De Kloostertafel: Een pronkstuk voor binnen én buiten

  • 20 september 2019

  • Door Woonhome

Een centraal en belangrijke plek in huis is vaak de eethoek. De eethoek in de keuken, de eetkamer of een grote woonkeuken. Rondom de eettafel is waar het in de meeste huishoudens om draait. Het is een plek om samen te eten maar ook om samen te zijn. Besteedt daarom dan ook aandacht aan deze plek bij de inrichting. Een bijzondere eettafel die uitnodigt om aan te zitten, groot én stevig genoeg is voor iedereen. Een grote kloostertafel! 

De kloostertafel 

De kloostertafel is te herkennen aan de stoere en robuuste uitstraling. Het is een klassieker die we al decennia lang in verschillende stijlen interieurs zien staan. Een eigentijdse tafel met een zeer stevige constructie. De kloostertafel biedt meer dan voldoende ruimte om meer meerdere mensen aan te zitten. Daarom is deze stoere kloostertafel (ook wel kasteeltafel genoemd) zo populair bij grote gezinnen.

Deze kloostertafel is een centraal punt in de kamer.

Deze kloostertafel is een centraal punt in de kamer.

Een kloostertafel (ook wel kasteeltafel) met een stoere en robuuste uitstraling.

Een kloostertafel (ook wel kasteeltafel) met een stoere en robuuste uitstraling.

Een grote kloostertafel als centraal punt in je huis

Een grote kloostertafel creëert het effect van samenkomen. Het is hét centrale punt in huis voor het gehele gezin. Niet alleen om te eten maar om de dag te bespreken, spelletjes te spelen, familie uit te nodigen of na te tafelen. De kloostertafel is een stevige tafel dankzij het zwaar teak houten onderstel. De tijdloze look gaat gepaard met een geleefde uitstraling. Het teak hout is van duurzame kwaliteit en wordt door Souren Furniture gebruikt voor allerlei verschillende soorten meubels. Zo bieden ze voor elk interieur en levensstijl een passende tafel en bijbehorende stoelen.

De kloostertafel voor buiten in je tuin

Als je binnen een mooie eettafel hebt staan, waarom dan ook niet buiten? Precies daarom heeft Souren Furniture de teak houten kloostertafel ook voor buiten ontwikkeld. Een kloostertafel voor buiten heeft dezelfde prachtige uitstraling als de kloostertafel voor binnen. De constructie van de kloostertafel voor buiten is net iets anders. Zo zijn er openingen tussen het hout en de poten van de tafel gemaakt.

Tip: Advies is om een grote kloostertafel buiten wat ruimte te geven. Kijk ook eens naar de andere teak tuintafels van Souren Furniture.

Lange kloostertafel buiten in het gras.

Lange kloostertafel buiten in het gras.

Een robuuste kloostertafel geeft karakter aan je moderne tuin.

Een robuuste kloostertafel geeft karakter aan je moderne tuin.

Houten tafelblad van de kloostertafel.

Houten tafelblad van de kloostertafel.

De kloostertafel in een industrieel jasje

Kenmerkend voor de kloostertafel is natuurlijk het robuuste onderstel. De grove kolompoten geven de tafel een robuuste en geleefde uitstraling. Voor een unieke en eigentijdse uitstraling is het ontzettend gaaf om de kloostertafel te restylen met stalen zwarte poten. Dit stalen onderstel in het zwart geeft de tafel een stoere en industriële look. Het is bij Souren Furniture zelfs mogelijk om je eigen tafel samen te stellen. Zoek een mooi blad uit voor de tafel en combineer dit met een stalen onderstel! Bezoek Souren Furniture voor meer inspiratie:

Souren Furniture

Thermiekstraat 27

6361 HB Nuth

Bekijk ook

Tips voor een groene onderhoudsvrije tuin

Een tuin is vaak het verlengde van een woonkamer of keuken. Een gezellige ruimte waar …

Bekijk

Kartonnen -, maar spannende en betaalbare meubels

Ben je op zoek naar milieuvriendelijke -, maar spannende - en betaalbare meubels? Nnix Eco …

Bekijk

Huisenthuis.nl: specialist in grootmeubels

Iets wat mooi is nóg mooier maken; vanuit die passie is de webshop Huisenthuis.nl geboren. …

Bekijk

Ongegeneerd op je muur kleuren met dit inkleurbehang

Heerlijk je muur vol kladderen met alle kleuren van de regenboog: daar hebben wij als …

Bekijk