Inspiratie: behangen volgens de mode van 2016

Inspiratie: behangen volgens de mode van 2016

  • 19 juli 2016

  • Door Woonhome.nl

Heb jij alleen nog effen, witte muren in huis? Dan is het nu de tijd om een aantal muren in je huis of op de slaapkamer op te vrolijken met een van de bedrukt behangen. Fleurige, geometrische designs en levendige prints zijn helemaal trendy in 2016. Experimenteren met verschillende kleuren, gekke vormen, decors en combinaties mag!

Behang inspiratie, natuurbehang

Behang inspiratie, natuurbehang

Haal de natuur in huis met behang

Ook behangpatronen die geïnspireerd zijn door de natuur zijn helemaal trendy in 2016. In Illustratievorm, maar ook behang met foto’s uit de natuur. Haal gerust de natuur naar binnen door gebruik te maken van in het oog afbeeldingen die rechtstreeks uit de natuur lijken te komen. Hoge grassen die halverwege de muur rijken laten je woning op een weiland lijken. Fotobehang waarbij je het gevoel hebt alsof jij je buiten bevindt.

Behanginspiratie, grijs vintage behang

Behanginspiratie, grijs vintage behang

Behangtrend: Metallic en lekker opvallend

Een andere behangtrend is het metallic papier. Dit geeft een subtiele glans en reflecteert het licht. Deze behangsoort is prima te combineren met retro meubels, maar ook met een moderne inrichting. Kies dan voor een lichtgrijze kleurstelling van de muur. Dit is overal mee te combineren en doet geen afbreuk aan de rest van de kamer. Ook zie je een combinatie van streepbehang met metallic strepen. Opvallend maar dan iets subtieler.

Behang inspiratie, plattegrond kaart van Amsterdam behang

Behang inspiratie, plattegrond kaart van Amsterdam behang

Behanginspiratie, artistiek behang

Behanginspiratie, artistiek behang

 

“Creativiteit staat centraal bij de nieuwe behangtrends. Of het nu om cijfers, letters, leestekens of vormen gaat: een muur mag best opvallen. Ook bijzondere texturen zien we vaker verschijnen. Behangsel wordt steeds vaker van andere materialen gemaakt. Vooral duurzame materialen hebben de voorkeur. Daarnaast is de muur tegenwoordig niet meer genoeg om te behangen. Ook het plafond kun je in sommige gevallen deels meebehangen voor een nog creatiever effect!”

Beeldende kunst of een uitzicht op de muur behangen

Artistiek en toch rustgevend. Een aantal werken van kunstenaars is ook verkrijgbaar op behangpapier. Van stillevens tot vergezichten, inclusief geprinte lijst of kozijn. Zo kun je de uitkijk van je woonkamer stijlvol verrijken en waan je je zo in het buitenland!

Behang inspiratie, denim behang

Behang inspiratie, denim behang

“Ook 3D effecten zijn erg in trek. Hiermee breng je extra dimensie aan op je muur. Een voorbeeld is behang met een lichte 3D-structuur, dat kan aanvoelen als echte denim. Het voordeel is bovendien de geluiddempende werking.”

Toch liever verven? Lees hier meer over klussen in en rondom het huis.

Bekijk ook

Vijf gave bankstellen voor in jouw huis

Een bankstel is één van de belangrijkste meubelstukken in huis. Een bankstoel moet gewoon lekker …

Bekijk

INTERIEUR: Hout in design van Nederlandse ontwerpers

Door Gastblogger Archana (Archana.nl) "Geïnspireerd op de maandspecial van februari 2014 gaat deze blogpost over hout en …

Bekijk

PVC vloeren als basis voor je interieur

Wil jij graag jouw interieur een geheel nieuwe uitstraling geven? Met een nieuwe vloer in …

Bekijk

De leukste houten meubels

Stijlvolle houten meubels zijn in veel verschillende interieurstijlen te gebruiken. Dit is vooral te danken …

Bekijk