Hulp bij thuisbeveiliging door een slotenmaker in Zwolle

  • 26 mei 2020

  • Door Woonhome

Heb je een slotenmaker in Zwolle nodig? Laat je dan eerst goed voorlichten door een professionele slotenmaker. Helemaal als je een slot zoekt voor je voordeur of achterdeur. Hiervoor kijk je naar een slot waarmee je de kans op een inbraak tot een minimum beperkt. Ga bijvoorbeeld voor sloten gecombineerd met een alarminstallatie. Hierbij heb je de keuze uit een bestaand systeem en een op maat samengestelde variant. Welke maatregelen heb jij al genomen om inbrekers buiten de deur te houden?

Geschikte sloten voor een degelijke beveiliging

De beveiliging van je woning begint bij de keuze voor stevige sloten. Kies bij voorkeur voor sloten met een hoge SKG-beoordeling. De Nederlandse certificatie-instelling SKG-IKOB kent namelijk een SKG (Stichting Kwaliteit Gevelbouw) keurmerk toe aan hang en sluitwerk op basis van 3 sterren. Des te meer sterren het slot heeft, des te groter is de weerstand die het aan inbrekers biedt. Ga daarom voor sloten met een SKG-beoordeling met minimaal twee of drie sterren.

Sloten tegen kerntrekbeveiliging

Tegenwoordig zijn vrijwel alle sloten met minimaal twee SKG-sterren voorzien van een kerntrekbeveiliging. Kerntrekken behoort al jaren tot de meest gebruikte inbraakmethodes. Doel hierbij is het wegnemen van de cilinder uit het slot. Als dit lukt, dan kan de inbreker de deur eenvoudig openen.

Sloten met beveiligingscamera’s en bewegingssensoren

Voor een complete beveiliging combineer de sloten met een alarminstallatie om inbrekers af te schrikken. Je kunt zo’n alarmsysteem naar eigen inzicht samenstellen. Kies bijvoorbeeld voor een magneetcontact of videodeurbel op de voordeur. Of denk aan een bewegingssensor bij een raam in het zicht of in de hoek van de tuin of hal.

Hulp bij thuisbeveiliging: extra beveiliging van je huis

Een derde verdere stap is het verbeteren van de bouwkundige beveiliging. Dat betekent bijvoorbeeld het vervangen van een houten kozijn voor een model van kunststof. Bij kunststof is het veel lastiger om de ruit open te breken. Slotenmakers kunnen je hulp bij thuisbeveiliging bieden en hierin verder adviseren.

Bekijk ook

4 tips om je verhuizing vlekkeloos te laten verlopen

Hoera! Je hebt een nieuw huis gevonden om in te wonen. Heel erg leuk, maar …

Bekijk

Odesi voegt nieuwe meubeldesigns toe aan haar collectie

Gaaf! Odesi heeft dit najaar nieuwe producten op de Dutch Design Dock. De Bold eettafel …

Bekijk

4 DIY tips voor een veilig huis

Een inbraak maak je liever niet mee. Een huis dient een veilige haven te zijn, …

Bekijk

Wonen met meer gemak door techniek

- Advertorial -De inrichting van ons huis is door de jaren heen flink veranderd. Huizen …

Bekijk