Handig: Een flexibel ophangsysteem

  • 25 mei 2017

  • Door Woonhome.nl

Er zijn zoveel situaties waarbij je wat op wilt hangen. Toch is dat meestal minder eenvoudig uit te voeren als dat je eerst dacht. Daar komt bij dat je ook weleens wilt wisselen met wat je aan de muur bevestigd. Gelukkig is daar een systeem voor bedacht.

Een schilderij ophangen

Je kent het wel, er hangt al een lange tijd hetzelfde schilderij aan de muur. Af en toe wil je wel eens wat anders, ’maar steeds een gaatje boren is ook niet optimaal. Een schilderij ophangen kan echter ook anders. Door gebruik te maken van een flexibel ophangsysteem. Hierdoor kun je de meest uiteenlopende formaten schilderij aan de muur bevestigen. En je krijgt geen gaten in de muur met allerlei soorten pluggen en schroeven.

Een flexibel ophangsysteem

Er zijn meerdere soorten ophangsystemen voor allerlei situaties. In sommige gevallen mag je bijvoorbeeld niet in een muur boren. Of het is niet eens mogelijk. In een dergelijk geval kun je een ophangsysteem gebruiken die je met lijm kan monteert. In geval van een metalen wand, kun je deze ook met magneten ophangen. Kun je wel boren? Dan zijn er meerdere systemen mogelijk. Denk aan systemen waarmee je schilderij aan een draad ophangt. Of juist systemen met gleuven. Ideaal voor posters!

De voordelen van een flexibel ophangsysteem

Het gebruik van een flexibel ophangsysteem kenmerkt zich door het gebruiksgemak. De voornaamste voordelen van een ophangsysteem zijn

  • Meerdere soorten bevestiging mogelijk;
  • Een ophangsysteem voor iedere toepassing: van schilderijen tot aan posters;
  • Flexibel in het inrichten van de ruimte;
  • Eenvoudige montage;
  • Geschikt voor diverse ondergronden

Voor iedere situatie is er wel een ophangsysteem geschikt. Als je weet wat er voor jouw ruimte aan bevestiging mogelijk is, hoef je alleen nog maar te kiezen welke manier van ophangen er voor jouw accessoires gelden.

“Door het eenvoudig te kunnen veranderen van de accessoires in je woonruimte kun je steeds een andere sfeer creëren. Het grote voordeel is dat er geen moeilijke operaties hoeft te verrichten. Je bent zelf prima in staat om te wisselen tussen bijvoorbeeld diverse schilderijen.”

Bekijk ook

BAM! Tot 50% korting op servies, pannen, bestek en keukengerei

Kookliefhebbers, culi’s en keukenfans opgelet! Cook&Co houdt een opheffingsuitverkoop met heel veel korting. Korting op …

Bekijk

Lekkage voorkomen: zo doe je dat

Er zijn verschillende soorten lekkages die thuis voorkomen. Elke lekkage ontstaat weer op een verschillende …

Bekijk

Acht handige tips voor wanneer je gaat verhuizen

Ben je van plan om binnenkort te gaan verhuizen? Dan heb je een flinke klus …

Bekijk

Energie besparen in het huishouden

Je kunt verschillende drijfveren hebben om energie te besparen in het huishouden. De belangrijkste is …

Bekijk