Doe je klusjes veilig met een eigen steiger!

  • 16 oktober 2019

  • Door Woonhome.nl

Voor de meeste klussen rondom huis is een ladder vaak al voldoende. Wanneer je iets meer stabiliteit nodig hebt dan is de keuze voor een telescoopladder snel gemaakt. Ga je een klus doen op een flinke hoogte met bijvoorbeeld zware handelingen en apparatuur? Dan is het verstandig om voor een steiger te kiezen. Je vraagt je wellicht af of een steiger niet alleen voor professionals bedoeld is. Een rolsteiger of kamersteiger is een handige steiger voor de echte doe-het-zelver.

Wanneer heb je een kamersteiger echt nodig?

Denk bijvoorbeeld eens aan klussen zoals het snoeien van een hoge heg in de tuin. Het schuren van de kozijnen in de gevel of het vervangen of schoonmaken van de dakgoot. Op een rolsteiger sta je veel stabieler dan op een ladder. Daarnaast voer je de moeilijkere klussen die wat langer duren beter uit op een steiger.

Gebruik een binnensteiger om op moeilijke hoogte te kunnen werken.

Gebruik een binnensteiger om op moeilijke hoogte te kunnen werken.

Het verschil tussen de verschillende steigers

Wanneer je gaat kijken naar een steiger om aan te schaffen voor thuis ervaar je de enorme keuze in aanbod. Op steigerverkoop.nl vind je bijvoorbeeld rolsteigers, kamersteigers en gevelsteigers. Tussen deze steigers zitten een aantal specifieke verschillen. Zo zijn gevelsteigers vaste steigers die je zo lang maakt als je zelf wilt. Ze zijn voornamelijk geschikt voor professioneel gebruik. De kamer- en rolsteigers zijn ideaal voor thuis te gebruiken. De kamersteiger heeft een vouwbaar frame waardoor deze gemakkelijk binnen op te zetten is. Een rolsteiger bestaat uit losse onderdelen zoals opbouwframes aan de zijkanten. Beide steigers gebruik je gemakkelijk en snel in en rondom het huis.

De voordelen van een rolsteiger

De veiligheid van een steiger is het belangrijkste maar er zijn nog meer voordelen van een rolsteiger. Zo werk je veel veiliger op hoogte, is er meer bewegingsruimte en gemakkelijk op te bouwen. Daarnaast verplaats je een steiger ook weer gemakkelijk dankzij de wielen én heb je alle gereedschap bij de hand bovenop de steiger.

Tip: is een nieuwe steiger iets te prijzig voor jouw budget? Kijk dan eens naar een tweedehands steiger.

Bekijk ook

Dé lijst met top cadeautjes voor de feestdagen!

Wekenlang ben je cadeaus aan het bedenken voor je familie, vrienden, collega’s of jezelf. Wat …

Bekijk

Waarom goed slapen zo belangrijk is

Goed slapen is belangrijk voor de mens. Zowel voor ons lijf, onze hersenen als onze …

Bekijk

Hoe controleer je de waarde van jouw woning?

Heb je een eigen woning? Of ben je van plan zelf een woning te kopen? …

Bekijk

De beste online oplossing voor thuis? Check!

We kijken bijna allemaal wel dagelijks TV, we bellen en we internetten. Allemaal diensten die …

Bekijk