Houten vloeren inspiratie

Houten vloeren inspiratie

  • 12 oktober 2017

  • Door Woonhome.nl

Als er iets stijlvol is in huis, dan is het wel een echte houten vloer, gemaakt van écht hout. Een houten vloer is duurzaam en zorgt voor een stijlvolle en warme sfeer. Houten vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende type met elk een andere ‘look & feeling’. Laat je dus inspireren voor een echt houten vloer in huis!

Kiezen voor een houten parketvloer

Wanneer je gaat voor een houten vloer, dan kom je vaak de optie parketvloer tegen. Wanneer je keuze is gevallen voor een parketvloer bestaan er weer twee mogelijkheden: massief parket of lamelparket. De naam zegt het waarschijnlijk al: massief parket bestaat uit één stuk hout, lamelparket is parket dat opgebouwd is uit diverse lagen hout.

Met de juiste verzorging is een houten parketvloer erg duurzaam.

Wanneer je kiest voor lamelparket, bijvoorbeeld een Houten vloer van Karwei kun je dat gemakkelijk zelf leggen. Massief parket kun je beter laten leggen door een echte vakman. Zo ben je gegarandeerd van een mooi gelegd eindresultaat

Een parketvloer onderhouden

Een massief houten vloer is gemaakt van natuurlijke materialen. Deze vloer heeft dan ook een andere verzorging nodig dan een laminaatvloer. Een massief houten vloer moet je eigenlijk bijna dagelijkse reinigen van stof en vuil. Afhankelijk van je levensstijl betekent dit dus (bijna) dagelijks stofzuigen. Op deze manier houd je de vloer zo lang mogelijk mooi.

Eens in de zoveel tijd dien je onderhoud uit te voeren door middel van een was, olie, lak of een ander reinigingsmiddel. Besteedt met het reinigen met name genoeg aandacht aan de loopgebieden, dus stukken waar je veel overheen loopt. Vergeet ook niet plekken onder eettafelstoelen, want deze verschuiven veel.

Visgraatvloer. Foto via inspiratie.karwei.nl

Trends op gebied van houten vloeren

Een echte trend op gebied van vloeren is de visgraadvloer. De visgraatvloer is een retro patroon dat is gelegd uit korte stukken hout. Hier zijn allerlei variaties in mogelijk. Zo kunt je kiezen voor grove visgraat vloer die bestaat uit brede en lange planken. Maar ook voor een kleine visgraat. In dat geval zijn de planken korter en smaller en zie je het patroon van de visgraat op kleine stukken van de woning terug.

Een visgraatvloer geeft een levendige en speelse touch aan je huis. Doordat je werkt met echt hout is geen hoekje hetzelfde. Ook geeft een visgraatvloer een chique en luxe uitstraling in je interieur. Evenals met rechte planken heeft deze vloer ook behoefte aan veel verzorging. Daarnaast is het altijd aan te raden om een visgraat vloer te laten leggen door ene specialist.

White Wash vloer. Foto via inspiratie.karwei.nl

Donkere houten vloer. Foto via inspiratie.karwei.nl

Inspiratie voor een houten vloer

Een echte houten vloer een prachtige investering voor je huis. Het geeft een levendig gevoel aan je woning dat anders is dan andere vloeren zoals en gietvloer of laminaat.  Laminaat is prachtig en daardoor ook bestemd voor diverse doeleinden. Wat dacht je van laminaat aan de muur?

Heb jij een massieve houten vloer overwogen in huis? Waarom wel of waarom niet?

Bekijk ook

Met 'Wij Wonen Duurzaam' naar de beurs Eigen Huis

Wil je jouw huis verbouwen of heb je een kavel gekocht waarop jouw nieuwe droomhuis …

Bekijk

Handig: Een flexibel ophangsysteem

Er zijn zoveel situaties waarbij je wat op wilt hangen. Toch is dat meestal minder …

Bekijk

Zo ziet de toekomst van keukens eruit: duurzaam en stijlvol

Dat het Deense Kvik volop de kaart wil trekken van groen en milieuvriendelijk, wist je …

Bekijk

Jouw droomhuis kopen? Bekijk 5 tips!

Ben je toe aan verhuizen? Dan wil je natuurlijk dolgraag jouw droomhuis kopen! Dat droomhuis …

Bekijk