Jouw huurwoning opknappen? 3 budget tips!

Jouw huurwoning opknappen? 3 budget tips!

  • 27 april 2018

  • Door Woonhome.nl

Het opknappen van een huurwoning misschien niet heel gebruikelijk. Toch is het mogelijk om met een paar tips, de huurwoning helemaal eigen te maken. Veel tijd, energie en budget in het huis stoppen is zonde, maar met deze tips knap je de huurwoning helemaal op naar je eigen smaak!

Schilder de wanden

Het is begrijpelijk dat je in een huurhuis het liefst alleen geld steekt in dingen die je weer mee kunt nemen. Alhoewel verf dat niet is, is het toch de meest voor de hand liggende manier om een woning op te knappen. Veel huurwoningen in Nederland zijn helemaal wit van binnen, maar een warme kleur op de muur zorgt voor een eigen identiteit.

Houd acties van de bouwmarkt goed in de gaten en schaf de voordeligste verf aan. Een muurtje schilder je met een goede actie al voor 15 euro! Tip: trendy kleuren van bekende verfmerken kun je bij de bouwmarkt laten mengen in verf van het huismerk! Het schilderen van je huurhuis is een kleine investering. Een muurtje kost je ongeveer 2 tot 3 uur en maakt de woning toch helemaal naar je eigen smaak.

Kleden vrolijken de woonruimte op!

Kleden vrolijken de woonruimte op!

Gebruik vloerkleden

Het leggen van een nieuwe vloer is vaak een investering die je liever niet doet. Echter, het leggen van de voordeligste laminaatvloer van de bouwmarkt in een appartement is ongeveer 5 euro per 1m2. Online scoor je de beste ondervloeren en plinten. Wanneer je de huurwoning verlaat, is de vloer doorverkopen aan de nieuwe verkopers een goede optie!

Ligt er al een vloer in? Gebruik dan vloerkleden. Een kleed onder de bank, onder de eettafel en in de slaapkamer maakt al een wereld van verschil. Op deze manier trekt het kleed de aandacht en valt de vloer weg in het geheel. Leuke vloerkleden vind je bij grote woonwinkels in Nederland. Denk hierbij aan IKEA, Kwantum of Leen Bakker.

Een persoonlijk tintje door unieke gordijnen

Een persoonlijk tintje door unieke gordijnen

Gebruik veel accessoires

Uiteindelijk maak je de woning helemaal af met woonaccessoires. Gebruik vazen, planten, schilderijtjes en een mooie lamp om de ruimtes te stylen. De grootste voordelen aan woonaccessoires is dat ze vaak niet al te duur zijn én je ze mee kunt nemen naar een eventuele volgende woning. Inspiratie voor woonaccessoires kun je opdoen bij diverse woonblogs.

Ga bij de verhuurder na of je in de muur mag boren. Vraag anders of het gebruiken van een ophangsysteem aan het plafond tot de mogelijkheden behoort. Ook gordijnen zorgen voor veel sfeer. Wanneer je de gordijnen zo lang mogelijk houdt, kun je ze in volgende woningen gemakkelijk weer ophangen en de lengte aanpassen bij het raam.

Al met al zijn er veel stappen die je kunt ondernemen om van een huurwoning een unieke plek te maken. Neem als vuistregel in gedachten: investeer niet al te veel geld in dingen die je niet mee kunt nemen. Bedenk voor je een grote uitgave doet of de huurbaas een deel kan financieren of de volgende bewoners dat onderdeel kunnen of willen overnemen.

Bekijk ook

Comeback van vinyl vloeren met trendy ontwerpen

Het label Houzz onderzocht in 2020 de laatste trends. En wat blijkt? Vinyl vloeren staan …

Bekijk

Geniet van de tuin in de herfst!

Het seizoen is in volle gang: de blaadjes vallen van de bomen en het regent …

Bekijk

Jouw huurwoning opknappen? 3 budget tips!

Het opknappen van een huurwoning misschien niet heel gebruikelijk. Toch is het mogelijk om met …

Bekijk

Breng textuur in huis met een wand van multiplex

Met multiplex breng je niet alleen meer sfeer, maar ook meer textuur in huis! Het …

Bekijk