijen.”

Bekijk ook

Tips voor het inrichten van een kleine woonkamer!

Ga je binnenkort van een grote (eengezins)woning naar een klein appartement verhuizen omdat de kinderen …

Bekijk

Manieren om je keuken energiezuiniger te maken

Wil je geld besparen in de keuken? Geen nood! Je hoeft niet direct op de …

Bekijk

3x de nieuwste keukentrends van 2018 - 2019

De laatste jaren hebben we steeds meer aandacht voor (gezond) eten. Maar ook het gezellig …

Bekijk

De voor- en nadelen van een wollen vloerkleed

Overweeg je voor een wollen vloerkleed te kiezen? In dit artikel hebben we de voor- …

Bekijk