Houten jaloezieën: zo verrijk je jouw interieur

Houten jaloezieën: zo verrijk je jouw interieur

  • 19 juli 2018

  • Door Woonhome.nl

Ze horen thuis in het rijtje met de populairste raamdecoratie van het moment. En ze zijn ook één van de meest verkochte raamdecoratie. Guess what? We hebben het over houten jaloezieën.

Wat houten jaloezieën tot populaire raamdecoratie maakt is dat ze je veel privacy geven en tegelijkertijd veel licht in de kamer binnenlaten.

Houten jaloezieën zijn geschikt voor iedere ruimte. Je komt ze het meest tegen in de woonkamer, werkkamer en keuken. Maar ze jaloezieën zijn ook geschikt voor de slaapkamer en badkamer. Houten jaloezieën kun je zelf samenstellen en op maat bestellen ,waardoor ze altijd perfect in je raam passen.

Zo personaliseer je jouw houten jaloezieën

Doordat je de houten jaloezieën zelf kun samenstellen passen ze in ieder interieur. Doorloop de volgende stappen en stel jouw perfecte houten jaloezieën samen.

Stap 1: Kies de lamelbreedte

Houten jaloezieën kun je kiezen in verschillende lamelbreedtes. Kies je voor houten jaloezieën 25mm, houten jaloezieën 50mm of houten jaloezieën 70mm. Iedere lamelbreedte heeft zijn eigen uitstraling. Een fijne lamel geeft een rustige uitstraling terwijl een brede lamel robuuster is. Kleine lamellen zijn ideaal voor kleine raampartijen en deuren. Houten jaloezieën met een bredere lamelbreedte zijn ideaal voor grote ramen.

Alle houten jaloezieën worden afgewerkt met een houten onderlat en mooie sierkoof in dezelfde kleur als de lamellen.

Stap 2: Kies voor de kleur / type lamellen

Ga jij voor de moderne, Abachi of Bamboe lamel? Moderne lamellen hebben een gladde structuur terwijl de Abachi houten lamel een levendige nerfstructuur heeft. De Bamboe lamellen zijn voorzien van een zichtbare houtnerf, waardoor ze een natuurlijke, uitstraling ademen in de kamer.

De houten jaloezieën zijn in meer dan 33 kleuren te bestellen. Kies jij voor een rustige witte kleur of een stoere zwarte kleur? Zwarte houten jaloezieën in combinatie met zwarte kozijnen maken de ruimte knusser. Ze vormen een groot contrast met de rest van je interieur. Wil je extra aandacht leggen op je raampartijen? Met zwarte houten jaloezieën lukt dat gegarandeerd!

Houten jaloezieën zijn ook verkrijgbaar in een zwarte kleur.

Houten jaloezieën zijn ook verkrijgbaar in een zwarte kleur.

Twijfel je over de kleur van de lamellen? Je kunt bij INHUIS Plaza gratis kleurstalen opvragen. Bekijk met de stalen of de kleur van de lamel past bij de rest van je interieur. De kleurstalen worden dezelfde werkdag nog opgestuurd.

Stap 3: Ladderband of ladderkoord

Houten jaloezieën hebben standaard een ladderkoord. Bij jaloezieën met een lamelbreedte van 50mm of 70mm kun je kiezen voor een ladderband. Een ladderband is een stoffen band die over de lamellen heenlopen. Bij een ladderband zijn de koorden en gaatjes in de jaloezieën niet meer zichtbaar.  Ook geven de banden een nog luxere uitstraling.  De ladderbanden voor jaloezieën zijn 25mm of 38 mm breed.

Lamellen met een ladderband in eenzelfde kleur geven een rustige uitstraling, terwijl houten jaloezieën met een afwijkende kleur ladderband een decoratief effect hebben.

Houten jaloezieën in de badkamer

Houten jaloezieën in de badkamer

Houten jaloezieën in het kozijn

Handmatige of automatische bediening van je houten jaloezieën?

Stap 4: Hoe bedien je de houten jaloezieën?

Kies je voor een handmatige of elektrische bediening? Elektrische houten jaloezieën zijn voorzien van een Somfy sonesse RTS buismotor of van een motor naar keuze. Je bedient de jaloezieën met een afstandsbediening of met een app op je smartphone. Met deze app kun je zelfs automatische scenario’s instellen waarmee je bediening hélemaal automatisch gaat.

Bij houten jaloezieën die je handmatig bediend, bepaal je zelf aan welke kant je de houten jaloezieën tuimelt en ophaalt.

Stap 5: Montage in of op het kozijn

Ook de manier waarop je je jaloezieën monteert bepaalt de uitstraling van je raamdecoratie. Kies je voor montage ‘in de dag’ (in het kozijn) of montage ‘op de dag’ (op het kozijn)? Wanneer mogelijk is het mooier om de houten jaloezieën in het kozijn te hangen. Is het niet mogelijk om de houten jaloezieën in het kozijn te hangen? Dan kun je de jaloezieën op het kozijn monteren. De houten jaloezieën ontvang je dan met een mooie sierkoof.

Montage van je houten jaloezieën in of op het kozijn.

Montage van je houten jaloezieën in of op het kozijn.

Heb jij al houten jaloezieën?

Wat vind jij van houten jaloezieën? Heb je ze al in huis?

Bekijk ook

Vijf tips bij het uitzoeken van je ideale bed

Wanneer je niet goed slaapt, dan denk je al snel dat het aan jezelf ligt. …

Bekijk

Eerlijke hebbedingen van duurzame materialen met rotan woonaccessoires

Bewuste shoppers opgelet. Maak kennis met een verfrissend lifestylemerk dat Cambodjaanse vrouwen werkgelegenheid én een …

Bekijk

Foto’s van Lotte Manou – de meest prachtige plaatjes voor in een wit en licht interieur

Interview met Lotte ManouKennen jullie Lotte Manou al? Lotte komt uit Den Haag en heeft …

Bekijk

Haal de zomer in huis met een hangstoel voor binnen

De warmste maanden van het jaar liggen officieel achter ons. Gelukkig is er niets dat …

Bekijk