Inspiratie voor je interieur? Zo vind je nieuwe ideeën!

Inspiratie voor je interieur? Zo vind je nieuwe ideeën!

  • 09 juli 2020

  • Door Woonhome

Voordat je je interieur een make-over geeft, is het steeds fijn de nieuwste trends te bekijken. En ook handige tips van interieurexperts helpen je op weg. Maar waar vind je nu net de leukste ideeën en coolste trends? Het merk voor raamdecoratie Veneta.com vroeg het aan 216 Nederlanders. Wat bleek? Social media is het populairst om wooninspiratie op te doen. Ook tv-programma’s en magazines bleken geliefd, net zoals ‘gluren bij de buren’.

Inspiratie op social media: pinnen en liken

Social media is niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Wist je dat maar liefst 96% van de Nederlanders actief is op één of meerdere sociaalnetwerksites? Dat gaat bijvoorbeeld over Facebook en Twitter, maar ook over Pinterest en Instagram.

Woonkamerinspiratie op Pinterest

Zo geeft 22% van de respondenten aan inspiratie op te doen via Pinterest. Vooral het opdoen van woonkamerinspiratie is geliefd onder de Pinterestgebruikers. Uit het nationale social media-onderzoek 2019 blijkt dat er dagelijks 734.000 Nederlanders op Pinterest actief zijn (bron: Newcom.nl).

Afbeeldingen delen en bewaren via Instagram

Ook met Instagram kan je makkelijk afbeeldingen delen en bewaren. Het aantal Nederlanders dat inspiratie opdoet via Instagram blijft dan ook groeien, maar is nog niet zo groot. 10% van de respondenten laat zich inspireren via Instagram.

Pinterest is een perfect platform om woonkamerinspiratie op te doen.

Pinterest is een perfect platform om woonkamerinspiratie op te doen.

Woonmagazines of programma’s op tv? Nog steeds een hit

Een groot gedeelte van de Nederlanders doet nog steeds inspiratie op via de traditionele manier: woonmagazines of programma’s op tv. Het is dan ook heerlijk ontspannend om met een kopje thee door een woonmagazine te bladeren. Kom je wat leuk tegen? Even een hoekje maken in de pagina, zodat je je idee later terugvindt. En je bent niet alleen 17% van de ondervraagden liet weten dat ze magazines gebruiken als inspiratiebron.

De tv is dan weer goed voor nieuwe ideeën bij 15% van interieurshoppend Nederland. Denk maar aan programma’s zoals Woonmagazine op RTL. Dit programma trekt per aflevering gemiddeld 383.000 kijkers. Die zien vanuit hun luie sofa de nieuwste woontrends passeren.

Gluren bij de buren door het keukenraam. Wie doet dat nou niet?

Gluren bij de buren door het keukenraam. Wie doet dat nou niet?

Stelen met je ogen: inspiratie in het echte leven

Naast online inspiratie of ideeën uit de media, bewonderen we ook graag in het echte leven een mooi interieur. 15% van de respondenten laat zich maar al te graag inspireren door te ‘gluren bij de buren’. Hier komen die plaatjes dan ook tot leven en kan je het interieur in de werkelijkheid bewonderen. En rondstruinen op een woonboulevard? Ook dat doen de Nederlanders graag. 18% geeft aan hier heel wat inspiratie te halen door de laatste trends te ontdekken.

Bekijk ook

Helemaal hip met houten jaloezieën in je woonkamer

Zet één stap een woonkamer binnen en je ziet direct of iemand een heuse interieurliefhebber …

Bekijk

Zeven manieren om je huis een betaalbare make-over te geven

Na een drukke dag is er niets fijner dan thuiskomen in een aangenaam huis. Soms …

Bekijk

3 tips bij het kopen van rolgordijnen

Bij het stylen van woonruimtes, is raamdecoratie een belangrijk element. Raamdecoratie zorgt namelijk voor sfeer, …

Bekijk

Zeven tips voor de beste gordijnen voor elke kamer in je huis

Gordijnen hebben een prominente aanwezigheid in elke kamer. Daarom is het een aankoop waar je …

Bekijk