Hoe kun je inbraak voorkomen? 8 goede tips

Hoe kun je inbraak voorkomen? 8 goede tips

  • 09 oktober 2019

  • Door Woonhome.nl

Niemand wil slachtoffer worden van een woninginbraak. En hoewel je het nooit helemaal kunt voorkomen, zijn er wel een aantal manieren om de kans een stuk kleiner te maken. Met de onderstaande tips blijven de inbrekers hopelijk weg. Lees ze zeker even door! Aan het einde van het artikel willen we er ook nog op wijzen hoe belangrijk een goede inboedelverzekering is als het toch misgaat.

Tip 1. Doe de deur altijd op slot

Het klinkt zo logisch, maar toch wordt er nog vaak vergeten om de deur echt op slot te doen. Laat de deur niet achter je dicht vallen, maar draai het slot echt om met de sleutel. Ook als je maar een paar minuten met de hond gaat wandelen.

Tip 2. Koop sloten van goede kwaliteit

Het is erg belangrijk om sloten te kopen van goede kwaliteit. Zo maak je het de inbrekers echt een stuk lastiger! Bevestig eventueel nog een extra slot op kniehoogte bij de voor- en achterdeur. Vergeet daarnaast niet om de klepramen te beveiligen.

Tip 3. Kies voor buitenverlichting met een sensor

Inbrekers vinden het niet fijn als ze goed zichtbaar zijn. Probeer daarom zo veel mogelijk verlichting rondom je huis te plaatsen. Het is nog beter als een aantal lampen een bewegingssensor hebben.

Tip 4. Leg waardevolle spullen niet in het zicht

Heb je net een nieuwe laptop gekocht? Of hele dure juwelen met een herkenbare verpakking eromheen? Leg dit dan vooral niet midden op tafel. Het is beter om waardevolle spullen zo veel mogelijk uit het zicht te houden. Vooral als je niet thuis bent.

Houd waardevolle spullen buiten het zicht. Mocht dit niet geholepn hebben is het verstandig dat je een goede inboedelverzekering hebt afgesloten.

Tip 5. Probeer contact te houden met de buren

Goed contact met de buren is ook erg handig. Zo kun je samen de omgeving in de gaten houden. Je kunt bovendien vragen of ze de post willen weghalen en gordijnen open en dicht willen doen als je op vakantie bent.

Tip 6. Laat het huis er altijd bewoond uitzien

Als je voor een lange tijd op vakantie gaat, is het dus verstandig om de buren (of vrienden/familie) in te schakelen. Maar ook als je ’s avonds een paar uur weg gaat moet het huis er bewoond uit blijven zien. Dit doe je door een paar lampen aan te laten.

Tip 7. Wees voorzichtig met social media

Zet niet op social media wanneer je precies op vakantie gaat. Plaats ook alle leuke vakantiefoto’s pas als je thuis bent.

Tip 8. Kies voor een goede inboedelverzekering

Als de maatregelen toch niet hebben geholpen, is het wel zo fijn als je een goede inboedelverzekering hebt. Hiermee wordt de schade door de verzekeraar vergoed. Een inboedelverzekering dekt alle roerende zaken in je huis. Denk aan de bank, de TV en alle andere spullen die verplaatsbaar zijn.

Bekijk ook

Huis verbouwen? Deze specialisten en vakmensen heb je nodig!

Heb je net een huis gekocht? Of overweeg je het huis te gaan verbouwen in …

Bekijk

3 x verschillende stijlen voor jouw keuken

Op zoek naar een nieuwe keuken voor in je nieuwe woning? Of is jullie huidige …

Bekijk

Office Tuesday – Hoofdkantoor Nike (sponsor Oranje!)

Deze week nemen we een kijkje in het hoofdkantoor van Nike in Londen. Nike wilde …

Bekijk

Zelf een betongaas schutting maken: 5 tips

Een betongaas schutting is niet moeilijk te maken. Er zijn wel wat dingen waar je …

Bekijk