Kunstgras in je tuin? Probeer deze kunstgrassamples eens

Kunstgras in je tuin? Probeer deze kunstgrassamples eens

  • 21 februari 2019

  • Door Woonhome.nl

De voordelen van kunstgras zijn legio. Het is onderhoudsvrij, bestemd tegen droge én natte perioden en het is ook nog eens duurzaam en betaalbaar. Bovendien is kunstgras tegenwoordig bijna niet van echt gras te onderscheiden. Temeer omdat er (net als bij natuurgras) heel veel soorten grasvormen bestaan. Redenen te over dus om de mogelijkheden van dit type gras verder te onderzoeken. En al helemaal als je je tuin een make-over wilt geven. Wist je bijvoorbeeld dat er kunstgrassen zijn met verschillende hoogtes, diktes, volume en zelfs krulvorming?

Als je op zoek bent naar de juiste kunstgrassoort voor jouw tuin, probeer dan eerst vrijblijvend verschillende typen uit. Je kunt bij Buitengewoonkunstgras.nl diverse samples aanvragen om het ook gras ook echt te zien en te voelen. Zo weet je zeker dat wat je koopt, ook het juiste voor jouw tuin is.

Subtiel instappen met kunstgras

Kunstgras is de perfecte oplossing voor als je een klein stukje gazon in je tuin wilt, zonder al teveel gedoe. Het heeft geen onderhoud nodig, dus je hoeft geen grasmaaier of ander gereedschap aan te schaffen. Als je een (kleine) stadstuin hebt, kan een subtiele kunstgras grasmat een aantrekkelijke optie zijn. Deze grasmatten hebben een zijdeachtige, matte kleurstelling. Kunstgras Zuiver bijvoorbeeld, is door zijn W-vorm vezel één van de meest bijzondere soorten uit de collectie. Ingetogen en terughoudend van kleur, maar zeer sterk, en buitengewoon duurzaam.

Bekijk hier dit grasmattype.

Een grasmat met een subtiele en rustige uitstraling is perfect voor kleine oppervlaktes

Een grasmat met een subtiele en rustige uitstraling is perfect voor kleine oppervlaktes. 

Leef je uit met rijk kunstgras

Wil je echt een spetterend stuk gras in je tuin? Dan is het advies om voor een rijkere grassoort te gaan. Dit type kenmerkt zich door lange levendige vezels en bestaat uit meerdere kleuren groen. Deze grasmatten zijn geweldig voor in grotere tuinen. En perfect voor kinderen om in te spelen en te ravotten op hun blote voeten.

Kunstgras Ultiem is van het type weelderig en heeft dan ook de ruimte nodig om helemaal tot zijn recht te komen. Advies is om voor deze soort te gaan als je hier ook de ruimte voor hebt. Eenmaal gelegd heb je een waar ‘safari aan huis’-gevoel! Niettemin biedt dit type kunstgras net zoveel comfort biedt als een zacht vloerkleed.

Bekijk hier dit grasmattype.

Kies kunstgras met een natuurlijke uitstraling in een tuin met veel sierplanten en bloemen.

Kies kunstgras met een natuurlijke uitstraling in een tuin met veel sierplanten en bloemen.

Kunstgras voor de sier

Heb je een middelgrote tuin of dakterras met veel bloemen en sierplanten? En wil je deze op een natuurlijke manier verder aankleden? Ga dan voor een grasmat met een oorspronkelijke uitstraling, zoals bijvoorbeeld het grasmattype Kunstgras Puur. Dit type grasmat vraagt letterlijk weinig aandacht waar het op vorm en onderhoud aankomt. Het is dan ook de perfecte aanvulling op alle andere elementen in je tuin. Door de combinatie van PE en mosdraad oogt deze grasmatsoort niet alleen sterk, hij is het ook! Daarnaast zorgen de beresterke vezels ervoor dat het zijn natuurlijke uitstraling eindeloos behoudt.

Bekijk hier dit grasmattype.

Doordat kunstgras geen onderhoud nodig heeft past het perfect als je een zwembad in de tuin hebt of wilt. Lees hier meer over zwembaden in de tuin.

Bekijk ook

Jonge gezinnen beginnen aan een nieuw leven, buiten de stad

De bevolking van Nederland is hard aan het groeien. Elke dag ontstaan er nieuwe gezinnen …

Bekijk

Je eigen huis bouwen: wat zijn de voordelen?

Droom je ervan om je eigen huis te bouwen? Wát een bijzonder vooruitzicht. Hoewel er …

Bekijk

Zelf een betongaas schutting maken: 5 tips

Een betongaas schutting is niet moeilijk te maken. Er zijn wel wat dingen waar je …

Bekijk

Dé manier om je woonkamer de benodigde update te geven

Word jij ook enorm blij van Pinterest borden creëren, muurkleuren veranderen en accessoires stylen zodat …

Bekijk