Kristallen meubels: laat jouw interieur schitteren!

  • 29 juni 2019

  • Door Woonhome.nl

Heb je wel eens twee kristallen glazen tegen elkaar geklonken? Dat verfijnde geluid vergeet je nooit meer. De mogelijkheden van kristal gaan echter verder. Niet alleen glazen zijn van kristal gemaakt. Folia is een uniek project van de oudste glasfabrikant van Europe (1586!): Saint-Louis Crystal. Zij ontwikkelde een prachtige collectie van meubels in kristal en hout.

Folia collection, Saint-Louis Crystal

Het Moselle-bos: zichtbaar in elk ontwerp van de kristallen meubels

De collectie Folia is ontworpen door Noé Duchaufour-Lawrance en een hommage aan het Moselle bos. Hier is de fabrikant gevestigd. Het kristal is dan ook gevormd als bladeren aan een boom. Een blad dat door de wind beweegt. Door het gebruik van hout en kristal ontstaan bijzondere creaties. Het donkere hout gecombineerd met kristal zorgt voor een spel van licht en schaduw.

Folia bookcase, Saint-Louis Crystal – Noé Duchaufour-Lawrance

Een boekenkast of tafel van kristal

Met de Folia-collectie zet Saint-Louis een lijn voort waarin hout en kristal samenkomen. Er zijn bijvoorbeeld een boekenkast en een tafel. Het tafeltje heeft een dubbele functie. Verwijder het houten blad om plaats te maken voor een champagnekoeler. Een vaas staat echter ook heel chic in combinatie met dit meubel.

Folia footed table lamp, Saint-Louis Crystal – Noé Duchaufour-Lawrance

De bijzondere lichtval bij kristal

In de collectie kristallen meubels zie je ook lampen van kristal. Deze zijn misschien wel extra bijzonder. Door het kristal ontstaat een bijzonder lichtspel. Daardoor geeft een kristallen lamp sfeer aan elke ruimte. Het patroon in het glas geeft eveneens een extra effect. Dit past uitstekend bij een klassiek interieur. Ook aan een moderne inrichting geeft een kristallen lamp echter extra glans.

Folia footed lamps, Saint-Louis Crystal – Noé Duchaufour-Lawrance

Saint-Louis, Frankrijk

Saint-Louis Crystal

Het bedrijf Saint-Louis Crystal heeft een lange geschiedenis. Vanaf 1586 maakt de fabrikant glas dat zo fijn en transparant als mogelijk moet zijn. Sinds 1892 gaat de fabrikant over op uitsluitend kristal. Een servies in de Trianon-collectie is wereldberoemd. Vanaf 1995 maakt het bedrijf deel uit van de Hermès-groep. Het bedrijf is innovatief en blijft zoeken naar nieuwe toepassingen van kristal die wellicht net zo ver gaan als kristallen meubels.

Bekijk ook

Dit zijn de voordelen van kunstgras in je tuin of op je balkon

Gras onder je voeten is lekker zacht en het ziet er prachtig uit. Je moet …

Bekijk

4x Tips voor het kiezen van nieuwe eetkamerstoelen

Is jouw interieur echt toe aan nieuwe eetkamerstoelen? Zijn ze versleten of gewoon niet meer …

Bekijk

Geef je oude keuken een moderne opknapbeurt

Een oude of gedateerde keuken hoeft echt niet altijd gesloopt te worden. Er zijn genoeg …

Bekijk

Een extra verdieping met een dakopbouw, hoe werkt dat?

Veel mensen die extra ruimte op zolder willen, kiezen ervoor om een dakkapel op hun …

Bekijk