Hebbes: je woonstijl doorgevoerd in jouw trap

Hebbes: je woonstijl doorgevoerd in jouw trap

  • 21 februari 2019

  • Door Woonhome.nl

De één houdt van verfrissend modern terwijl een ander een rustiek interieur juist kan waarderen. Het is echter helemaal trendy vandaag de dag om te kiezen voor een strak of juist industrieel interieur. Of beter nog, een combinatie van deze twee stijlen. Zwart afgewerkte deuren, grote stationslampen, gave gietvloeren en stoere lockerkasten passen helemaal binnen dit plaatje. Een originele manier om deze woonstijl te vervlechten met je interieur is door meer focus te leggen op je gang en trap. De trap is tegenwoordig zo veel meer dan een hulpmiddel om van de ene naar de andere verdieping te gaan. Een goed gestylede trap kan je hal of gang een totaal nieuwe look geven.

Strak en authentiek: een trapleuning van donker hout en een vintage kleur groene trap.

Strak en authentiek: een trapleuning van donker hout en een vintage kleur groene trap.

De eerste stijlvolle stap van je trap

We weten het allemaal: goed beslagen ten ijs komen is het halve werk. Begin daarom bij de basis wanneer je jouw trap wat extra cachet en stijl wilt geven. Er zijn gelukkig legio mogelijkheden die veel verder gaan dan slechts het aanpassen van de kleur van je vloerbedekking of het leggen van trapmatten. Zo zijn er tegenwoordig trap overzettreden in robuust eikenhout verkrijgbaar. Deze zijn trouwens ook verkrijgbaar in stevig blauwstaal en zelfs in leder.

Je kunt ook overwegen om je trap een goede lik verf te geven. Mat zwart of zelfs een (vintage groen) kleurtje kan je trap, alsook je gehele interieur, een compleet andere uitstraling geven. En voor de durfals onder ons: je kunt ook overwegen om je trap kaal te krabben, om deze zo een authentieke look te geven. Het is verstandig om je trap dan geen kleur te geven, maar enkel een houtbewerking.

Rondlopende trap met houten treden

Rondlopende trap met houten treden

Zwarte ronde trapleuningen met een houten trap.

Zwarte ronde trapleuningen met een houten trap.

Belangrijk: pak altijd de trapleuning mee

De trapleuning is wellicht niet het eerste waaraan je denkt bij het opknappen van je gang en trap. Trapleuningen kunnen toch ontzettend stijlvol zijn. Onderschat de trapleuning dan ook niet. Een mooie trapleuning kan een ware eyecatcher zijn die het karakter van je woning versterkt.

Strak houten trap en trapleuningen met LED-verlichting.

Strak houten trap en trapleuningen met LED-verlichting.

Het is bovendien een relatief goedkope manier om je trap te voorzien van een nieuw sausje. Er zijn gelukkig ontzettend veel mooie opties waar je bij trapleuningspecialisten uit kunt kiezen. Kies bijvoorbeeld een RVS leuning. Deze is modern en tegelijk functioneel stoer. Of ga juist voor een robuuste zwarte leuning. Of, mochten deze stijlen het niet helemaal voor jou zijn, overweeg dan een elegant ronde of juist gebogen leuning. Ga je liever voor ultra strak, recht en vierkant? Ook op dat vlak zijn legio trapleuningen vandaag de dag. En mocht het je juist allemaal niet modern genoeg kunnen, oriënteer je dan eens op trapleuningen met LED-verlichting.

Bekijk ook

Een nieuwe wasmachine? Lees deze tips!

Kleding, beddengoed, zwemspullen, de knuffels, duploblokjes (ja dat kan echt!)…Met kinderen in huis staat de …

Bekijk

Pastoe kasten in de Sale tijdens opening Pastoe Weeshuis

Een vrolijk gekleurd dressoir, een strakke witte wandkast of een warm houten tv meubel. Ondanks …

Bekijk

Tips voor het kopen van een stapelbed

Heb je niet zo veel ruimte in huis? Dan kun je twee kinderen bij elkaar …

Bekijk

Bloemenbehang: met dit vintage behangpapier geef je je woning een romantische make-over

Het Engelse merk voor behangpapier MuralsWallpaper heeft een nieuwe collectie behangpapier: Vintage Florals. Voor dit …

Bekijk