Helemaal hot: houtkachels in een modern interieur

Helemaal hot: houtkachels in een modern interieur

  • 28 februari 2019

  • Door Woonhome.nl

Lichte kleuren, strakke meubels en minimalistische accessoires passen bij uitstek in een modern en luxe interieur. Wil je je interieur echter nog meer verrijken, voeg dan authentieke elementen toe. Zo geven industriële accessoires of vintage meubels een subtiele combinatie van oud en nieuw. Voor letterlijk meer warmte in huis, is een gave houtkachel een interessante optie. Er zijn tegenwoordig vele soorten mooie houtkachels op de markt die elk een eigen sfeer toevoegen aan je woning. Daarnaast passen ze door hun veelzijdige uitstraling uitstekend in bijna ieder interieur. Wij tippen alvast de 3 gaafste houtkachels voor een modern interieur.

Minimalistische houtkachels: maak je interieur nog strakker

Ben je meer van de elegante, stijlvolle modellen, ga dan voor een kachel met afgeronde hoeken, of vierkante lijnen. De houtkachels van het merk Scan voorzien perfect in deze moderne eigenschappen. Deze Deense houtkachels zijn zeer zuinig in gebruik. Met hun minimalistische look lijkt het alsof ze opnieuw zijn uitgevonden. Wil je je kachel optimaal tot z’n recht laten komen? Geef de houthaard dan een mooi centraal plekje tegen de muur. Sommige modellen staan ook fantastisch midden in de ruimte overigens. Een aantal kachelvarianten staan namelijk op een hoge voet en lijken daardoor bijna door de ruimte te zweven. De kachels zijn verkrijgbaar in een matzwarte kleur. Maar er zijn ook diverse witte houtkachels vertegenwoordigd in de collectie.  Deze passen helemaal uitstekend bij een modern interieur.

Strakke houtkachel van het merk Scan.

Strakke houtkachel van het merk Scan.

Modern vormgegeven houtkachel op een voet van het merk Scan.

Modern vormgegeven houtkachel op een voet van het merk Scan.

Industrieel tintje? Ga voor een gietijzeren houtkachel

Een modern interieur vraagt soms om een rauw randje. Dit kun je perfect bereiken met een houtkachel met een industriële uitstraling. DRU is dé houtkachelproducent in Nederland en omstreken. Al ruim 250 jaar houtkachels leveren zij houtkachels van hoogwaardige kwaliteit. Ze zijn dan ook niet voor niks onderscheiden met het chique predicaat ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’. Hun massieve houtkachels gemaakt van gietijzer zijn prachtig robuust. Een echte eyecatcher dus, zo’n industrieel stoer meubel in je huiskamer.

Met een houtkachel verbindt je nostalgie en warmte met de strakheid en frisheid van nu. Lees hier meer tips over het creëren van een gezellige sfeer in een modern interieur.

Grote houtkachel van gietijzer van het merk DRU.

Grote houtkachel van gietijzer van het merk DRU.

Voeg een Scandinavisch sausje toe aan je strakke inrichting

Voor wie een iets elegantere houtkachel verkiest, zijn de houtkachels van Morsø ideaal. Dit Deense merk staat al meer dan 160 jaar bekend om zijn hoge kwaliteit gietijzeren houtkachels, en dat is niet voor niks. De sfeervolle modellen zijn compact en knus tegelijk. hierdoor kun je ze op allerlei manieren in huis plaatsen. Zo kun je ze staand of hangend aan de muur positioneren. Tevens voldoet elk model aan het zogeheten Nordic Ecolabel. Een zeer streng milieukeurmerk in Scandinavië. Dit betekent dat een milieuvriendelijke productie en verbranding gegarandeerd is.

Houtkachel met een Scandinavische twist van het merk Morsø.

Houtkachel met een Scandinavische twist van het merk Morsø.

Morsø houtkachel voor in een modern interieur.

Morsø houtkachel voor in een modern interieur.

Openhaard hout inslaan: dat snijdt hout

Naast een prachtige houtkachel, heb je natuurlijk ook hout nodig om te verbranden. Een aantal modellen kachels, bieden in hun ontwerp ook ruimte om je hout op te bergen. Dit is niet alleen handig; het staat ook gaaf. Het is dan ook aan te raden om genoeg stookhout voor langere tijd te kopen, waarmee je genoeg hout hebt om te verbranden voor een jaar. Het slimste is om een grote pallet openhaard hout te leveren. Een grote pallet openhaardhout kopen doe je tegenwoordig bij veel webshops. Zo’n pallet kun je dan in een keer laten leveren en in je tuin opslaan. Met zo’n houtopslag creëer je meteen een super sfeervolle ambiance in je modern ingerichte tuin.

Pallet openhaardhout.

Pallet openhaardhout.

Bekijk ook

4 tips om je muren en vloeren goed op elkaar af te stemmen

Het inrichten van een woning, begint bij muren en vloeren. Alhoewel het gemakkelijk lijkt door …

Bekijk

‘Groene’ raamdecoratie

De consument van deze tijd is veel bewuster bezig met het milieu. We leven in …

Bekijk

Steigerhouten speelgoedkist van SandersWoodWorks

Is het steeds een rommeltje in de (slaap)kamer met rondslingerend speelgoed? Kies voor een stoere …

Bekijk

Kies één van deze 5 terrasverwarmers en je vrienden zullen jaloers zijn

Je terras is het fijnste plekje in je tuin. Of je nu op je veranda …

Bekijk