Kies de juiste wanddecoratie in je woonkamer

  • 07 maart 2016

  • Door Woonhome.nl

Wanddecoratie in je woonkamer is erg belangrijk voor de uitstraling. Voordat je decoratie gaat kopen, is het verstandig om eerst na te gaan wat voor sfeer je wilt creëren. Ga je voor een rustige sfeer? Houd de kleuren dan ook rustig. Wil je juist iets extremer? Ga dan voor uitgesproken kleuren en vormen. Als je denkt aan wanddecoratie, dan kun je denken aan verschillende producten. Maar wanneer kies je nou bijvoorbeeld voor een groot schilderij? Een zwevende kapstok? Of planken aan de muur? Lees hier een aantal tips voor wanddecoratie en woonaccessoires!

woonhome-woonaccessoires-complementair-interieur

Kies passende decoratie

Decoratie kies je meestal als een van de laatste producten voor je woning. Je kunt de juiste pas kiezen, nadat je alle grote meubels al in huis hebt geplaatst. Dan weet je welke muren misschien wat leeg zijn en wat er bij de inrichting past. Zorg ervoor dat de grote lijnen in je interieur goed te zijn en trek dit door in je accessoires.

“Pas op voor een overkill aan complementaire woonaccessoires. Je gekozen meubels kunnen hierdoor juist een beetje verstopt raken in je interieur.”

woonhome-woon-accessoires-kleur-kiezen-interieur-felle-kleuren-natuurtinten

De juiste wanddecoratie kies de juiste kleur

Felle kleuren of natuurtinten

De kleuren welke je doorvoert in je woning is erg belangrijk bij het kiezen van decoratie. Heb je meubels in natuur tinten of standaard tinten? Dan is het wellicht een goede optie om decoratie in felle kleuren te kiezen. Dit zorgt ervoor dat een decoratie stuk een echte eye catcher wordt. Heb je juist felle kleuren verwerkt in de grote meubels? Dan is het wellicht beter om juist de decoratie in standaard kleuren of natuurtinten te kiezen. Zorg in ieder geval dat het contrast niet te heftig is.

woonhome-woonaccessoires-kleur-kiezen-interieur-felle-kleuren-natuurtinten

Woonaccessoires, kies de juiste kleur in natuurtinten of felle kleuren

“(Wand)decoratie is uitstekend geschikt om je steunkleur of tweede kleur van je interieur in door te voeren!”

woonhome-woon-accessoires-woon-decoratie-woondecoratie-woonaccessoires-tips

Woonaccessoires kies de juiste wanddecoratie

Modern of vintage in je interieur?

Wat ook een belangrijke factor is bij het kiezen van de juiste accessoires en decoratie, is nagaan wat voor je stijl je in huis hebt. Heb je een moderne inrichting, dan is het verstandig om ook voor moderne decoratie te kiezen om het strak te houden. Maar het kan juist ook mooi zijn om modern te combineren met vintage. Dit is wel een stijl wat je mooi moet vinden. Niet iedereen houdt van deze combinatie. Ga na in de winkels of op internet of je dit wel een mooie combinatie vindt.

woonhome-wand-decoratie-muur-muurdecoratie-wanddecoratie-tips

Kies de juiste wand decoratie in je woonkamer

“Wanddecoratie is een mooi middel om jouw interieurstijl terug te laten komen. Maar je kunt juist ook voor een contrasterende stijl kiezen voor meer evenwicht in je inrichting. Denk aan een moderne stijl versus vintage of een strak design versus landelijk.”

Bekijk ook

Kubit: een reizende stoel, tafel & opbergbox door Amsterdam

Wil jij een écht stukje Amsterdam in je huis? Dan is de Kubit van Kubit …

Bekijk

Tuinfeest: de vrolijkste accessoires voor jouw tuin!

Het voorjaar zit er weer aan te komen! Tijd om in de tuin te gaan …

Bekijk

Waarom zou je kiezen voor een hor?

Eigenschappen en voordelen horren De meeste mensen kiezen voor de functionele eigenschappen van een hor. Houd …

Bekijk

Een oud appartement isoleren: hoe begin je eraan?

Oude appartementen zijn tegenwoordig erg in; het liefst in oude binnensteden in Amsterdam, Haarlem en …

Bekijk