Internetabbonnement voor een tweede woning

  • 12 januari 2016

  • Door Woonhome.nl

-Advertorial-

Heb je een tweede woning in bezit en ben je op zoek naar een goedkoop internetabonnement? Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als het gaat om internet in een tweede woning. In sommige gevallen zijn de mogelijkheden namelijk beperkt. Tweede woningen liggen in veel gevallen in afgelegen gebieden. De internetmogelijkheden zijn in dat geval gering. Grote steden zijn voorzien van kabelnetwerken en glasvezel, maar afgelopen gebieden moeten het doen met ADSL. Soms ligt een woning zo ver van het verdeelpunt dat ADSL ook niet tot de mogelijkheden behoort. In dat geval moet kun je nog kijken naar een satellietverbinding.

woonhome-Internetabbonnement-tweede-woning-vakantiehuis-huisje

Internet abonnement voor een tweede woning of vakantiehuisje

Eigen gebruik of verhuur

Is de tweede woning puur voor eigen gebruik of ben je van plan om de woning te gaan verhuren? Als je wilt gaan verhuren is het verstandig om een snelle internetverbinding aan te vragen. De meeste gasten nemen hun laptop(s) en smartphone(s) mee naar de vakantiewoning. Traag internet is iets waar veel mensen een hekel aan hebben. Is het mogelijk om een snelle lijn aan te vragen, dan raden wij dit zeker aan. Zorg er daarnaast voor dat WIFI in de router staat ingeschakeld. Gasten kunnen op die manier eenvoudig verbinding maken met het netwerk van de woning. Bij het aanzetten van WIFI is het van belang om het netwerk goed te beveiligen. Dit kan doormiddel van een zogenaamd WIFI-wachtwoord. Verwerk hier geen eenvoudige woorden in maar gebruik een groot aantal letters en cijfers. Combineer deze met hoofdletters en vreemde tekens, zo verklein je de kans dat het wachtwoord wordt gekraakt.

woonhome-Internet-abbonnement-tweede-woning-internet-abonnement

Internet abonnement voor een tweede woning

Internetabonnementen vergelijken

Wil je direct weten wat de mogelijkheden zijn op de locatie van de tweede woning? Met een zogenaamde vergelijker kun je snel en moeiteloos achterhalen welke verbindingen er geleverd kunnen worden. Door de postcode en het huisnummer van de tweede woning op te geven worden de mogelijkheden getoond. In sommige gevallen kan slechts een klein deel van alle Nederlandse providers daadwerkelijk internet leveren. Als dat het geval is kan het zijn dat je wat duurder uit bent in vergelijking tot je woonadres.

woonhome-vgtweede-woning-vakantiepark-internet

Internet abonnement voor een tweede woning

Tweede woning op een vakantiepark

Als je tweede woning zich op een vakantiepark bevindt is het niet altijd mogelijk om internet aan te vragen. Vaak wordt het internet geleverd door de parkbeheerder en is er sprake van een gemeenschappelijke verbinding. Bevindt de woning zich op een vakantiepark, informeer dan eerst bij de beheerder of er een eigen internetabonnement afgesloten kan worden. Mocht dit het geval zijn, dan kun je aan de slag met het vergelijken van het actuele aanbod. Als je gebruik moet maken van internet dat door het park wordt aangeboden, is het afwachten of het stabiel en snel werkt. Helaas kun je daar weinig invloed op uitoefenen.

Bekijk ook

Jouw huurwoning opknappen? 3 budget tips!

Het opknappen van een huurwoning misschien niet heel gebruikelijk. Toch is het mogelijk om met …

Bekijk

Vintage muziekapparaten uit de jaren 60 en 70

Hoewel het eigenlijk geen meubels zijn, zijn muziekspelers wel een belangrijk onderdeel van je interieur. …

Bekijk

Geef je terras een upgrade: vijf ideeën

Het terras is de plaats waar je als je geluk hebt een groot deel van …

Bekijk

Een wasmachine die past bij je interieur

Wasmachines: iedereen heeft ze in huis, maar echt aantrekkelijk om naar te kijken zijn ze …

Bekijk