Houd de warmte in huis met deze 5 tips

  • 12 november 2016

  • Door Woonhome.nl

Krijg jij het steeds kouder in huis en zit je niet te wachten op de hoge energiekosten voor het verwarmen van je huis? Zorg er dan voor dat tocht je huis niet inkomt. Pas deze 5 zeer laagdrempelige tips toe. En start met kleine beetjes te besparen op je energiekosten!

woonhome slaapkamer gordijnen dicht warmte

Houd de warmte in huis, trek de gordijnen dicht

Tip 1. Trek je gordijnen dicht

Bijna iedereen heeft gordijnen voor de ramen hangen. Naast dat gordijnen je huis een warm gevoel geven, dragen deze gordijnen ook bij aan de warmte binnenshuis te houden. Gordijnen geven maar een kleine extra beschermlaag, maar in combinatie met dubbel glas hou je veel kou tegen. Let wel op dat je gordijnen niet voor je radiatoren hangen. Dan houden ze de warmte juist tegen.

woonhome lekker warm tapijt kleed in huis slaapkamer

Houd de warmte in huis met een warm tapijt

Tip 2. Leg een kleed op de grond

Het hebben van een kleed op de vloer staat heel gezellig. Maar het is ook nog eens erg handig voor de warmte in je huis. Een kleed naast bijvoorbeeld je bed voelt erg lekker voor als je uit bed komt. Het voorkomt koude voeten. Maar wist je dat een kleed er ook voor zorgt dat de warmte niet verloren gaat door de vloer.

woonhome warmte in huis windlicht kaarsen gezellig knus

Houd de warmte in huis en maak het knus met windlicht kaarsen

Tip 3. Maak gebruik van kaarsjes in je huis

Naast de verwarming, open haard of kachel zijn er ook alternatieven die minder energie- of stookkosten met zich meebrengen. Zo maak je het met kaarsjes erg gezellig in je huis en het geeft je redelijk wat warmte. Eén kaarsje zal niet veel verschil maken, maar door gebruik te maken van meerdere kaarsen maak je wel degelijk een verschil. Zet je je kaarsen daarbij nog eens veilig in een windlicht, vergroot je het warmt effect. Je verwarming kan zo weer een graadje omlaag!

woonhome deuren dicht in huis wamr

Houd de warmte in huis en sluit de deuren

Tip 4. Houd ongebruikte kamers dicht

Wil je dat de koude lucht buiten blijft of in ieder geval niet komt in de kamer waar jij bent? Sluit dan alle kamers waar niemand is. Het is namelijk zo dat een gesloten deur als een soort van barrière werkt tussen jou en de koude buitenwereld. De gesloten deuren zorgen ervoor dat de koude lucht niet door je huis circuleert, waardoor warmte verloren gaat.

Tip 5. Sluit alle ramen en deuren af

Heb je altijd je deuren en ramen dicht, maar heb je wel nog het gevoel dat het tocht in huis? Dit is mogelijk doordat het huis niet goed geïsoleerd is. Controleer je ramen en deuren of hier ergens die koude wind doorheen glipt. Als je de plek vindt waar dit het geval is, probeer dan door middel van tochtstrips deze gleuven dicht te maken. De meest voorkomende plekken hiervoor zijn bij je kozijnen en aan de onderkant van je deur. Ben je op zoek naar nieuwe kozijnen? De kozijnen prijzen liggen gemiddeld tussen € 1.340 – € 1.925.

Door gebruik te maken van deze 5 zeer laagdrempelige tips bespaar je op de energie- of stookkosten.

Bron foto’s: huis-inrichten.com, funda.nl, Pinterest.com

Bekijk ook

Dit zijn de interieurtrends voor 2017

2017 is alweer even van start. Een mooi moment om de meubeltrends voor 2017 voor …

Bekijk

Prachtige illustraties: Strak maar met een vintage touch

Vandaag kwamen we illustraties tegen van Jack Hughes: een freelance illustrator die voor een aantal …

Bekijk

Grote verbouwing? 5 praktische tips

De start van 2019 is natuurlijk het ideale moment om een nieuw begin te maken; …

Bekijk

De perfecte geur voor je interieur!

Thuis is niet alleen de plek waar je meubels staan, het is de plek waar …

Bekijk