woonhome-cv-ketel

Bespaar met deze slimme tips op je stookkosten

  • 08 november 2020

  • Door Woonhome

Het wordt weer kouder. De verwarming gaat weer aan. Het is fijn als het warm is in huis. Helemaal nu je veel thuis zit! Maar de hoge energierekening is wat minder fijn. Stook daarom niet onnodig en bespaar met deze slimme tips op je stookkosten.

Ga slim met de thermostaat om

Hoe meer je stookt, hoe hoger de kosten. Als je kosten wil besparen, dien je zo min mogelijk te stoken. Als je dit slim en goed doet, heb je er zelf helemaal geen last van. Kou lijden is absoluut niet de bedoeling. Zet om te beginnen je de kachel een graadje lager. Dit verschil is zo klein, dat je het haast niet door hebt. Ga je langer dan drie uur weg of ga je naar bed? Zet dan de thermostaat vijf tot zeven graden lager. Door deze slimme tip bespaar je wel 5% van de stookkosten in de winter. Tel uit je winst!

 

Een slimme thermostaat helpt om te besparen.

Zorg voor een betere isolatie met tochtstrips

Het isoleren van je woning is echt ontzettend belangrijk. Hoewel het een forse investering met zich meebrengt, bespaart het je op lange termijn een bak met geld. Zie je deze investering toch niet helemaal zitten? Pas dan de volgende tip toe. Kleine aanpassing, groot effect. Zorg voor een goed geïsoleerd huis met tochtstrips. Uit onderzoek van Milieu Centraal is gebleken dat een huishouden zo tot maar liefst €300,- per jaar kan besparen. Plak deze op je ramen, deuren, kozijnen en kruipluiken.

Zet ook eens een raampje open

Als het koud is buiten, ben je geneigd om de ramen en deuren dicht te houden. Logisch, anders stook je voor niets. Maar wist je dat vochtige lucht niet goed verwarmd kan worden? Hoe droger de lucht, hoe sneller de ruimte op temperatuur komt. Zet daarom elke dag een kwartiertje je raam open. Vergeet je dan niet de verwarming even uit te zetten?

Een energiezuinige cv-ketel doet wonderen

Zonder dat je het doorhebt, kost een cv-ketel je bakken met geld. Met name als er lucht in de cv-leidingen zit, daalt de druk en stroomt het water minder goed door de buizen. Het resultaat? De radiatoren geven minder warmte af en er moet onnodig veel gestookt worden. Zonde, dachten de mannen van Nefit. Hier moest wat aan gebeuren en zo vonden ze de energiezuinige hr-ketel uit. Een gat in de markt. Nefit biedt zekerheid, betrouwbaarheid en een uitstekende service. De cv ketels van Nefit zijn eenvoudig te installeren, eenvoudig en gebruik. Vanaf dag 1 bespaar je al kosten. Niet alleen omdat de stookkosten omlaaggaan, maar ook omdat de ketels van Nefit onderhoudsarm zijn. Zo easy kan het zijn!

Kies voor een energiezuinige cv ketel die makkelijk te installeren is.

Kies voor een energiezuinige cv ketel die makkelijk te installeren is.

Nieuwe generatie CV ketels zorgen voor meer besparing en meer gemak.

Nieuwe generatie CV ketels zorgen voor meer besparing en meer gemak.

Haal stekkers uit het stopcontact    

Stekkers zijn overal in huis. Ga maar eens na hoeveel stekkers er op dit moment in het stopcontact zitten. Veel. Sommige apparaten hebben constant stroom nodig, zoals een koelkast of een wekker. Maar je koffiemachine, theepot, televisie en oplader van je mobiel niet. Als je bij het niet gebruiken van deze apparaten de stekker eruit haalt, scheelt het je enorm in energiekosten.

Bekijk ook

Bespaar met deze slimme tips op je stookkosten

Het wordt weer kouder. De verwarming gaat weer aan. Het is fijn als het warm …

Bekijk

Interessante producten