Hoe bereid je je voor op een perfecte winter bbq?

Hoe bereid je je voor op een perfecte winter bbq?

  • 09 december 2018

  • Door Woonhome.nl

In Nederland gebruiken we de BBQ voornamelijk in de zomer. Maar waarom eigenlijk? Waarom zouden we in de winter niet lekker genieten van heerlijk vlees van de BBQ? Dus ben jij een echte BBQ fan? Dan BBQ je ook in de winter! Wij geven een aantal handige tips voor een perfecte winter BBQ.

Zorg er altijd voor dat je bbq stabiel en droog staat!

Zorg er altijd voor dat je bbq stabiel en droog staat!

#1: De juiste plek

BBQ doe je niet in de regen of sneeuw. Zorg dus voor een plek in de tuin waar je droog staat en waar de BBQ ook mooi staat. Denk aan een afdak bijvoorbeeld met genoeg hoogte zodat de rook weg trekt. Een andere handige oplossing is door de BBQ onder de rand van een overkapping te zetten, bijvoorbeeld van een prachtige blokhut. Zo sta jij met de BBQ droog en trekt de rook goed weg.

#2: Warmte

De BBQ geeft al veel warmte af maar een dikke jas of trui is geen overbodige luxe. Nog niet warm genoeg? Zorg dan voor een vuurtje in een vuurkorf bijvoorbeeld. Dat geeft niet alleen heel veel warmte maar ook gezelligheid. Zo maken de kids marshmallows terwijl jij het vlees bereidt.  De rest van het gezelschap gaat gezellig rondom het vuurtje zitten totdat het eten klaar is!

De bbq geeft natuurlijk veel warmte, maar een goede jas is zeker handig!

De bbq geeft natuurlijk veel warmte, maar een goede jas is zeker handig!

#3: Donker en licht

Ga je ’s avonds de BBQ gebruiken? Denk er dan aan dat het donker is. Een werk spot is dan een goede oplossing. Houd je meer van een gezellig sfeertje? Kijk dan bijvoorbeeld eens naar verlichting voor onder de overkapping. Inbouwspotjes, knijpspots of grote kaarsen in windlichten geven gezellig licht. Dit soort verlichting is ook voor in de zomer heel gezellig en praktisch. In de zomer zitten we vaak ook graag onder een afdak als het iets frisser is. Zo heb je ook dan gezellige verlichting die in de winter van pas komt.

#4: Meer tips?

Er zijn nog veel meer handige tips te benoemen voor de perfecte winter BBQ. Wil je nog meer handige BBQ tips? Zoals heerlijke recepten, tips voor warmte, verlichting in de tuin of wellicht een leuke winter BBQ workshop? Meer winter BBQ tips zijn hier te vinden!

Bekijk ook

Je woning een nieuwe uitstraling geven

Iedereen is op zoek naar zijn of haar droomhuis. Maar die krijg je niet vanzelf. …

Bekijk

Geef thuiswerken een nieuwe dimensie met een luxe tuinkantoor

Bij het nieuwe normaal hoort ook thuiswerken. Voor de één is dat geen probleem terwijl …

Bekijk

5 nieuwe tuin trends van 2019!

Het is alweer tijd om na te denken over de tuin in 2019. Wat gaan …

Bekijk

Hoe bereid je je voor op een perfecte winter bbq?

In Nederland gebruiken we de BBQ voornamelijk in de zomer. Maar waarom eigenlijk? Waarom zouden …

Bekijk