Het belang van een goed matras voor een goede nachtrust

  • 20 juli 2016

  • Door Woonhome.nl

Wie ’s nachts beter slaapt, heeft hier de hele dag profijt van. Heb je een keer een nacht niet zo goed geslapen, dan voel je je de volgende dag vaak moe, lusteloos en een beetje prikkelbaar. En slaap je nooit echt goed, dan kan dit alleen maar erger worden. In veel gevallen is een minder goed matras de oorzaak van deze slapeloze nachten. Wil je goed slapen, zodat jij je altijd kiplekker voelt? Dan is het belangrijk om in een goed matras te investeren. Lees in dit artikel waarom het zo belangrijk is om op een goed matras te slapen voor een goede nachtrust volgens de experts van Matras aan huis.

Een goed matras ondersteunt het lichaam optimaal

Als eerste zorgt een goed matras ervoor dat je lichaam de beste ondersteuning krijgt in de nacht. Krijgt je lichaam de beste ondersteuning, dan hoef je je niet in te spannen om lekker te kunnen liggen. Alle spieren zijn ontspannen en krijgen de kans uit te rusten van de drukte van de dag. Hierdoor voel je je de volgende dag veel beter. Bovendien heb je de volgende ochtend minder last van fysieke ongemakken zoals stijve spieren of pijnlijke gewrichten bij het opstaan.

“Juist voor mensen die veel sporten is een goed matras belangrijk die je lichaam ’s nachts ondersteunt”

woonhome-matras-goede-nachtrust

Een goed matras zorgt voor voldoende ventilatie

’s nachts verlies je 0,5 liter tot wel 1 liter aan vocht met transpireren. Een goed matras moet dus ook voor goede ventilatie zorgt. Dit is niet alleen beter voor het matras, maar ook gezonder voor het lichaam. Zo zorgen goed ventilerende matrassen niet alleen dat je eerder in slaap valt, maar ook in de nacht rustiger slaapt, zonder veel te woelen.

Een goed matras ligt prettiger

Tot slot lis het belangrijk dat je ook een goed matras neemt dat simpelweg prettiger ligt. Niet te hard, te zacht of simpelweg te oud is. Want lig je lekkerder als je de slaap probeert te vatten, dan is het veel gemakkelijker om in slaap te vallen. Dit betekent dat je helemaal niet of in ieder geval minder lang naar het plafond hoeft te staren voor je in slaap valt, waardoor je je fitter voelt!

Bekijk ook

Interview met beeldend kunstenaar: Sarah van der Lijn

Sarah van der Lijn is een beeldend kunstenaar die o.a. gebruik maakt van bijzondere materialen …

Bekijk

Creëer sfeer in je woning met houten jaloezieën

Nog altijd kiezen veel mensen voor gordijnen wanneer ze op zoek zijn naar raamdecoratie. En …

Bekijk

Openingstijden woonboulevards Tweede Kerstdag

Ben je van plan om een woonboulevard op te zoeken op Tweede Kerstdag? Bekijk hier …

Bekijk

Een ruimte inrichten en decoreren met een laag budget

Bijna iedereen moet wel eens een nieuwe ruimte volledig in richten. Dat is altijd leuk, …

Bekijk