Kleed je woning aan met sfeervolle led verlichting

Kleed je woning aan met sfeervolle led verlichting

  • 26 juli 2018

  • Door Yannick Bertrand

Wil je je woning herinrichten met een nieuwe uitstraling die gepaard gaat met sfeer? Maak gebruik van led verlichting om je woning helemaal op te laten leven in de kleuren waar jij van houdt. Maar hoe en waar voeg je dit het beste toe? 

Vind je deze overgang nou ook zo leuk? Als je de juiste ledstrips koopt dan kan je dit bij je eigen trap doen!

Vind je deze overgang nou ook zo leuk? Als je de juiste ledstrips koopt dan kan je dit bij je eigen trap doen!

Led verlichting woonkamer

In de woonkamer kan je op diverse manieren je interieur laten opleven. Plaats bijvoorbeeld ledstrips achter je kasten en televisie om zo op een duurzame maar toch kleurrijke manier de boel sfeer te geven. Omdat deze makkelijk te plaatsen zijn dankzij de plakstrip, heb je totaal geen hulp nodig of hoef je niet te boren in je muren. Je kunt ook kiezen voor gewone ledspots die met een afstandsbediening in te stellen zijn. Hierdoor kan je allerlei coole effecten bewerkstelligen.

Led verlichting badkamer

Niet alleen de meubels in de woonkamer kan je verrijken met diverse types leds, wat dacht je van een opleving van de badkamer? Ook hier kan je gebruikmaken van ledstrips om makkelijk en snel sfeer te creëren. Zorg er wel voor dat deze ledstrips tegen water kunnen, dit wordt met een certificering aangegeven. Of gebruik diverse stoere (hang)lampen die helemaal passen bij de inrichting van de badkamer. Je kunt ook de led verlichting in de vorm van spots inbouwen wanneer je een moderne badkamer wilt hebben. Hierdoor hou je ook veel ruimte over.

Met ledstrips creëer je nog meer sfeer in de badkamer!

Met ledstrips creëer je nog meer sfeer in de badkamer!

Led verlichting trap

Ook de trap mag niet ontbreken op het lijstje waar je de led verlichting kunt plaatsen. Je kunt op allerlei manieren hier te werk gaan: hang een ledstrip aan de leuning voor een verlichte steun. Of wat dacht je van leds per trede waarbij je de kleuren instelt? Zorg wel dat je een goede stroomvoorziening hebt die je ook makkelijk kunt wegwerken, of kies voor kleinere lampen die kunnen voorzien zijn van batterijen. Omdat led lampen erg zuinig zijn, hoef je je geen zorgen te maken om hoge stroomkosten. De lichtopbrengst is daarbij ook erg goed.

Led verlichting buiten

De grens van de deur naar de tuin hoeft niet de grens te zijn van je lichtplan. Je kunt led verlichting ook buiten op allerlei manier toepassen om ook daar leven in de brouwerij te brengen. Zorg wel dat je – net als in de badkamer – de led verlichting kiest die waterdicht is voor de regenachtige dagen, maar ook voor vochtige ochtenden en dergelijke.

Deze sfeervolle led verlichting maakt je tuin toch helemaal af? Zorg er wel voor dat het waterdichte verlichting is!

Deze sfeervolle led verlichting maakt je tuin toch helemaal af? Zorg er wel voor dat het waterdichte verlichting is!

Smart Domotica

Je kunt het nog uitgebreider aanpakken door een heel systeem te maken waarbij je je hele lichtplan beheert vanuit een punt. Zo pas je met gemak de kleur aan die de leds uitstralen of dim je de boel voor een romantische avond samen. Door de eindeloze mogelijkheden wordt led verlichting kopen wel erg aantrekkelijk.

Bekijk ook

Jouw huis klaarmaken voor de feestdagen!

Nog maar even voor iedereen weer mag aanschuiven bij kerstdiners, genieten van een mis in …

Bekijk

De beste basis verlichting met Trimless inbouwspots

Verlichting in een interieur is één van de belangrijkste sfeermakers. Daarnaast heeft verlichting ook een …

Bekijk

Met dit Smart Home systeem bedien je licht, warmte én jaloezieën in huis

Wil jij meer comfort en gemak in huis? Gira heeft haar Smart Home Systeem Gira …

Bekijk

Zo vind je de perfecte verlichting voor elke kamer

We besteden volop tijd aan ons interieur, maar de verlichting blijft vaak bijzaak. En dat …

Bekijk