Keuken industrieel inrichten: 4 tips

Keuken industrieel inrichten: 4 tips

  • 27 oktober 2018

  • Door Woonhome.nl

De industriële woonstijl komt steeds vaker terug. Niet alleen in de woonkamer, maar ook de keuken wordt steeds meer voorzien van een industriële stijl. De stijl kenmerkt zich door robuuste planken, veel staal en een stoere look. In dit artikel delen we je graag vier tips over hoe jij je keuken deze uitstraling kan geven.

Heerlijk toch? Koken in zo'n sfeervolle keuken.

Heerlijk toch? Koken in zo’n sfeervolle keuken.

Tip 1: Kies voor roestvrij staal

Er is één type materiaal dat niet mag ontbreken in jouw interieur: roestvrij staal. Roestvrij staal kan je terug laten komen in apparatuur. Denk bijvoorbeeld aan een afzuigkap, gasfornuis of juist in de accessoires: roestvrijstalen items zoals een kookwekker, kruidenpotjes of ander keukengerei. Laat je bij een speciaalzaak, zoals EP.nl, informeren over de mogelijkheden en welke items het best passen bij jouw keuken. Een gasfornuis kopen voor je nieuwe industriële keuken is er dus één van RVS.

Tip 2: Monteer robuuste planken

Een andere tip om een meer industriële stijl te creëren in jouw keuken, is door middel van robuuste houten planken. Kies voor een stoer ophangsysteem voor aan de muur en plaats daar steigerhouten planken op. De planken kan je opknappen en beitsen in een stoere kleur of je kiest juist voor onbewerkte en gebruikte planken. Plaats op de planken jouw favoriete kruiden in potjes en emaille bekers voor een stoere uitstraling. Hout laat je overigens ook terugkomen in de keukenkastjes. Durf jij het aan om voor stoere houten keukenkasten te kiezen?

Wat een opbergsysteem!

Wat een opbergsysteem!

Tip 3: Ga voor stoere accessoires

Bij tip 1 las je al over roestvrijstalen items in de keuken en bij tip 2 over kruidenpotjes en bekers op de robuuste planken. Een stoere en industriële keuken is voorzien van vele accessoires. Denk aan diverse houten snijplanken, een magneetstrip waar je messen tegenaan hangt en kruiden in mooie potjes en mandjes. Let er op dat het geen chaos wordt. Je wilt dat de keuken een stijlvolle, maar praktische ruimte is waar je gemakkelijk bij je keukengerei kunt tijdens het koken.

Op deze manier kun je jouw kruiden in mooie potjes praktisch en handig opbergen!

Op deze manier kun je jouw kruiden in mooie potjes praktisch en handig opbergen!

Tip 4: Denk groots!

Bij een stoere en industriële keuken horen geen tierlantijntjes. Vermijd goedkope borden met zoetsappige quotes en schattige eierdopjes. Kies juist voor grote stoere snijplanken, een robuuste lamp voor aan het plafond en stoere barkrukken met leer voor bij het kookeiland. Deze items scoor je vaak bij vintage winkels of online (bijvoorbeeld in de webshop van woonhome.nl). Doe inspiratie op via zoekmachines of Pinterest. Voornamelijk Engelse zoektermen bieden boordevol inspiratie en informatie over de industriële keuken van jouw dromen!

Bekijk ook

Zo kun je een eigen budgetkeuken samenstellen

Je eigen keuken samenstellen? Dat kun je niet betalen. Of wel? Ook met een beperkt …

Bekijk

Zo ziet de toekomst van keukens eruit: duurzaam en stijlvol

Dat het Deense Kvik volop de kaart wil trekken van groen en milieuvriendelijk, wist je …

Bekijk

Waarom deze groene keuken en badkamer pas echt groen zijn

Gerecyclede petflessen in de keuken; met de de nieuwe designkeukens van Kvik staan ze niet …

Bekijk

Zo maak je van jouw keuken een eye-catcher: BORA Pure kookplaat met afzuiging

De keuken is gelukkig vaak weer het middelpunt van je woonkamer. Vroeger was de keuken …

Bekijk