Kies je een schommelbank of tuinbank in je tuin?

  • 20 april 2016

  • Door Woonhome.nl

Eigenlijk zou elke voor- of achtertuin één van de twee moeten hebben; een tuin- of schommelbank. Deze typen banken geven karakter aan je tuin en daarnaast is het fijn om op te zitten en te genieten van de zon en omgeving. Soms is het lastig om keuzes te maken, zeker wanneer je geen plek hebt voor beide banken in je tuin. Hieronder gaan we in op de voor- en nadelen van beide banken om je te helpen met het maken van de juiste keuze.

woonhome-schommelstoel-schommelbank-in-je-tuin

Kies je eigen schommelstoel of schommelbank

Schommelbanken

Of je nou jong of oud bent, iedereen kan genieten van een schommelbank. Na een drukke (werk)dag is het er heerlijk op vertoeven in zo’n bank. Doordat je in een schommelbank lekker heen en weer kunt wiegen, kom je in een ontspannende modus terecht. Daarnaast zijn er schommelbanken die van zichzelf een afdak hebben. Dit is ideaal voor als de zon schijnt of beschermt je tegen kouwe wind

Schommelbank: weerbestendig

De schommelbanken van tegenwoordig zijn weerbestendig, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat het gaat verkleuren of roesten. Het enige wat je hoeft te doen is het wiegmechanisme zo nu en dan met olie insmeren om het soepel te houden en piepgeluiden tegen te gaan. Schommelbanken zijn overigens minder ideaal om aan tafel te schuiven. Eet je veel in de tuin, dan is een schommelbank misschien minder handig.

woonhome-rotan-relaxte-tuinbank-loungeset-tuin-kussens

Loungebank van rotan met tuinkussens

Tuinbanken

Als je niet zo van het schommelen bent, maar toch een bankje in de voor- of achtertuin wilt hebben dan kun je kiezen voor de traditionele tuinbank. Tuinbanken kan je in vele verschillende modellen en materialen verkrijgen, klassiek of modern en hout of kunststof. Het is maar net waar je persoonlijke voorkeur naar uitgaat.

woonhome-mediteraanse-tuinbank-tuinbankje-mediteraans

Mederitaanse tuinbankje

Onderhoud tuinbank

Indien je kiest voor een houten variant dan moet je de tuinbank wel goed onderhouden. Zo moet je om het aantal jaar de tuinbank opnieuw schuren, verven en lakken. De kunststof tuinbanken zijn daarentegen onderhoudsvriendelijk en dien zo nu en dan alleen maar schoon te maken. Om aangenamer op de tuinbank te kunnen zitten kan je er bijpassende kussens bijnemen. En om het geheel helemaal af te maken kan een klein bijzettafeltje en voetenbankje natuurlijk niet ontbreken. Ook handig om je drinken of hapjes op te zetten!

Bekijk ook

Kunstgras in je tuin? Probeer deze kunstgrassamples eens

De voordelen van kunstgras zijn legio. Het is onderhoudsvrij, bestemd tegen droge én natte perioden …

Bekijk

Jouw IKEA-meubel met een uniek, persoonlijk ontwerp

Iedereen heeft er wel eens ‘plezier’ aan beleefd: het in elkaar zetten van IKEA-meubels. De …

Bekijk

Sukhi: Voor kleden in huis met een sociale impact

Sukhi. De naam zegt eigenlijk alles. In Nepal betekent Sukhi ‘blij’ en dat is wat …

Bekijk

Deze soorten tegelvloeren zijn op het moment razend populair

Door het coronavirus zijn veel van ons thuis deze zomer. Gelukkig heb je nu tijd …

Bekijk