Hoe kies je jouw ideale hoofdkussen?

Hoe kies je jouw ideale hoofdkussen?

  • 27 maart 2019

  • Door Woonhome.nl

Het is voor veel mensen een herkenbaar probleem: de keuze voor het juiste hoofdkussen. Het aanbod is enorm, net als de verschillen tussen de hoofdkussens. Zo is er al een groot aantal verschillende vullingen verkrijgbaar, met elk zijn specifieke kenmerken. Wat voor jou het ideale kussen is hangt af van meerdere factoren, zoals je slaaphouding. In dit artikel gaan we in op de verschillende soorten kussens en hoe jij jouw ideale kussen kiest.

Jouw slaaphouding is essentieel bij het kopen van een hoofdkussen, dus zorg dat je het juist kussen in huis haalt.

Jouw slaaphouding is essentieel bij het kopen van een hoofdkussen, dus zorg dat je het juist kussen in huis haalt.

Hoofdkussen voor de juiste slaaphouding

Je slaaphouding speelt een essentiële rol bij het bepalen van jouw ideale hoofdkussen. Een kussen zorgt ervoor dat je hoofd in de juiste positie blijft liggen. Bij een goed kussen ligt je hoofd in een rechte lijn met je ruggengraat. Daarom is de dikte van je hoofdkussen belangrijk. Voor rugslapers is het van belang dat de neksteun iets hoger is dan de rest van het hoofdkussen. Wanneer je op je zij slaapt heb je een dikker kussen nodig. Let er wel op dat je niet met je schouders op het kussen ligt. Je nek kan dan een vervelende knik maken, waardoor je met nekpijn opstaat. Een dun kussen is het ideale kussen voor buikslapers. Dit is namelijk al een vrij onnatuurlijke houding. Een dun kussen hindert jouw ademhaling het minste tijdens het slapen.

Een paar extra kussens op bed zorgt voor een gezellige uitstraling.

Een paar extra kussens op bed zorgt voor een gezellige uitstraling.

De juiste vulling voor jouw hoofdkussen

Een ander belangrijk punt keuze voor een hoofdkussen is de vulling. Daarin geniet het donzen kussen de grootste populariteit. Donzen kussens zijn erg licht, liggen comfortabel en vormen zich naar de vorm van het hoofd. Bovendien hebben donzen kussens een goede vochtregulatie, zodat je altijd een lekker koel kussen hebt. Dezelfde voordelen vind je bij wollen kussens. Synthetische kussens zijn vooral een goede keuze voor de portemonnee en zijn beschikbaar met een neksteun. Schuimkussens zijn ergonomisch een goede keuze door de goede ondersteuning dit het kussens aan je lichaam geeft. Ditzelfde geldt voor latex hoofdkussens. Deze kussens bieden een goede ondersteuning, zijn vormvast en zijn bovendien anti-allergisch.

Probeer zoveel mogelijk kussens uit om jouw eigen favoriete hoofdkussen te vinden!

Probeer zoveel mogelijk kussens uit om jouw eigen favoriete hoofdkussen te vinden!

Zoals je hebt gelezen is het aanbod enorm. Vaak is de beste methode om je ideale kussens te vinden het gewoonweg proberen van verschillende kussens. Bij verschillende kussens is het mogelijk om zelf vulling toe te voegen of te verwijderen. Dit is vooral voor buikslapers erg handig, omdat zeer dunne kussens lastig te vinden zijn. Wanneer je last hebt van allergieën doe je verstandig aan een kussen te kopen dat je op 60 graden mag wassen in de wasmachine. Dit staat altijd vermeldt op de verpakking. Kies in dat geval ook voor een kussen met een goede vochtregulatie. Stofmijten houden namelijk van een vochtige omgeving en met een vochtafvoerend kussen geef je deze stofmijten geen kans.

Tip: Naast het juiste kussen heb je natuurlijk ook het juiste dekbedovertrek nodig.

Bekijk ook

Hét perfecte plaatje op jouw bed: de leukste dekbedovertrekken

Van een exotische tijger, een rustgevend vergezicht of een trendy patroon. Er zijn ontzettend veel …

Bekijk

Relaxt! Bij dit Nederlandse bedrijf kun je je splinternieuwe boxspring leasen.

Slapen, wie houdt er nou niet van? Het is een van de belangrijkste bezigheden. Voor …

Bekijk

Dé combi voor het hele jaar: een 4-seizoenendekbed met een flanellen dekbedovertrek

De beste temperatuur om in te slapen ligt precies tussen koud en warm in. De …

Bekijk

Fleur je slaapkamer op met kunst

Ben je je huis aan het verbouwen of geef jij je kamer een nieuwe look? …

Bekijk