Kleuradvies voor je interieur

  • 30 december 2014

  • Door Woonhome.nl

Het is verbazingwekkend hoe onze omgeving ons humeur en welzijn beïnvloedt. Het effect van kleur is daarbij bijzonder groot; zeker in interieurs! Volgens kleurtherapie heeft iedere kleur een verschillende betekenis en een direct effect op onze gemoedstoestand.

Kleuradvies voor de slaapkamer

De slaapkamer is één van de belangrijkste kamers in huis, omdat we hier de meeste tijd doorbrengen. Om een goede nachtrust te bevorderen, moet je in deze kamer vooral rust creëren. Het is daarom van belang om kalmerende kleuren in een slaapkamer te gebruiken.

woonhome-kleuradvies-interieur-slaapkamer-wit-blauw

Kleuradvies voor je slaapkamer wit blauw

Kleur wit en blauw in je slaapkamer

Wit is de kleur van vrede en rust, en daarmee de ideale kleur voor in een slaapkamer. Ook doet wit je kamer groter lijken. Om te voorkomen dat een witte slaapkamer ‘leeg’ of kil overkomt, is het mooi om ook een accentkleur toe te passen. De kleur blauw is hier bij uitstek geschikt voor, omdat blauw een zeer kalmerend effect heeft (doet ons aan de zee of lucht denken).

Groen tegen stress

Groen is ook een mooie kleur voor in je slaapkamer. Bijkomend voordeel is dat groen tegen angst en stress werkt; de kleur wordt daarom ook veel gebruikt in ziekenhuizen en dokters- en tandartspraktijken. Het is dus een goed idee om verschillende tinten groen te combineren; zeker als je moeilijk in slaap valt!

“Tip! Probeer harde tonen en bonte kleuren te vermijden in je slaapkamer. Gebruik bijvoorbeeld in plaats van fel blauw een pastelkleur blauw”

Kleuradvies voor de woonkamer

De woonkamer is de plaats waar de hele familie samenkomt. Hier kijk je tv, lees je een boek of klets je gezellig met elkaar. Om het energielevel in een woonkamer hoog te houden, is het goed om rode accenten aan te brengen. De kleur rood geeft namelijk energie, passie en kracht. Ook brengen rode tinten een warme sfeer…  Rood is niet voor niets de kleur van de liefde!

woonhome-kleuradvies-interieur-woonkamer-rood

Kleuradvies voor je woonkamer rood

Rode accenten in de woonkamer

Nu hoef je natuurlijk niet direct je hele woonkamer rood te verven, maar kijk eens of je ruimte hebt voor rode accessoires als lampenkappen, kussens, plaids, gordijnen of een prachtig vloerkleed!

Kleuradvies voor de keuken

De keuken is een plaats waar we ons comfortabel en veilig moeten voelen; hier koken en eten we immers. Een opvallende en leuke kleur om in deze ruimte te verwerken is oranje. Oranje stimuleert namelijk de eetlust en kom je om die reden ook veel in restaurants tegen. Overigens stimuleert oranje ook je creativiteit, wat natuurlijk perfect is bij het koken van heerlijke maaltijden!

woonhome-kleuradvies-interieur-keuken-oranje

Kleuradvies voor je keuken, oranje

“Tip! Installeer oranje jaloezieën om een speels, optisch effect te creëren dat doet denken aan de zonsopgang. Een echt opkikkertje voor het humeur dus!”

Meer advies en kleurinspiratie? Ga naar Westwing Home & Living >

Bekijk ook

9x tips: Zoek de juiste raambekleding

De juiste raambekleding vinden voor in huis is een uitdaging. Er zijn veel verschillende soorten …

Bekijk

Moderne kloostertafels – de nieuwste trend

Kloostertafels hebben we al een tijd niet meer gezien. Maar gelukkig is deze bijzondere tafel …

Bekijk

Maak ruimte vrij in je tuin voor deze tuinhuisjes

Ook zo genoten van de eerste lentezon? Misschien ben je druk bezig geweest om de …

Bekijk

Voor jou uitgezocht: 5 Verschillende soorten dakramen

Bijna elk huis heeft wel een zolder. Zolders die vaak functioneren als berging maar er …

Bekijk