Dé interieurtrend van nu: elementen van een fabriek in huis

  • 05 maart 2020

  • Door Woonhome

Je vraagt je vast af: wie wil er wonen in een fabriek? Steeds meer mensen! De rauwe elementen uit oude fabrieken zie je regelmatig terug in moderne interieurs. Wil jij ook zo’n stoer interieur van een fabriek in huis? Met deze elementen zorg je daarvoor.

Kies voor open kasten en lockerkasten

Een open kast past helemaal binnen deze stijl. Het frame van deze open kasten is vaak van metaal of hout. De spullen erin orden je netjes in metalen bakken of manden. Dat maakt het plaatje compleet.Een andere optie is de lockerkast. Lockers zijn vaak van staal of metaal. Meestal zijn ze grijs, zwart of wit. Dit past goed binnen de koele stijl van de fabriek. Vaak lijken deze lockerkasten oud en versleten. Dat past nog beter binnen deze stoere stijl.

Een vintage ladekast of oude kantoorkast past uitstekend in een industrieel interieur.

Een vintage ladekast of oude kantoorkast past uitstekend in een industrieel interieur.

Leg een vloer van beton

In fabrieken zie je vaak gietvloeren van beton. Die vloeren zijn onderhoudsarm en gaan lang mee. Een betonvloer kun je ook in huis aanbrengen. Men giet dan het beton over de ondervloer. Aan een betonvloer hangt een prijskaartje en het aanbrengen kost tijd. Een voordelig en snel alternatief is de gietvloer met betonlook. Deze vloer is gemaakt van kunststof maar heeft dezelfde kleur en uitstraling als beton. Doe op verschillende plekken inspiratie op voor een gietvloer zoals gietvloer in Rotterdam.

Schaf meubilair uit het interieur van een fabriek aan

Naast de standaard meubels in je woning zoals een bank, tafel en kast kun je extra elementen toevoegen. Wil je de stijl van een oude fabriek imiteren, dan zijn er meerdere opties. Koop bijvoorbeeld een stationsklok, een houten kist of een metalen kamerscherm. Ook een bruine fauteuil van versleten leder of grote robuuste boomstamtafel met stalen poten passen in dit plaatje.

Een oude lederen bank en zwarte stalen deuren passen perfect in een industrieel interieur.

Een oude lederen bank en zwarte stalen deuren passen perfect in een industrieel interieur.

Creëer een 'fabrieklook' in huis met een robuuste tafel.

Creëer een ‘fabrieklook’ in huis met een robuuste tafel.

Stoere grijze hal met betonnen vloer en beton cire aan de wanden.

Stoere grijze hal met betonnen vloer en beton cire aan de wanden.

Grijs is een veelgebruikte kleur in veel fabriek interieurs. Combineer deze kleur met hout of kleurrijke elementen zoals een vintage vloerkleed.

Grijs is een veelgebruikte kleur in veel fabriek interieurs. Combineer deze kleur met hout of kleurrijke elementen zoals een vintage vloerkleed.

Plaats kunst en accessoires aan de muur

Een interieur maak je pas echt af met wanddecoratie. Binnen deze stijl past het goed om wandkaarten te plaatsen, bijvoorbeeld van een deel van Nederland. Ook zie je vaak opgezette (neppe) dierenhoofden terugkomen in dit interieur. Daarnaast is het interieur van een fabriek is vaak donker gekleurd. Grijstinten, zwart maar ook wit overheersen. Daarom plaatsen sommige mensen expres een kleurrijk kunstwerk. Dit contrasteert mooi met de rest van de inrichting. Straatkunst en graffiti zijn een populaire toevoeging aan deze woonstijl. 

Verlicht de ruimte met grote lampen

In een fabriek zie je vaak grote, lompe lampen met wit licht. Verwerk deze fabriekslampen ook in je interieur. Ze zijn meestal gemaakt van staal of metaal en staan goed boven een eettafel en zithoek. Opengewerkte hanglampen waarbij de lichtbron goed zichtbaar is maken een fabrieksinterieur helemaal af. Ook de industriële vloerlamp of studiolamp is zeer populair. Deze verlichting staat op drie poten en ziet eruit als een spotlight. De afwerking is donker en robuust, en past dus perfect in een oude fabriek.

Volg je gevoel bij het inrichten

De oude fabrieksstijl bevat veel grijs, onafgewerkte materialen en robuuste vormen. Natuurlijk zijn dit geen keiharde regels. Volg vooral je gevoel in je interieur. Wil je iets meer kleur zien in huis, of vind je een netjes afgewerkte tafel mooier? Mix en match dan verschillende stijlen!

Bekijk ook

Tip: Kijk hier eens voor kwalitatieve, betaalbare keukens

Ben je net verhuisd en heeft het nieuwe huis echt een nieuwe keuken nodig? Of …

Bekijk

Woonadvies voor een industrieel interieur

Tegenwoordig is de industriële inrichting een heel populaire trend. Home Inspirations is met deze trend …

Bekijk

200 jaar muurmode: Ramen in New York

Wie wel eens in New York is geweest, weet hoe gigantische gebouwen met talloze spiegelende …

Bekijk

Touch of Luxury – Trend 2018 - 2019

De opkomende woontrend voor 2018 is een trend die op het gevoel inspeelt. Een interieurtrend …

Bekijk