Hoe geef jij jouw badkamer een landelijke uitstraling?

Hoe geef jij jouw badkamer een landelijke uitstraling?

  • 13 juni 2020

  • Door Woonhome.nl

Als je opzoek gaat naar een landelijke badkamer zijn er vele vragen te beantwoorden. Immers moet je weten welke wand- en vloerafwerking het beste past bij jouw badkamermeubel en kranen. De landelijke badkamer is onder te verdelen in modern landelijk of klassiek landelijk. Beide stijlen zijn eigenlijk totaal verschillend. 

Ga jij voor modern landelijk of klassiek landelijk?

Ga jij voor modern landelijk of klassiek landelijk?

Badkamer in modern landelijk

Vaak zie je hier het gebruik van duurzame materialen, zoals massief eiken en andere houten elementen. Momenteel zie je veel industriële toepassingen, zoals ijzer of beton. Heel populair is het gebruik van zwarte kranen en accessoires, waardoor het landelijke een heel eigentijds gezicht krijgt. De kleuren in een modern landelijke badkamer zijn vaak wit, grijs of zwart. Hierdoor blijft het geheel erg rustig en sober.

Badkamer in klassiek landelijk

In de klassiek landelijke badkamer is er veel meer kleurgebruik. Het badmeubel is vaak in pasteltinten terug te zien in de badkamer. Dit is vaak in combinatie met granieten of marmeren wastafelbladen en tegels, waardoor de badkamer een warme en een beetje Engelse look and feel krijgt. Ook de klassiek landelijke badkamer is met zijn tijd meegegaan. Mat gouden kranen zijn helemaal weer van deze tijd, en het badkamermeubel moet eruit springen. Door het gebruik van bijzondere kleuren, zoals eendeneigroen of lichtblauw zal de badkamer een heel speciaal onderdeel van jouw landelijke interieur zijn.

Matte kranen in de kleur zwart of goud zijn typische onderdelen van een klassiek landelijke badkamer!

Matte kranen in de kleur zwart of goud zijn typische onderdelen van een landelijke badkamer!

De landelijke stijl is heel breed qua producten. Dus ga lekker opzoek naar jouw eigen favorieten!

De landelijke stijl is heel breed qua producten. Dus ga lekker opzoek naar jouw eigen favorieten!

De landelijke badkamer heeft zich de laatste jaren enorm ontwikkeld en is daarmee uitgegroeid tot één van de populairste stijlen. Juist omdat de landelijke stijl enorm breed is qua producten is het niet altijd makkelijk om de juiste leverancier hiervoor te vinden.

Op de zoektocht naar de perfecte landelijke inrichting komen we uit bij Van Heck badkamers. Juist in de landelijke stijl bieden zij voor alle wensen de juiste oplossing. Van klein tot groot, van budget tot exclusief. In hun showrooms in Borne, Soest en Antwerpen hebben ze voor elke vraag de juiste oplossing. Het assortiment landelijke badkamermeubels is ongeëvenaard, juist omdat je deze helemaal kan personaliseren.

Combineer accessoires met een zwarte kraan. Dat is erg populair tegenwoordig!

Combineer accessoires met een zwarte kraan. Dat is erg populair tegenwoordig!

Bekijk ook

4x Onmisbare items om je badkamer compleet te maken

De basis elementen in een badkamer zijn vanzelfsprekend: een douche, wastafel, soms een bad en …

Bekijk

5 Tips voor dé ideale badkamer!

Je hebt het besloten: de badkamer is toe aan vernieuwing. Het mooiste is natuurlijk wanneer …

Bekijk

Designvloer van MeisterDesign: de nieuwste generatie vinylvloeren

De Duitse vloerenproduct MeisterWerke komt met een speciaal assortiment vinylvloeren: Rigid Core. Deze nieuwste generatie …

Bekijk

Gevonden: vuilafstotende vloeren voor de keuken en badkamer

Zoek je een vloer voor in de keuken, badkamer of het toilet? Cosentino heeft nu …

Bekijk