Lichtdoorlatende gordijnen kun je moeilijk doorheen zien maar ze laten wel licht door.

Tips en ideeën met een klein toilet

  • 11 november 2020

  • Door Woonhome

Het is waarschijnlijk de kleinste ruimte in jouw huis: het toilet. Jij en je gasten bevinden zich er echter dagelijks. Het is daarom van belang dat je de toiletruimte uitrust met alles wat je nodig hebt. Op die manier creëer je het meeste comfort en gemak tijdens je dagelijkse toiletbezoeken. Met deze handige tips en ideeën richt jij jouw klein toilet stijlvol in!

Laat de ruimte groter lijken!

Met een aantal basisprincipes kun jij de ruimte optisch groter laten lijken. Deze zijn niet alleen toepasselijk voor jouw kleine toiletruimte, maar wellicht ook voor jouw badkamer. Om te beginnen, ga voor lichte kleuren! Een lichte ruimte lijkt voor je gevoel groter. Dat wil niet zeggen dat je de hele toiletruimte wit moet schilderen. Verschillende lichte tinten gaan goed samen.

Lichte kleuren laten een kleine toiletruimte groter lijken.

Een hangend toilet bespaart ruimte, en je kan er goed onder schoonmaken.

Ten tweede zijn er meubels die jouw toilet meer ruimtelijkheid geven. Overweeg bijvoorbeeld de voordelen van een hangend toilet. Een hangend toilet met inbouwreservoir bespaart ruimte. Het inbouwreservoir wordt netjes weggewerkt achter de muur. Zo is alleen het bedieningspaneel zichtbaar. Hiermee creëer je tevens een strakke look. Daarnaast maakt een hangend toilet vloeroppervlak vrij. Hierdoor lijkt de ruimte wederom groter. Bovendien is schoonmaken eenvoudiger. Overigens is een hangend toilet op een kleine wc in toenemende mate populair vanwege de vrijheid in design. De beschikbare vormen van een hangende wc in combinatie met de juiste toiletzitting brengen je geweldig comfort.

De perfecte kleine toilet fontein!

Op het toilet is een wastafel onmisbaar. Aangezien je vaak alleen je handen hoeft te wassen, is een toilet fontein groot genoeg. Met een klein toilet fonteintje kun jij de gewenste stijl in de ruimte benadrukken. Zo zijn er klassieke of nostaligsche designs, maar ook zeer moderne en strakke fonteintjes!
Het leuke aan zo’n kleine wastafel is dat het door het kleine formaat vanzelfsprekend al ruimtebesparend werkt. Daarnaast werkt zo’n hangende wastafel net zoals een hangende wc: de ruimte eronder geeft een ruimtelijkere indruk en maakt schoonmaken tevens makkelijker!
Eenvoud in een kleine toiletruimte is essentieel. Het zorgt voor overzicht. Overweeg daarom een wandkraan voor jouw toilet fontein. Deze wordt aan de muur gemonteerd, waardoor je op het wastafeloppervlak zelf ruimte overhoudt voor een mooie zeepdispenser bijvoorbeeld. Wederom wordt schoonmaken je makkelijker gemaakt!

Een wastafel is ook belangrijk item voor de sfeer. Kies voor een wastafel met klassieke look voor een nostalgische sfeer.

Of een fontein met een moderne waskom.

Kies de juiste accessoires!

Op jouw kleine wc is eenvoud dus erg belangrijk. Probeer daarom zo min mogelijk accessoires toe te voegen. Zorg er echter voor dat je de essentiële accessoires bij de hand hebt, zoals een toiletborstel en –houder en een toiletrolhouder. Voor een mooi samenhangend geheel bestaan er complete accessoires sets!
Natuurlijk kun je de ruimte aankleden en stijlen met andere leuke accessoires. Een mooie groene plant, kaarsen, een wanddecoratie of een stijlvolle spiegel kunnen altijd!

Zorg dat je de essentiële toilet accessoires bij de hand hebt.

Uiteraard kan je het toilet wel leuk aankleden, zorg alleen niet dat het te druk wordt.

Bekijk ook

4x Onmisbare items om je badkamer compleet te maken

De basis elementen in een badkamer zijn vanzelfsprekend: een douche, wastafel, soms een bad en …

Bekijk

Een budget badkamer make-over? Check deze tip!

Is jouw badkamer wel toe aan een nieuwe sfeer? Is het wastafelmeubel niet meer wat …

Bekijk

De nieuwe trend van het moment: volledig zwart sanitair

Ooit is besloten dat sanitair nu eenmaal wit hoort. Of toch niet? De nieuwste trend …

Bekijk

De beste tips voor het betaalbaar inrichten van een luxe badkamer

Voor een dagje vol luxe gaan veel van ons naar een sauna of spa. Maar …

Bekijk

Interessante producten

HEMA Handdoeken – Hotel Extra Zwaar Lichtgroen (lichtgroen)

HEMA Handdoeken - Hotel Extra Zwaar Lichtgroen (lichtgroen) nu voor slechts %E2%82%AC12,-. ...

Zack Atore Handdoekstang 65 cm-BadkameraccessoiresHanddoekhouder

Zack Atore Handdoekstang 65 cm

Een handdoekstang is een onmisbaar accessoire in de badkamer! Met de Atore handdoekstang v ...

Umbra Step Toiletborstel met houder

Het mag dan wel het kleinste kamertje zijn, maar je brengt er best wat tijd in door! Kies ...

Beschikbaarheid onbekend

Bekijk Bekijk in webshop

York Traditionele Beker Met Houder

York Traditionele Beker Met HouderMaak je badkamer compleet met onze soak accessoires.