Je keuken omtoveren tot een woonkeuken

  • 03 augustus 2017

  • Door Woonhome.nl

Een woonkeuken is een gezellig ingerichte keuken waar je veel tijd doorbrengt. De trend komt uit vroegere jaren, toen de woonkamer nog de ‘opkamer’ heette. Die kamer gebruikte je alleen ’s avonds als de kids naar bed gingen. De keuken was de leefruimte, het gedeelte waar je at, werkte en ontspan. Tegenwoordig zien we deze trend weer terug. In de woonkamer kijk je vooral ’s TV. En de keuken is de overdag de belangrijkste leefruimte: gezellig, knus én huiselijk! Wil je jouw keuken omtoveren tot woonkeuken? Zo doe je dat!

Creëer voldoende daglicht in je keuken

Een woonkeuken is niet gezellig zonder daglicht. Hoewel het licht van een mooie lamp ook voor gezelligheid en sfeer zorgt, is daglicht erg belangrijk. Dit licht is onvervangbaar en belangrijk voor de stemming van de dag! In een woonkeuken hoort dan ook veel daglicht binnen te komen. Bijvoorbeeld door grote ramen. Is daar geen ruimte voor? Kies dan voor een lichtkoepel om licht binnen te laten. Dit is vooral een praktische oplossing als de keuken in een uitbouw van de woning zit.

Raam open! Laat frisse lucht naar binnen

Een keuken kan zich vullen met allerhande geurtjes (helemaal tijdens het koken). Laat daarom voldoende frisse lucht naar binnen. Laat insectenhorren van VELUX op maat maken voor de ramen. Zo kunnen de ramen wijd open en heb je toch geen last van muggen, vliegen en wespen.

Kies een robuuste tafel en comfortabele stoelen

Je kinderen moeten in de keuken een fijn plekje hebben om te kunnen spelen, tekenen en knutselen. Zelf vind je het misschien wel handig om met je laptop of krant te zitten. En natuurlijk is de woonkeuken er ook om te eten. Kies dus voor een grote, robuuste tafel. Vooral massief houten meubels of steigerhouten meubels zijn razend populair. Ze geven direct een gezellige sfeer in de keuken. Uiteraard kies je voor comfortabele stoelen, waar je lange tijd, comfortabel op kunt zitten.

Zoek mooie raambekleding

Als er iets zorgt voor sfeer in de keuken, dan zijn het wel de raamdecoraties. Heb je een lichtkoepel en vindt je het lastig om iets moois te vinden? Kijk dan eens voor deze speciale plisségordijnen voor lichtkoepels bij de VELUX shop. Voor gewone ramen kies je voor vouwgordijnen of plissegordijnen om het netjes en gezellig te maken.

Vind de juiste decoraties voor je keuken

De sfeer in de keuken staat of valt met de decoraties. Zet bijvoorbeeld eens een gezellige vaas met vrolijke bloemen neer op tafel. En een grote fruitschaal met gekleurd fruit zorgt letterlijk voor verfrissing. Je hebt keuze uit prachtige bloemstukken of sfeerschale! En natuurlijk leuk je de boel op met wat zachte en comfortabele kussens. Ga mee in het seizoen: in het voorjaar ga je voor bloemen, in het najaar voor kaarsen. Zo maak je er altijd iets gezelligs van!

Wat als er geen eettafel past?

Wat moet je doen als er geen eettafel in je keuken past? Dan kun je er nog steeds een woonkeuken van maken. Betrek de keuken bij de rest van de kamer. Een bar werkt heel goed en levert ook extra werkruimte in de keuken. Plaats de bar op zo’n manier dat de keuken een open en gezellig uiterlijk behoudt. Zo krijg je de perfecte sfeer voor de woonkeuken!

Je keuken kun je best omtoveren tot woonkeuken. Heb je een grote keuken, dan hoef je hem alleen maar anders in te richten. Met een kleine keuken is het wat meer pas- en meetwerk. Met deze tips verander jij je keuken in een supergezellig centrum van je huis. Een echte woonkeuken dus!

Bekijk ook

Onder deze Dons Deluxe dekbedden droom je (h)eerlijk weg

Eén derde van ons leven brengen we slapend door. Slapen is daarmee ontzettend belangrijk. Zorg …

Bekijk

Nieuws van de Sofacompany: najaarscollectie online!

Nieuw seizoen, nieuwe kleuren en dus een nieuwe collectie! Sofacompany heeft daarom vanaf september de stoffencollectie …

Bekijk

De beste klusmuziek, handig voor jou in één afspeellijst!

Heb je nog wat klussen in huis te doen? Houd je een grote schoonmaak? Of …

Bekijk

Interieurtrend 2020: mix veel kleur in je stijlvolle interieur

In het komende jaar 2020 kijk je je ogen uit. Want we gaan nóg meer …

Bekijk