Jouw huis zelf isoleren en bespaar!

Jouw huis zelf isoleren en bespaar!

  • 30 december 2019

  • Door Woonhome.nl

Waarschijnlijk heb je al vaker gehoord dat het beter isoleren van je huis geld bespaart. Daarnaast is het ook goed voor ons milieu omdat je minder energie hoeft te verbruiken. Het dak, de vloer of de muren laten isoleren zorgt voor een kosten besparing. Maar er zijn ook eenvoudige manieren om zelf te isoleren. Het klinkt misschien als een lastige klus maar met een beetje handigheid én de juiste materialen ga je zelf aan de slag. 

1. Super easy: Isoleer de kieren

Vooral in de winter wil je er lekker warm en comfortabel bij zitten. Kieren waar tocht uit komt helpen hier niet aan mee en dus pak je die meteen aan. Vooral bij de oudere huizen tocht het snel door een kier bij een raam of deur. Dit los je gemakkelijk op door het plaatsen van tochtstrippen. Tochtstrippen zijn betaalbaar en gemakkelijk te plaatsen. Hierdoor hoef je ook onnodig veel de verwarming te stoken.

2. Het schuine dak isoleren

Bij veel huizen met een zolder of vliering is het schuine dak een van de laatste klussen om te isoleren. Maar wist je dat je hiermee juist erg veel geld bespaart? Het is namelijk een klus die je zelf gemakkelijk doet en hiermee dus direct ook geld bespaart op de energierekening. Daarnaast is de temperatuur van de binnenkant van het dak minder hoog wanneer je isoleert. Hierdoor ontstaat er minder snel condens en dus schimmels.

3. Zelf isoleren met bepleisterbare platen

Kies het juiste materialen om mee te isoleren. Welk materiaal past bij je dak? Wanneer je erg weinig ruimte hebt ga je voor een dun isolatiemateriaal zoals isolatie folie. Is er meer ruimte dan gebruik je isolatie platen. Deze isolatie platen zijn warmte isolerend én waterbestendig. Ideaal voor bijvoorbeeld vochtige ruimtes zoals een badkamer, keuken maar ook voor de zolder.

Er zijn alternatieve materialen waarmee je jouw tussenwand zelf kunt isoleren.

Er zijn alternatieve materialen waarmee je jouw tussenwand zelf kunt isoleren.

Het isoleren van je zolderdak, bijvoorbeeld met een vliering bespaart veel energie.

Het isoleren van je zolderdak, bijvoorbeeld met een vliering bespaart veel energie.

Ga je jouw huis zelf isoleren? Bekijk welke hulpmiddelen voor isolatie je hierbij nodig hebt.

4. Zorg voor een goede ventilatie wanneer je goed isoleert

Het is ontzettend prettig om in een goed geïsoleerd huis te wonen. Het leefklimaat is aangenaam doordat er geen lucht naar buiten verloren gaat. Maar het gebrek aan verse lucht ligt wel op de loer. Daarom is een goed ventilatie systeem net zo belangrijk als het isoleren van je huis. Hierdoor komt er namelijk constant een toevoer van verse lucht en zorgt het voor een prettig leefklimaat.

Tip: Vraag subsidie aan voor isolatie maatregelen in je huis. Vanaf 2 september 2019 vraag je subsidie aan voor het isoleren van je koopwoning.

Bekijk ook

Kerstboom posters: super origineel en heel praktisch!

Charlotte vroeg ons gisteren op Facebook waar de kerstboomposter te koop is die we hadden …

Bekijk

3x3 originele must-haves voor je kinderkamer

De kinderkamer is hét domein van jouw kids. Daar zijn ze misschien wel het liefst. …

Bekijk

Behanginspiratie: 4x bijzondere plekken in huis voor een behang!

De muren voorzien van een nieuwe kleur of print zorgt direct voor een geheel nieuwe …

Bekijk

Dit zijn de voordelen van kunstgras in je tuin of op je balkon

Gras onder je voeten is lekker zacht en het ziet er prachtig uit. Je moet …

Bekijk