Hout voor landelijke stijl in huis

  • 11 november 2016

  • Door Woonhome.nl

Woontrends komen en gaan, maar de landelijke inrichting zal altijd wel een blijvertje zijn. Met een landelijke interieurstijl breng je de rust en de sfeer van het platteland in huis. Je huis landelijk inrichten is ook goed te doen. Begin met een rustige basis en breng bijvoorbeeld lichte, natuurlijke kleuren op je muur en vloer. Denk aan beige, grijs of een zandkleur, maar ook aan lavendel of lichtgroen. Maak ook vooral gebruik van natuurlijk materialen om het landelijke gevoel te versterken. Hout is bij de landelijke stijl dan ook een onmisbaar element. Hout is er in vele soorten en elke houtsoort heeft zijn eigenschappen en straalt een bepaalde natuurlijke sfeer uit.

woonhome-robuust-landelijk-interieur-houten-foto

Hout voor een landelijke en robuuste stijl

Landelijke woonstijl: lekker robuust

Een landelijke inrichting hoeft helemaal niet tuttig te zijn. Het zijn juist de robuuste, houten meubels of wanddecoraties die de landelijke uitstraling geven. Je hoeft ook je de meubels niet strak in de lak te zetten. Een versleten kleurtje geeft net dat natuurlijke accent aan je interieur. Maak gebruik van oude, houten voorwerpen. Die je kun je (her)gebruiken voor decoratie. En je er zelfs een bankje van maken. Denk ook eens aan oude ladders, deuren, vintage stoelen en andere oude voorwerpen die je van buiten naar binnen kunt halen. Gebruik oude, vergrijsde planken om je kamer een rustieke sfeer te geven. Dat is de de landelijke woonstijl op z’n best!

woonhome-landelijk-interieur-foto-op-hout-houten-foto

Foto op hout voor een landelijk en robuust interieur

Woontrend: foto op hout

Een van de laatste woontrends op het gebied van wanddecoratie is de foto op hout. Door een mooie foto van je kinderen of het gezin op hout af te laten drukken, krijgt de foto een natuurlijk tintje. Het natuurlijke materiaal van het hout; de nerven en noesten geven een speciaal warm en natuurlijk effect. Perfect voor de landelijke woonstijl!

Stel je foto op hout samen

Je kunt zelf bepalen welk effect je precies wilt bereiken. Voor een stoer effect kies je bijvoorbeeld geschakelde planken waarop je de foto laat drukken. Je kunt de foto op hout laten ook bewerken met white wash voor een brocante uitstraling. De houten ondergrond versterkt de landelijke sfeer van je interieur en je foto is zo een bijzondere, stijlvolle blikvanger aan de muur.

Bekijk ook

Let's go wild: Urban Garden essentials

Groen, groener, groenst! Een ‘Urban Garden’ is helemaal trendy. Zéker wanneer je geen (grote) tuin …

Bekijk

De mooiste lichtinval creëren met raamdecoratie

De lichtinval in een woning zorgt ervoor dat je interieur leeft. Het natuurlijke licht geeft …

Bekijk

Bijzondere muurbedekking: Laminaat

Misschien heb je het al eens ergens gezien. De nieuwe interieurtrend waarbij laminaat, bedoeld voor …

Bekijk

Office tuesday: Een thuis voor Airbnb

Het vernieuwde Airbnb-kantoor in San Francisco ademt waar het jonge bedrijf voor staat: open, warm, …

Bekijk