Je tuin inrichten voor een tuinfeest

  • 20 juli 2016

  • Door Woonhome.nl

De zomer is een ideale tijd voor het geven van een tuinfeest. Of jij nu een verjaardag of jubileum te vieren hebt . Of gewoon een stel vrienden uitnodigt om lekker een feestje te bouwen; een tuinfeest is supergaaf en levert relatief weinig rommel en schoonmaakwerk op. Je moet je tuin er natuurlijk wel even klaar voor maken! Heuts geeft je 7 handige tips waarmee je jouw tuin kunt inrichten voor het beste tuinfeest in járen.

woonhome-tuinfeest-tips-tuin

Tuinfeest, je tuin sfeervol inrichten

Tip 1.Maak je een geschikte locatie voor je tuinfeest

Zoals bij eigenlijk alle feestjes, is ook bij een tuinfeest de locatie van belang. Heb jij de beschikking over een tuintje van twee bij twee meter, dan is een tuinfeest misschien niet zo’n goed idee. Maar ook bij kleine tuinen is het alsnog mogelijk een gaaf feest te geven. Zo kun je bijvoorbeeld je schuur of garage geschikt maken als zithoek. Zo creëer je een half tuinfeest, en heb je direct een warm onderkomen voor als het wat afkoelt. Beschik je over een ruimte tuin en heb je niet super veel gasten, gebruik dan een deel van je tuin. Zo houdt je iedereen bijeen en dat maakt het gezellig.

“Beschik je over een ruimere tuin en heb je veel gasten? Dan is het een idee om verschillende hoekjes of plekjes te creëren. Maak bijvoorbeeld een dans- en drink plek op je terras. Of zorg voor een rustig plekje achter in je tuin met een vuurkorf.”

woonhome-overdekking-tuinfeest

Tuinfeest, je tuin gezellig inrichten met verlichting

Tip 2. Zorg (altijd) voor overdekking bij je tuinfeest

Je wilt er natuurlijk liever niet aan denken, maar op het ‘moment suprême’ is er nu eenmaal kans dat het weer zich gedraagt zoals we in Nederland gewend zijn: regen . Zonde van je feestje, dus heb je graag wat overdekking. Denk daarbij aan een grote partytent of een tuinpaviljoen. Regen gaat meestal met wind gepaard. Zorg dat je alles extra stevig vastzet.

“Geen wolkje aan de lucht? Ook bij zomers weer kan een overdekking prettig zijn. Een schaduwrijk plekje voor de kids of oma is echt geen overbodige luxe.”

woonhome-voldoende-zitgelegenheid-tuinfeest

Tuinfeest, je tuin gezellig inrichten

Tip 3. Creëer voldoende zitgelegenheid

Op een leuk feestje mag een beetje ontspanning niet ontbreken. Regel daarom genoeg stoelen! Vraag even bij de buren of zij niet nog een setje te leen hebben of laat je gasten er een aantal meenemen. Vrijwel iedereen heeft wel een paar tuinstoelen staan die je best even mag lenen. Een mooi loungeset is natuurlijk erg prettig, maar dit hangt vooral af van het type feestje: drankvlekken zijn moeilijk uit kussens te wassen!

“Toch lastig om aan genoeg stoelen te komen. Leg dan een aantal laken neer. Handig als zit, of relaxplek. Maar ook als speelplek voor de kinderen. Een zachte grasondergrond is wel vereist!”

woonhome-perfect-tuinfeest-statafels

Tuinfeest, je tuin gezellig inrichten met statafels

Tip 4. Regel statafels voor je tuinfeest

Afhankelijk van je feestje kunnen ook statafels erg handig zijn. (Hoef je ook minder stoelen te regelen.) Statafels kun je meestal wel ergens lenen of huren. Wil je ze aanschaffen? Kijk dan wel of je voldoende ruimte hebt om de tafels op te bergen. Meestal gebruik je ze maar twee keer per jaar. Wellicht kun je ze ook samen met buren of vrienden kopen, zodat je de tafels voor verschillende feestjes kunt gebruiken.

Tip 5. Zorg voor een heater in je tuin

Heaters zijn, ook als je geen tuinfeestje hebt, best handig in de tuin. Ze bieden ’s avonds lekkere warmte, waardoor je veel langer van de buitenlucht geniet. Vooral als wanneer je regelmatig nog laat in de tuin zit, is het geen gek idee een heater aan te schaffen.

woonhome-tuinfeest-tuin-vuurkorf

Tuinfeest, maak je tuin gezellig met een vuurkorf

Tip 6. Maak het gezellig met een vuurkorf

Ongeacht welk type tuinfeest je geeft; een open vuur is altijd een goed idee. Het zorgt voor een warme, gezellige sfeer, geeft warme en licht en verdrijft nog eens lastige insecten zoals muggen. Ideaal dus om een mooie vuurkorf aan te schaffen en deze ergens in de tuin te parkeren. Pas op met de plek van je vuurkorf. Zet ‘m liever niet voor een struik onder een boom of je tuinpaviljoen. Ook in het gras is niet altijd een goed idee. Dit kan allemaal tot gevaarlijke situaties leiden of rotzooi opleveren.

“Alternatief voor vuurkorven zijn een paar fakkels of windlichten of lantaarns.”

Tip 7. Zorg voor goede toilet-gelegenheid

Het klinkt heel gek (en wordt toch vaak vergeten), maar op feestjes moeten regelmatig mensen naar het toilet. Zorg dus dat dit gemakkelijk kan. Zorg dat het toilet schoon is en dat er genoeg wc-papier voorradig is. Verder kun je als het vochtig of modderig is oude handdoeken neerleggen zodat er niet overal modder door het huis verspreidt.

“Ook voor als je eten en drinken binnen hebt staan, is het wel zo fijn als men niet met vieze voeten door het huis loopt.”

woonhome-tuin-inrichten-perfect-tuinfeest

Tuinfeest, je tuin gezellig en sfeervol inrichten

Met deze zeven tips móét jouw tuinfeest wel een succes worden. Zolang je ze nu nog voorziet van voldoende eten en drinken en lekkere muziek, is er weinig meer dat je tuinfeest nog kan verpesten!

Bekijk ook

Disney cartoons omgetoverd tot bijzondere kindermeubels

Als je deze twee speelse kasten ziet, weet je eigenlijk meteen al de wat de …

Bekijk

Een extra verdieping met een dakopbouw, hoe werkt dat?

Veel mensen die extra ruimte op zolder willen, kiezen ervoor om een dakkapel op hun …

Bekijk

3 manieren om je router te plaatsen

Toen de computer op een vaste locatie stond was het nog niet nodig om door …

Bekijk

Waarom zijn gietvloeren in huis zo populair?

De juiste vloer kiezen voor je –al dan niet nieuwe- huis is niet zo makkelijk …

Bekijk