Een heus tegelwalhalla van Mediterrane wand en vloertegels!

Een heus tegelwalhalla van Mediterrane wand en vloertegels!

  • 02 mei 2018

  • Door Woonhome.nl

Je kent ze wel, de mooie handgemaakte tegels die je op vakanties tegenkomt. Geglazuurde wandtegels in bijzondere tinten of vloertegens met decoratieve patronen.  Dat is nou precies hetgeen ze bij Designtegels.nl verkopen. Wat ooit begon als een geintje is nu een uit de hand gelopen hobby. Inmiddels zijn is het bedrijf de grootste leverancier van Portugese tegels en Zelliges. De online tegelleverancier levert wereldwijd hun tegels. Veelal volgens eigen ontworpen motieven en vormen. Kortom: mooie designtegels!

Deze kleurrijke tegels wil toch iedereen?

Deze kleurrijke tegels wil toch iedereen?

Portugese tegels voor in jouw interieur

Cementtegels zijn in Nederland beter bekend als Portugese tegels. Deze tegelsoort is volledig met de hand gemaakt van cement en kleurstof. Een tijdrovend werkje waar alleen zeer ervaren werkers zich aan wagen. Wel zijn hierdoor tegels verkrijgbaar met allerlei levendige kleurstellingen en patronen. Zo ontstaan er unieke tegels die je niet ergens anders vindt.

Portugese cementtegels zijn eigenlijk tijdloos. Van Arabische en Mediterrane motieven tot grafische moderne patronen, alles is mogelijk.

Portugese tegels in je vloer zijn zowel tijdloos als luxueus!

Portugese tegels in je vloer zijn zowel tijdloos als luxueus!

Zelliges: Marokaanse tegels met prachtige kleurnuances

Zelliges zijn Marokkaanse wandtegels. Net zoals bij cementtegels zijn deze tegels volledig met de hand vervaardigd. Zelliges zijn bedoeld voor aan de wand, zoals in een keuken, badkamer of toilet. Door het handgemaakte karakter hebben Zelliges een levendige verschijning. Het bijzondere bij deze tegels is dat je ze zonder voeg tegen elkaar plaats. De kleine oneffenheden moet je opvullen met voegsel waardoor er een onregelmatig lijnenspel ontstaat. Zelliges zijn op traditionele wijze in olijfpit ovens gebakken. Hierdoor wijken de onderlinge kleuren iets af en ontstaan er prachtige kleurnuances. Dit zie je alleen bij deze typische Marokkaanse tegels.

Sinds kort verkoopt Designtegels.nl ook Bejmat tegels aan de collectie toegevoegd. Op dezelfde manier gemaakt als Zelliges, alleen wat dikker. Hierdoor kun je de tegels ook voor de vloer gebruiken!

Deze Marokkaanse wandtegels genaamd Zelliges zorgen voor een levendige muur in de keuken

Deze Marokkaanse wandtegels genaamd Zelliges zorgen voor een levendige muur in de keuken

Traditionele tegels voor een modern interieur

Zowel Zelliges als Portugese cementtegels zijn goed te combineren met moderne interieurs. Het is juist door deze tegels dat er leven ontstaat in een ruimte. Bij Designtegels helpen ze je graag met het maken van een vloerplan voor een tegelvloer. Zo kun je zelf aan de slag met de online vloerplanner. Hiermee creëer je in een handomdraai een unieke vloer voor jouw interieur.

Designtegels.nl heeft winkels in Utrecht, Breda en Berlijn. In elke winkel tref je een prachtige showroom met veel toonkamers en dus een heus tegelwalhalla om uit te kiezen! Naast Protugese tegels en Marokkaanse tegels, vind je er ook Spaanse wandtegels, mozaïek en betonlooktegels.

Een moderne badkamer met designtegels is een hele goede combinatie!

Een moderne badkamer met designtegels is een hele goede combinatie!

Groene zeshoekige tegels voor een prachtig honingraatpatroon aan de muur.

Groene zeshoekige tegels voor een prachtig honingraatpatroon aan de muur.

Bekijk ook

Hier moet je op letten als je trendy eetkamerstoelen uitzoekt

Wanneer je een eetkamer samenstelt, begin je vaak bij de tafel. Toch zijn het de …

Bekijk

Uit hout gesneden producten en cadeaus ‘Wood Woow!’

Het interieur krijgt sfeer en karakter door originele en persoonlijke items in huis te hebben. …

Bekijk

Design speakers voor thuis? Bang & Olufsen introduceert collectie ‘Contrast’

Het Deense bedrijf Bang & Olufsen (B&O) heeft dit jaar haar collectie design speakers voor …

Bekijk

Woning inbraken verminderd

Toch valt dit aantal nog veel verder terug te dringen, bron: Slotenmaker Almere. Je kunt …

Bekijk