Jouw ideale mancave

Jouw ideale mancave

  • 17 november 2019

  • Door Woonhome.nl

Het is misschien een beetje cliché maar elke man droomt van zijn eigen plekje. Want wees nou eerlijk; een beetje privacy en quality time met je beste vrienden is niet verkeerd op zijn tijd? Wil jij hangen met je vrienden of heb je een hobby die je wilt beoefenen? De mancave is de perfecte oplossing. Het vinden van een ideale mancave hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Vind een lege kamer in je huis of bouw een klein schuurtje in je tuin en klaar is Kees. Je wilt wel dat je een huiselijk gevoel kan geven aan je eigen mancave. Daarom vind je in dit artikel tips en tricks hoe jij het beste een mancave creëert.

Het doel van je mancave

Als eerst is het super belangrijk dat je bedenkt wat je wilt doen met je mancave. Is het een plek waar je rust wilt krijgen en bijvoorbeeld een boekje kan lezen? Of is het een plek waar je lekker kan gaan klussen of sporten met je vrienden? Dit heeft namelijk heel veel invloed op hoe je jouw mancave ingericht. Probeer dus eerst op een rijtje te krijgen wat je echt wilt en wat voor spullen je hier allemaal voor nodig hebt.

Een voetbaltafel of mediaset zorgen voor ontspanning in de mancave.

Een voetbaltafel of mediaset zorgen voor ontspanning in de mancave.

Tips voor de inrichting van jouw ideale mancave

Wanneer je je doel voor jou mancave duidelijk voor ogen hebt kun je je mancave gaan richten. Maar wat voor spullen vind je eigenlijk allemaal in je mancave? Dit is natuurlijk geheel afhankelijk van je doel. Begin wel altijd met de belangrijkste en grootste meubels en bouw hier de inrichting omheen. Wil je je een ruimte om met je vrienden te gamen? Kijk dan voor een grote relaxte bank en mediameubel. Deze meubels kun je ook tweedehands heel goed kopen. Wil je veel klussen? Dan is een goede werktafel het startpunt. En voor een mancave waar je veel sport is wellicht een bankje geschikt.

Grote ruimte met banken, stoelen om lekker te ontspannen.

Grote ruimte met banken, stoelen om lekker te ontspannen.

Opgeruimd staat netjes

Meubels bepaald? Je wilt natuurlijk dat jouw plekje ook wel een beetje netjes is. Voor een hele eenvoudige oplossing is het advies om een stelling te kopen. Deze stellingkasten nemen erg weinig ruimte in beslag en zijn erg handig in elkaar te zetten. Stellingkasten zijn open, dus je kunt ze ook nog decoreren met sporttrofeeën of favoriete werkgereedschap. Een stellingkast is ook in verschillende materialen verkrijgbaar zoals metaal, kunststof en zelfs hout. Zo past deze ook nog eens goed bij jouw inrichting.

Bekijk ook

Maak een statement met een robuuste eettafel

Heb jij al een robuuste eettafel in huis? Dit industriële meubelstuk is echt een must …

Bekijk

Audioplank: opgeruimd genieten van waanzinnig geluid

Met de komst van de ipod en iphone zijn er ook heel veel docking stations op de …

Bekijk

3 kerststijlen voor 2019

'Driving Home For Christmas' Kerst 2019 komt er weer aan! Tijd om je interieur weer …

Bekijk

Manieren om je keuken energiezuiniger te maken

Wil je geld besparen in de keuken? Geen nood! Je hoeft niet direct op de …

Bekijk