Jonge gezinnen beginnen aan een nieuw leven, buiten de stad

Jonge gezinnen beginnen aan een nieuw leven, buiten de stad

Door:
Woonhome.nl

9 april 2018

De bevolking van Nederland is hard aan het groeien. Elke dag ontstaan er nieuwe gezinnen door de komst van kleine baby’tjes. Van al deze gezinnen zijn er veel woonachtig in grote steden. Toch verlaten deze jonge gezinnen steeds vaker hun plek in de stad, dit blijkt uit statistieken van het CBS. De voornaamste reden van deze verhuizingen is een behoefte aan ruimte. Vaak zijn de woningen in de stad vrij klein of er moet een flinke klap geld neergelegd worden voor wat ruimte. Wat blijkt is dat veelal hoogopgeleide gezinnen de telefoon pakken en een verhuisbedrijf inschakelen. Toch verhuizen deze gezinnen niet ver van hun geliefde stad, maar zoeken ze naar plekken in nabij liggende gemeentes. Deze groei in verhuizingen zegt ook wat over onze economie, we krabbelen terug na enkele moeilijke crisisjaren.

De voorkeur voor een bepaalde stad, zoals Amsterdam, heeft vaak invloed op gezinnen om wel of niet te verhuizen

De voorkeur voor een bepaalde stad, zoals Amsterdam, heeft vaak invloed op gezinnen om wel of niet te verhuizen

Het settelen van de Nederlandse economie

In de jaren volgend op de crisis van 2008 is er flink geworsteld. De crisis had een enorme impact op de huizenmarkt. Er heerste onzekerheid voor de gehele toekomst, waardoor gezinnen kozen voor veiligheid en geen risico’s namen. Zelfs al wilde mensen verhuizen en hun huis verkopen was dit vaak heel moeilijk of zelfs onmogelijk. Toch herstelt de Nederlandse economie zich al langere tijd.

Het verhuisgedrag van de jonge gezinnen

Jonge gezinnen vertonen een bepaald verhuisgedrag. Voornamelijk trekken zij uit de steden naar omliggende gemeentes. De kinderen in deze gezinnen zijn nog erg jong. Een stap als deze heeft namelijk een behoorlijke impact op een gezin. Op het moment dat de kinderen al hard aan het leren zijn op school is het lastiger om van locatie te wisselen. Dit heeft ook vaak een negatief effect op de kinderen. Kinderen ontwikkelen al heel snel een mate van gewenning bij een school. Zij ervaren het dan als heel vervelend, wanneer zij moeten verkassen.

Jonge gezinnen zeggen niet snel en makkelijk gedag tegen die heerlijke kleine straatjes van de stad en zoeken vaak hun heil bij gemeentes in de buurt!

Jonge gezinnen zeggen niet snel en makkelijk gedag tegen die heerlijke kleine straatjes van de stad en zoeken vaak hun heil bij gemeentes in de buurt!

Behoefte aan ruimte is de voornaamste reden waarom jonge gezinnen willen verhuizen. Echter is deze behoefte niet belangrijk genoeg om alles achter te laten. Vaak zijn er enkele factoren die meespelen om dicht bij de stad te blijven wonen. Zoals eerder gezegd kan de school van de kinderen een factor zijn, maar ook werk, familie, sport en vrienden blijven heel belangrijk. Het komt ook voor dat er een voorkeur is voor een bepaalde stad. Toch moet die liefde plaatst maken voor de toekomstplannen van de ouders.

Verhuistips

Sta jij nou klaar om te verhuizen? Dan kunnen de volgende tips jou wellicht hulp bieden:

  • Bij het inhuren van een verhuisbedrijf kan je kosten reduceren wanneer er goed meegeholpen wordt. Dus stroop de mouwen op en begin te sjouwen.
  • Wees op tijd met het inplannen van een verhuizing, spoedgevallen resulteren vaak in hogere kosten.
  • Een verhuisbedrijf kan een behoorlijke last verminderen door te helpen met het vervoeren van spullen. Echter resulteert het in kosten wanneer jij als verhuizer zelf zoveel mogelijk kleine spullen vervoert. Het aantal ritten dat gemaakt moet je proberen te verkleinen om hoge transportkosten te voorkomen.

Nog meer verhuistips? Kijk hier!

Bekijk ook

Zo kies je het juiste dekbedovertrek

Heb je een nieuw bed aangeschaft? Dan wil je daar natuurlijk een mooi bijpassend dekbedovertrek …

Bekijk

De voordelen van dakisolatie

Wist je dat je met een investering zo simpel als de juiste, professionele dakisolatie al …

Bekijk

Nieuwste Trends van 2019: De schuifdeur voor binnen

De industriële interieurstijl is een stijl die we niet meer willen missen. Een stoere en …

Bekijk

Office Tuesday - Greetz: een kantoor dat jou vrolijk begroet

Greetz is de eerste, échte online wenskaartenservice van Nederland. Bij Greetz kun je online wenskaarten ontwerpen en …

Bekijk