Kunstgras, praktisch en nét echt!

Kunstgras, praktisch en nét echt!

  • 21 maart 2018

  • Door Woonhome.nl

Kunstgras is steeds populairder als gazon voor in je tuin, op je dakterras of balkon. En dat is ook logisch want een kunstgras gazon blijft het gehele jaar door groen. Bovendien zie je bij goede kwaliteit kunstgras nauwelijks het verschil tussen kunstgras en echt gras.

Voordelen van kunstgras voor jouw tuin

Kunstgras heeft veel voordelen. Zo hoef je kunstgras nauwelijks te onderhouden en is het bestendig tegen alle weertypen. Kunstgras is ook geschikt voor iedere tuin. Of je tuin nu in de volle zon ligt of juist in de schaduw, het gras heeft er niet onder te lijden en het kan jarenlang mee. In de zomer kun je het zwembad langdurig op het gras laten staan. Ook speeltoestellen zet je gewoon op het kunstgras. Zo heb je een zachte grasmat, waar kinderen gerust de hele dag op kunnen spelen.

Ook je tuinset plaats je gewoon op kunstgras.

Kunstgras in combinatie met een terras

Kunstgras in combinatie met een terras

Overstappen op van kunstgras

Kunstgras heeft weinig nadelen. Maar houdt wel rekening met een aantal aspecten van kunstgras. Zo is een kunstgras veld niet hélemaal onderhoudsvrij. Verwijder periodiek bladeren, bloesem en takken van het kunstgras. Zo voorkom je onkruid en mos op je kunstgras. Verplaats ook zware bloempotten en andere zware spullen zo nu en dan van plek. Zo voorkom je platte plekken in je kunstgras gazon. Houd verder rekening met de aanschaf van kunstgras. De kosten zijn over het algemeen hoger dan echt gras. Daarnaast is het verstandig om je kunstgras gazon te laten leggen door een kunstgras specialist.

Kunstgras op je dakterras of balkon

Gras op je balkon of dakterras? Dit is mogelijk met kunstgras. Met kunstgras op je balkon of dakterras creëer je een buitengevoel en lijkt het net alsof je in een tuin zit. Het kunstgras is vrij eenvoudig op je balkon of dakterras aan te leggen en geeft je balkon of dakterras een fris en vrolijk uiterlijk.

Bijna niet te onderscheiden van echt gras!

Bijna niet te onderscheiden van echt gras!

Creatief met kunstgras

Kunstgras kan ook op andere manieren gebruikt worden dan alleen als gazon. Heb je in je tuin bijvoorbeeld een hoge wand, dan kan je die ook met kunstgras bekleden. Dit geeft een heel andere aankijk en lijkt het net alsof je er een grote heg hebt staan. Daarnaast zijn er verschillende soorten kunstgras verkrijgbaar. Denk aan verschillende soorten kleuren ter decoratie. Maar ook aan hoog- en laagpolig kunstgras; aan jou de keuze!

Tip: Lees hier 4 tuinideeën voor meer sfeer en ontspanning in de tuin.

Bekijk ook

Hoe marmer in verschillende woonstijlen past

Marmer – het is nog steeds een ontzettend populair materiaal in de interieurwereld. Je kunt …

Bekijk

Vriendelijke oplossingen om dierenoverlast in je tuin voorkomen: 6 tips

Dierenoverlast in de tuin kan heel erg lastig zijn. Bijvoorbeeld als iemand zijn hond laat …

Bekijk

Bestsellers: De stoere vintage lockerkasten van Rootsmann

Wil jij graag opvallen met jouw interieur? Zoek dan een uniek groot meubel dat niet …

Bekijk

Ruimtebesparende meubels, van vintage tot nieuw design

Ruimtebesparende meubels bestaan al heel lang en kun je zeker vintage kopen. Al sinds het …

Bekijk