Dit is de (on)zin van onbeperkt internet

  • 12 februari 2020

  • Door Woonhome.nl

Zowat elke telefoonprovider biedt het aan: onbeperkt internet. Oneindig Netflixen, muziek luisteren en Facebooken op je smartphone. Ideaal! Maar is het wel nodig, al die data? En hoe onbeperkt is dat internet eigenlijk? 

Hoe onbeperkt is unlimited data?

Het klinkt aantrekkelijk, onbeperkt internet. Maar wanneer je de kleine letters bij telefoonproviders leest, blijkt het vaak niet écht onbeperkt te zijn. Veel providers bieden alleen onbeperkte data mits je er ‘redelijk’ mee omgaat. Als jij dus onredelijk veel data verbruikt – bijvoorbeeld omdat je non-stop Netflix kijkt op je telefoon – dan neemt een provider maatregelen. Soms ontvang je langzamer internet of krijg je te maken met extra kosten op je rekening.

Kies niet te snel voor onbeperkt internet. Denk er goed over na of jij het echt nodig hebt!

Kies niet te snel voor onbeperkt internet. Denk er goed over na of jij het echt nodig hebt!

Heb je wel onbeperkt internet nodig?

Als je toch overweegt om voor onbeperkte internet te gaan, is het ook goed om na te denken of je die data überhaupt wel nodig hebt. Want met deze tips houdt jij je mobiele internetverbruik laag, en heb je wellicht helemaal geen grote of oneindige internetbundel nodig.

Gebruik altijd een beschikbaar WIFI-netwerk

Waarom mobiele data gebruiken als er ook WIFI beschikbaar is? Nog steeds zijn er mensen die thuis het internet van hun smartphone gebruiken. Zonde! Sluit al je apparaten in huis aan op je WIFI-netwerk. Om data te besparen kun je ook netwerken gebruiken op een openbare plek zoals in de trein of een café.

Tegenwoordig is bijna overal gratis wifi beschikbaar, dus maak daar dan ook gebruik van!

Tegenwoordig is bijna overal gratis wifi beschikbaar, dus maak daar dan ook gebruik van!

Ga downloaden in plaats van streamen

Superhandig dat je altijd en overal muziek en films kunt streamen op je smartphone. Maar wist je dat streamen erg veel data verbruikt? Ook het luisteren naar Spotify of een podcast kost je relatief veel data.

Wat je beter kunt doen is filmpjes en muziek downloaden op je telefoon wanneer je een actieve WIFI verbinding hebt. Daarna kun je ze offline bekijken en luisteren. Dat scheelt niet alleen data, je kunt ook doorkijken als je internet wegvalt!

Zet automatisch synchroniseren uit

Wanneer je thuis een film kijkt, in bed ligt of onder de douche staat is jouw smartphone nog steeds aan het werk. Apps als Facebook, Twitter en Instagram zijn namelijk constant aan het synchroniseren. Zo zorgen die apps ervoor dat jij altijd een melding krijgt als er een bericht binnenkomt.

Als je deze automatische synchronisatie uitschakelt bespaar je veel mobiele data. Je krijgt dan alleen een melding van een nieuw bericht als je de app opent. Voor je het weet heb je die onbeperkte data helemaal niet meer nodig!

Bij Spotify heb je de optie om muziek te downloaden in plaats van streamen. Op deze manier bespaar je een hoop internet!

Bij Spotify heb je de optie om muziek te downloaden in plaats van streamen. Op deze manier bespaar je een hoop internet!

Bekijk ook

Top 5 cadeaus voor mannen

Wat is het soms toch lastig om een cadeau uit te zoeken voor een man! …

Bekijk

Maak je tuin gezelliger met een houten tuinbank!

Het voorjaar staat eindelijk weer voor de deur. Tijd om de tuin weer zomer klaar …

Bekijk

5 tips voor een baan in de woonbranche

De laatste jaren is de woonbranche weer aan het herstellen van de crisis! De cijfers …

Bekijk

Woondecoratie: sfeerbepalend in jouw interieur

Woondecoratie maakt of breekt de sfeer in een ruimte in huis. Kies daarom voor woonaccessoires …

Bekijk