Kleuradvies voor je interieur

Door:
Woonhome.nl

30 december 2014

Het is verbazingwekkend hoe onze omgeving ons humeur en welzijn beïnvloedt. Het effect van kleur is daarbij bijzonder groot; zeker in interieurs! Volgens kleurtherapie heeft iedere kleur een verschillende betekenis en een direct effect op onze gemoedstoestand.

Kleuradvies voor de slaapkamer

De slaapkamer is één van de belangrijkste kamers in huis, omdat we hier de meeste tijd doorbrengen. Om een goede nachtrust te bevorderen, moet je in deze kamer vooral rust creëren. Het is daarom van belang om kalmerende kleuren in een slaapkamer te gebruiken.

woonhome-kleuradvies-interieur-slaapkamer-wit-blauw

Kleuradvies voor je slaapkamer wit blauw

Kleur wit en blauw in je slaapkamer

Wit is de kleur van vrede en rust, en daarmee de ideale kleur voor in een slaapkamer. Ook doet wit je kamer groter lijken. Om te voorkomen dat een witte slaapkamer ‘leeg’ of kil overkomt, is het mooi om ook een accentkleur toe te passen. De kleur blauw is hier bij uitstek geschikt voor, omdat blauw een zeer kalmerend effect heeft (doet ons aan de zee of lucht denken).

Groen tegen stress

Groen is ook een mooie kleur voor in je slaapkamer. Bijkomend voordeel is dat groen tegen angst en stress werkt; de kleur wordt daarom ook veel gebruikt in ziekenhuizen en dokters- en tandartspraktijken. Het is dus een goed idee om verschillende tinten groen te combineren; zeker als je moeilijk in slaap valt!

“Tip! Probeer harde tonen en bonte kleuren te vermijden in je slaapkamer. Gebruik bijvoorbeeld in plaats van fel blauw een pastelkleur blauw”

Kleuradvies voor de woonkamer

De woonkamer is de plaats waar de hele familie samenkomt. Hier kijk je tv, lees je een boek of klets je gezellig met elkaar. Om het energielevel in een woonkamer hoog te houden, is het goed om rode accenten aan te brengen. De kleur rood geeft namelijk energie, passie en kracht. Ook brengen rode tinten een warme sfeer…  Rood is niet voor niets de kleur van de liefde!

woonhome-kleuradvies-interieur-woonkamer-rood

Kleuradvies voor je woonkamer rood

Rode accenten in de woonkamer

Nu hoef je natuurlijk niet direct je hele woonkamer rood te verven, maar kijk eens of je ruimte hebt voor rode accessoires als lampenkappen, kussens, plaids, gordijnen of een prachtig vloerkleed!

Kleuradvies voor de keuken

De keuken is een plaats waar we ons comfortabel en veilig moeten voelen; hier koken en eten we immers. Een opvallende en leuke kleur om in deze ruimte te verwerken is oranje. Oranje stimuleert namelijk de eetlust en kom je om die reden ook veel in restaurants tegen. Overigens stimuleert oranje ook je creativiteit, wat natuurlijk perfect is bij het koken van heerlijke maaltijden!

woonhome-kleuradvies-interieur-keuken-oranje

Kleuradvies voor je keuken, oranje

“Tip! Installeer oranje jaloezieën om een speels, optisch effect te creëren dat doet denken aan de zonsopgang. Een echt opkikkertje voor het humeur dus!”

Meer advies en kleurinspiratie? Ga naar Westwing Home & Living >

Bekijk ook

Afkoelen onder je eigen luxe buitendouche

De warme lente- en zomerdagen zijn volop aan de gang. Om de warmte de baas …

Bekijk

Greeploze keukens – prachtig bij een modern interieur

Wanneer je je gaat oriënteren op een nieuwe keuken, moet je goed nadenken over jouw …

Bekijk

Wallstars: een perfecte en mooie oplossing voor aan je muur

Er is een perfecte oplossing voor mensen die naar een aternatief zoeken voor standaard schilderijen …

Bekijk

Behangen of schilderen? Gebruik een kamersteiger!

Iedere woning, jong of oud, heeft op zijn tijd onderhoud nodig. Want goed en regelmatig …

Bekijk