Kies je een schommelbank of tuinbank in je tuin?

  • 20 april 2016

  • Door Woonhome.nl

Eigenlijk zou elke voor- of achtertuin één van de twee moeten hebben; een tuin- of schommelbank. Deze typen banken geven karakter aan je tuin en daarnaast is het fijn om op te zitten en te genieten van de zon en omgeving. Soms is het lastig om keuzes te maken, zeker wanneer je geen plek hebt voor beide banken in je tuin. Hieronder gaan we in op de voor- en nadelen van beide banken om je te helpen met het maken van de juiste keuze.

woonhome-schommelstoel-schommelbank-in-je-tuin

Kies je eigen schommelstoel of schommelbank

Schommelbanken

Of je nou jong of oud bent, iedereen kan genieten van een schommelbank. Na een drukke (werk)dag is het er heerlijk op vertoeven in zo’n bank. Doordat je in een schommelbank lekker heen en weer kunt wiegen, kom je in een ontspannende modus terecht. Daarnaast zijn er schommelbanken die van zichzelf een afdak hebben. Dit is ideaal voor als de zon schijnt of beschermt je tegen kouwe wind

Schommelbank: weerbestendig

De schommelbanken van tegenwoordig zijn weerbestendig, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat het gaat verkleuren of roesten. Het enige wat je hoeft te doen is het wiegmechanisme zo nu en dan met olie insmeren om het soepel te houden en piepgeluiden tegen te gaan. Schommelbanken zijn overigens minder ideaal om aan tafel te schuiven. Eet je veel in de tuin, dan is een schommelbank misschien minder handig.

woonhome-rotan-relaxte-tuinbank-loungeset-tuin-kussens

Loungebank van rotan met tuinkussens

Tuinbanken

Als je niet zo van het schommelen bent, maar toch een bankje in de voor- of achtertuin wilt hebben dan kun je kiezen voor de traditionele tuinbank. Tuinbanken kan je in vele verschillende modellen en materialen verkrijgen, klassiek of modern en hout of kunststof. Het is maar net waar je persoonlijke voorkeur naar uitgaat.

woonhome-mediteraanse-tuinbank-tuinbankje-mediteraans

Mederitaanse tuinbankje

Onderhoud tuinbank

Indien je kiest voor een houten variant dan moet je de tuinbank wel goed onderhouden. Zo moet je om het aantal jaar de tuinbank opnieuw schuren, verven en lakken. De kunststof tuinbanken zijn daarentegen onderhoudsvriendelijk en dien zo nu en dan alleen maar schoon te maken. Om aangenamer op de tuinbank te kunnen zitten kan je er bijpassende kussens bijnemen. En om het geheel helemaal af te maken kan een klein bijzettafeltje en voetenbankje natuurlijk niet ontbreken. Ook handig om je drinken of hapjes op te zetten!

Bekijk ook

Stickers: Maak een statement met de meest gave soorten stickers

Stickers gebruik je op ontelbaar veel verschillende manieren. Marketeers gebruiken stickers als promotie of reclamemiddel. …

Bekijk

Tips voor het kopen van een stapelbed

Heb je niet zo veel ruimte in huis? Dan kun je twee kinderen bij elkaar …

Bekijk

Zo bepaal je welke hypotheek bij je past

Een huis kopen is ontzettend leuk én spannend. Er komt veel kijken bij het uitkiezen, …

Bekijk

Besparen op energiekosten? Lees deze tips!

Zonder dat je het doorhebt kunnen de energiekosten behoorlijk oplopen. Dit is natuurlijk niet leuk …

Bekijk