Huis snel verkopen?

Huis snel verkopen?

  • 15 december 2017

  • Door Woonhome.nl

Je hebt lang genoeg nagedacht over verhuizen naar een nieuwe woning en dus wil je je huis snel verkopen. Wat zijn dan zaken waaraan je moet denken? Lees hier meer over het opkopen van je huis. 

De traditionele manieren om je huis te verkopen kunnen soms iets langer duren dan je wilt. Met bezichtigingen of een openhuis komen veel potentiële kopers, maar zien er ook een hoop af. Starters die geen financiering rond kunnen krijgen; soms is dit zonde van je tijd. En verkoop je je woning via een verkoopmakelaar, dan betaal je meestal courtagekosten.

Je huis laten opkopen

Tegenwoordig is er de mogelijkheid om de woning op te laten kopen door gespecialiseerde partijen. Een aanvraag is hiervoor gratis. Bij een huizenopkoper kun je je huis binnen enkele dagen met zekerheid verkopen. De afwikkeling en overdracht gebeurt door een erkend notaris. Zo ben je er zeker van dat de verkoop ook juridisch klopt. En veel kosten zoals makelaarscourtage zijn er niet.

Indien de woning al bij een makelaar te koop staat ben je vaak wel verplicht om hem de verplichte courtage te betalen.

Snel huis verkopen met een reden?

Waarom zou je je huis snel willen verkopen? Dubbele woonlasten is de meest voorkomende reden. Maar ook wanneer je een huis bezit, afkomstig uit overlijden of nalatenschap kan het een uitdaging zijn om dit huis te verkopen. Ook dan biedt een woningopkoper vaak uitkomst.

Een oude of gedateerde woning is soms lastig te verkopen. Een renovatie zou kunnen helpen maar dat vergt wel vaak een behoorlijke investering. Een woning opkoper kijkt er vaak doorheen en kan de woning op z’n waarde schatten. Het maakt vaak niet zoveel uit wat voor type woning het betreft. Of het gaat om een studentenhuis, bedrijfspand of opknapper, bij een opkoper verkoop je vaak binnen enkele dagen in plaats van maanden.

Tips snel verkopen woning

Ga zelf op onderzoek wat voor jou de beste manier is om de woning te verkopen. Je kunt het huis zelf verkopen en je kunt het huis zelf verkopen in combinatie met een internetmakelaar. Ook kun je het huis verkopen, zoals veel mensen doen, via een makelaar. Tenslotte is er nog de woning opkoper die binnen een mum van tijd de woning koopt. Denk er goed over na want het verkopen van een huis doe je niet maar zo even. Het is belangrijk besluit wat leidt tot een volgend hoofdstuk in je leven!

Tip: Lees hier hoe verkoopstyling kan helpen bij het verkopen van een huis.

Bekijk ook

Een opgeruimde kinderkamer

Te druk om telkens de kleding van je kinderen op te ruimen? Kijk dan eens …

Bekijk

Binnenkort een verhuizing regelen? Lees deze tips!

Na het zetten van je handtekening bij de notaris of de woningbouwvereniging kun je vast …

Bekijk

Een ruimte inrichten en decoreren met een laag budget

Bijna iedereen moet wel eens een nieuwe ruimte volledig in richten. Dat is altijd leuk, …

Bekijk

Dé lijst met top cadeautjes voor de feestdagen!

Wekenlang ben je cadeaus aan het bedenken voor je familie, vrienden, collega’s of jezelf. Wat …

Bekijk