Hoe creëer je een stijlvolle serre?

  • 29 januari 2018

  • Door Woonhome.nl

Het is aan elk huis eigenlijk de ultieme toevoeging, een serre! Met zo’n doorzichtige aanbouw aan je huis kun je maximaal gebruik maken van het zonlicht en kun je een serre verschillende functies geven zoals een eetkamer, lounge of leeskamer. Doe hieronder inspiratie op om jouw stijlvolle serre samen te stellen.

Een serre als aanbouw

Allereerst moet je zorgen dat de serre als aanbouw past bij de stijl van je huis én je interieur. De stijl van de serre heeft ook invloed je inrichting van je huis. Bepaal dus goed of je een strakke moderne serre wilt. Of toch meer een landelijke orangerie. Naast de stijl van je serre moet je ook rekening houden met de ruimte die je voor je uitbouw nodig hebt. Hoeveel van je tuin wil je er voor opofferen?

De perfecte vloer in een serre

Als de serre eenmaal staat kun je je gaan bekommeren over de inrichting van de ruimte. Dit begint vaak bij het kiezen van de juiste kleuren en het bepalen van de vloer. De mogelijkheden zijn enorm. Van laminaat tot aan giet. Maar ook mooie natuursteen is perfect voor een serre in alle stijlen.

Hout vaak ook een hele stijlvolle keuze voor een overdekte serre!

Vloeren in een serre kunnen variëren van natuursteen tot hout

Vloeren in een serre kunnen variëren van natuursteen tot hout

Je serre verduisteren

Een serre is natuurlijk heerlijk met al dat natuurlijke zonlicht. Maar wellicht wil je het tijdens warme en zonnige dagen ook verduisteren.  Je kunt kiezen voor gordijnen, lamellen, luxaflex, maar ook voor verduisterend raamfolie. Hiermee houd je je ramen van je serre lekker open.

Tip: Lees hier 5 verschillende manieren om de zon buiten te houden.

Ideale verlichting voor je serre

Ook is verlichting niet onbelangrijk wanneer je een serre in wilt richten! Dit kun je doen doormiddel van hanglampen, vloerlampen of inbouwspots. Voor als het warm is, kun je je serre ook voorzien van een mooie plafondventilator met een ingebouwde lamp. Hierdoor heb je overdag een heerlijk briesje in je serre en ‘s avonds een mooie sfeermaker! Uiteraard moet je hiernaast ook voor genoeg andere verlichting zorgen die jouw serre een unieke sfeer geeft!

Decoreer je serre met authentieke gloeilampen

Decoreer je serre met authentieke gloeilampen

Decoreer je serre met planten

De oorsprong van de serre ligt uiteraard in de tuinbouw! Serres werden gebruikt om binnen planten te laten groeien en groente en fruit te kweken. Door de enorme hoeveelheid zonlicht was dit ook heel goed mogelijk. Uiteraard moet je gebruik maken van de gelegenheid door de serre te voorzien van zoveel mogelijk flora. Denk aan leuke varens, hangplanten en sierlijke vetplantjes! Zo is jouw serre pas echt af!

Versier je serre met stijlvolle planten

Versier je serre met stijlvolle planten

Een serre bouwen is een onderneming dat de nodige voorbereiding en aandacht vraagt. Met deze basistips maak je al een heel goed begin. Volg daarnaast ook altijd je eigen intuïtie; het is immers jouw serre. Veel succes!

Bekijk ook

Iconische designproducten van HEMA

Wie komt er eigenlijk niet in de HEMA? De HEMA is inmiddels een begrip dat …

Bekijk

Unieke muurdecoratie met een vintage look neemt je mee terug in de tijd

Muurdecoratie is de afgelopen jaren super trendy geworden, helemaal voor babykamers en kinderkamers. Je komt …

Bekijk

Deze soorten tegelvloeren zijn op het moment razend populair

Door het coronavirus zijn veel van ons thuis deze zomer. Gelukkig heb je nu tijd …

Bekijk

Breng kleur en sfeer in je interieur met een canvasdoek

- Advertorial -Ze zijn vrolijk en artistiek; de canvasdoeken van ‘Fun Art Factory’. Of je …

Bekijk