Kerstverlichting 2017: waar moeten we rekening mee houden?

  • 27 februari 2017

  • Door Woonhome.nl

Ook al lijkt Kerstmis nog zo ver weg, men is al druk bezig met de kersttrends van 2017. Kleur, materiaal en verlichting zijn hier zeker bepalend in. Waar bijvoorbeeld de afgelopen jaren luxueuze materialen als goud en koper heel trendy waren. Sloeg daarvoor kerstverlichting met gekleurde lampjes helemaal de toon.

woonhome-kerstverlichting-2017-trends-kerstmis

Groene kerst 2017

Voor de komende jaren kom je meer kerstverlichting en kerstversiering tegen die erg goed aansluiten op de natuur én op jezelf. Natuurlijke producten en materialen komen dan ook veel terug in de versiering. Ook speelt de kleur groen met kerst 2017 een belangrijke rol. Lees verder over wat je nog meer kunt verwachten voor kerst 2017.

woonhome-groene-kerst-kersttrend-2017-trenst-kerstmis

Trends 2017 rondom kerstverlichting

Natuurlijke producten en materialen ga je veelvoudig terugzien rondom kerst. Dit vertaalt zich door in een van de belangrijke kerstuitingen, namelijk kerstverlichting.

woonhome-kerstverlichting-kerstlampjes-trends-2017

Sfeervolle kerstverlichting van LED-lampen

De komst van LED-verlichting had één groot voordeel, en dat was dat de kerstverlichting veel energiezuiniger was. Het grote nadeel was het witte, koude licht van de LED-lampen. Al snel kwamen de (multi)colour LED-slingers die een bonte verschijning van je kerstboom maakte. Nu de techniek nog beter is, zie je zelfs warme sfeervolle kerstlampjes. Er zijn zelfs LED-lampslingers verkrijgbaar waarin de lampjes heel zachtjes flikkeren en dimmen. Hiermee lijken de lampjes net vuurvliegjes of kleine kaarsjes.

Vroege kerst met subtiele buitenverlichting

Doordat de kersttrend van 2017 zo op de natuur is gebaseerd, is de verlichting in 2017 minder uitbundig en juist subtieler. Hierdoor kun je al vroeg in het jaar (kerst)verlichting gaan verwerken in je tuin of huis. Want wat is er nu mooier om op een heerlijke nazomerse avond je tuin nog even te belichten met sfeervolle lampjes!

woonhome-kerstboomverlichting-verlichting-kerstmis-2017

Voor 2017 is er een prachtige keuze van mooie kerstverlichting voor buiten!

Natuurlijke kerstverlichting

Een kerstsfeer die erg dicht bij de natuur staat is de Scandinavische kerstsfeer. De versiering is erg subtiel en geraffineerd, waarbij men gebruik maakt van natuurlijke materialen als wol en hout. Ook de kerstverlichting is natuurlijk en dat vind je straks ook in de Nederlandse huizen terug. Vanaf 2017 is het helemaal trendy om je huis te versieren (en te verlichten) met kaarsen en windlichten. En om het compleet te maken mag er buiten in het weekend een vuurkorf aan.

woonhome-scandinavische-kerstverlichting-2014-kaarsen

“Kerstverlichting is van alle tijden

Kerst is het feest waarbij bijna iedereen z’n huis opgesmukt met opvallende kerstverlichting. Maar kerstverlichting is van alle tijden. Vaak zie je al maanden vóór kerst, verlichte struiken in tuinen. En ook na de feestdagen blijven tuinen en vensterbanken verlicht door allerlei lampjes. Er bestaan (met name in Duitsland) ook tal van winkels waar je het hele jaar door kerstverlichting kan kopen.”

Trends 2017 rondom kerstversiering

Naast kerstverlichting, staat ook de kerstversiering in 2017 staat dichtbij de natuur. Daarnaast kom je veel originele items tegen. Zelf gemaakt of van oma gekregen. En dat gaat heel goed samen!

woonhome-kerstversiering-natuurlijk-natuur-groene-kerst-kersttrends-2017

Authentieke kerstversiering

De kerstversiering van dit jaar is helemaal van jezelf! Dus ren niet meteen naar de winkel rondom kerst. Maar kijk of je je huis kunt versieren met de spullen die je zelf al hebt of maakt. Denk aan zelfgebreide kerstballen, vintage beeldjes van je oma of zelfgemaakte kaarsen. Maak je kerstversiering van jezelf; dit past helemaal in de kersttrend van 2017.

woonhome-kerstversiering-kerst-accessoires-natuur-zelfgemaakt-diy-hout-2017

Natuurlijke kersversiering

Voor 2017 geldt: hoe dichter bij de natuur en hoe beter! Dus ook voor de kerstversiering. De kerstversiering hoeft daarom ook niet uitbundig te zijn. Denk aan een warme plaid van schapenwol, een mooie decoratieve tak in een vaas, houten kerstballen of een afgevallen gewei aan de muur. Haal de natuur in huis!

“Van jezelf én van de natuur: maak een kerststuk van gevonden takken, mos en dennenappels!”

Bekijk ook

Ongegeneerd op je muur kleuren met dit inkleurbehang

Heerlijk je muur vol kladderen met alle kleuren van de regenboog: daar hebben wij als …

Bekijk

Deze kleine aanpassingen aan je interieur hebben een groots effect

Wanneer we iets veranderen in ons interieur dan pakken we het vaak groot aan. Een …

Bekijk

Houd je van origineel ontwerp? Maak je eigen buiten hanglamp!

Je kunt meubels en accessoires kopen in de winkel. Maar wist je dat je veel …

Bekijk

RVS balustrade voor een moderne feel

Is jouw tuin toe aan een opknapbeurt? Ga dan ook zeker aan de slag met …

Bekijk