Je keuken persoonlijker maken: 6 tips

Je keuken persoonlijker maken: 6 tips

  • 11 april 2019

  • Door Woonhome.nl

Een mooie keuken is nog geen persoonlijke keuken. Kijk in je keuken eens goed om je heen. Is deze keuken echt ‘jouw ding’? Of zou deze keuken eigenlijk wel bij iedereen kunnen passen? Als dat laatste het geval is, dan is het belangrijk om de keuken persoonlijker te maken. Het is tenslotte jóuw keuken, waar een groot deel van jóuw leven zich afspeelt. Dus: ga aan de slag en maak je keuken persoonlijker!

Zie je hier ook een goede plek om een grote foto op te hangen?

Zie je hier ook een goede plek om een grote foto op te hangen?

1. Hang een grote foto op

Heb je nog een kale muur in de keuken over? Hang daar dan eens een grote foto van een bijzonder moment. Bijvoorbeeld van je trouwdag, of van een heerlijke vakantie. Een foto die je telkens gelukkig maakt als jij er naar kijkt. Kies jij voor een hard materiaal zoals plexiglas of aluminium, dan is de foto eenvoudig schoon te houden.

2. Ga voor een persoonlijk keukenschort

Tegenwoordig is het mogelijk om hele leuke keukenschorten te laten bedrukken. Bij Radbag vind je bijvoorbeeld een mooi keukenschort die je helemaal naar eigen wens persoonlijk kunt bedrukken. Dit is ook een leuk cadeau voor je partner of voor vader- of moederdag! Het schort krijgt een eigen plekje en maakt de keuken zo persoonlijker.

Verras iemand met zo'n leuk schort waar je van alles op kunt zetten!

Verras iemand met zo’n leuk schort waar je van alles op kunt zetten!

3. Handlettering in de keuken

Handlettering is helemaal hip. Je kunt het eigenlijk overal toepassen; ook in de keuken. Het is bijvoorbeeld mooi om gewoon te handletteren op de muur als je het aandurft. Ben je niet zo zeker van je stijl of handschrift? Dan verf je een muur met krijtverf of je hangt een whiteboard op. Zo kun je vrij leuke of bijzondere teksten handletteren en versieren. En wil je weer iets nieuws? Verander de tekst in een wip in iets heel anders.

Dit is toch geweldig voor aan de muur?

Dit is toch geweldig voor aan de muur?

4. Je eigen kookboeken

Veel mensen stoppen hun kookboeken liever weg. Terwijl kookboeken juist veel over jou zeggen. Het laat zien wat jij leuk vindt om te maken en wat jij de lekkerste gerechten vindt. Bovendien pak je sneller een kookboek als ze in het zicht staan. Dus kies een mooi plekje op het aanrecht of op een plank en laat je kookboeken zien!

5. Kleine personaliseerbare items

Er zijn heel veel kleine keuken accessoires waarmee je de keuken persoonlijker kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan een mooie personaliseerbare deurmat, een leuke keukenklok of een bijzondere keukenweegschaal. Bedrukte kommen, mokken of bakbenodigdheden doen het ook heel goed als je de keuken persoonlijker wilt maken.

Een speciale deurmat voor in de keuken, maakt jouw keuken nog persoonlijker.

Een speciale deurmat voor in de keuken, maakt jouw keuken nog persoonlijker.

6. Kies spullen en meubels die betekenis hebben

Denk eens na over spullen die voor jou betekenis hebben. Misschien heb je nog een mooi Afrikaans beeldje van een vakantie. Of heb je een antieke klok van je oma geërfd. Dat soort spullen en meubels hebben voor jou een diepere betekenis. Ze maken de keuken veel persoonlijker, zonder dat iemand anders dat meteen ziet. Je keuken persoonlijker maken is een kwestie van het vinden van de juiste spullen. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Bijvoorbeeld door jouw uitgesproken smaak terug te laten komen in de keuken. Of door persoonlijke spullen met foto’s of teksten in de keuken te brengen. Of kies voor persoonlijke herinneringen of spullen met een bijzonder verhaal. Zo maak je jouw keuken helemaal van jou!

Bekijk ook

Vrijdag Top 5 om 17.00 uur! Top 5: BBQ-producten

Weekend en warm weer: de perfecte combinatie om te barbecueën! Op Woonhome.nl hebben we vijf …

Bekijk

5 originele valentijncadeaus: voor hem, haar en jouw interieur ♥

Valentijn! Tijd om ‘jouw geliefde’ een mooi cadeau te geven. Maar wat moet je nou …

Bekijk

De tafellamp als sfeermaker in het interieur

De donkere dagen van het jaar zijn er weer. Tijd om alles binnenshuis wat gezelliger …

Bekijk

25 cadeaus onder de €25,-

Cadeaus! Het blijft soms lastig om het perfecte cadeau uit te kiezen. Helemaal wanneer je …

Bekijk