‘La Peinturette’ en ‘Vintagemeubelen.be’ organiseren Vintagedagen met heuse vintage veiling!

  • 12 mei 2015

  • Door Woonhome.nl

Vintage meubels en vintage design zijn de laatste jaren uitgegroeid tot echte verzamelobjecten die met veel passie gezocht en gekoesterd worden! Vintage is het nieuwe antiek: hoog tijd voor een echte vintage veiling!

woonhome-vintage-dagen-belgie-vintage-meubels-vintage-landkaart

Vintage dagen te België, interieur

Willem Fouquaert vooral gekend als auteur van een aantal ‘doe-boeken’ voor meubelrestauratie (zoals ‘Meubelmagie’) mocht dit ook aan den lijve ondervinden. De auteur kreeg steeds meer vragen over de restauratie van deze meubels uit de fifties, sixties en seventies. Hij schreef er vorig jaar ook een boek over: ‘Vintagemagie’. Nu gaat hij samen met een aantal partners nog een stapje verder en organiseert hij in het komende pinsterweekend een totaalevenement rondome vintage: Vintagedagen

woonhome-vintage-dagen-belgie-vintage-meubels-stoelen

Vintage dagen te België meubels, interieur

Gratis miniworkshops rondom vintage meubilair

Tijdens de Vintagedagen is er van alles te zien en te beleven rond vintage meubels en -decoratie. Zo geeft de auteur gedurende deze vijf dagen gratis miniworkshops waarin hij kort uitlegt en toont hoe je vintage meubels zelf het beste kunt opknappen. De miniworkshops zijn vrij toegankelijk en duren ongeveer een half uurtje.

“Willem Fouquaert geeft in sneltempo de belangrijkste ‘tips en tricks’ mee uit zijn laatste boek ‘Vintagemagie'”

woonhome-cursus-meubels-restaureren-meubelherstel-cursus-art

“Om de geïnteresseerden toe te laten het thuis allemaal nog eens na te checken wordt het boek gedurende deze vintagedagen eenmalig verkocht tegen een absolute promoprijs van €20,- i.p.v. €29.95.”

Van vintage meubels herstofferen tot interieurtips

Ook partners voorzien op het evenementen activiteiten. Zo zorgt stoffeeratelier ‘CouleurCouleur‘ voor demonstratie en uitleg over het herstofferen van vintage meubels. Verffabrikant Mona zorgt van zijn kant voor gratis kleur- en interieurtips met een vintage kleurcollectie en bijpassend behang in vintage- en retrostijl.

woonhome-behang-kiezen-cursus-vinrage-dagen

woonhome-retro-vintage-meubels-herstofferen-interieurtips-interieuradvies

Unieke vintage veiling

Uniek aan deze Vintagedagen is dat er niet alleen de tentoonstelling en verkoop van veel vintage meubilair en decoratie, maar dat er ook een vintage veiling is. Zoals bij een klassieke antiekveiling kan iedereen hier bieden en kopen maar ook verkopen! Particulieren kunnen ook loten insteken voor deze veiling!

woonhome-vintage-dagen-belgie-vintage-meubels-vintage-wandkast

De organisatie van deze veiling is in handen van het veiling huis ‘Maison Jules’ en staat onder toezicht van een beëdigd gerechtsdeurwaarder. De te veilen loten zullen gedurende het hele evenement te bezichtigen zijn en gaan op maandagnamiddag om 15.00 uur onder de hamer.

“Meer info over het verloop van de veiling of het insteken van loten is te verkrijgen bij het veilinghuis www.kunstindekerk.be of via mail: kunstindekerk@hotmail.com.”

Bekijk ook

Maak je woning insecten werend met deze handige tips!

De lente komt er weer aan en dat betekent lekker weer. En met lekker weer …

Bekijk

Een Bohemian woonstijl voor een Ibiza sfeer

De lente en zomer vragen om een nieuwe look en feel in huis. De Ibiza …

Bekijk

Tips om je woonkamer schoon te houden

Het huishouden doen is vrijwel niemands hobby. Maar natuurlijk zal je wel moeten, als je …

Bekijk

Office Tuesday: Creatief adviesbureau in Londen

“Op Woonhome.nl stellen we iedere dinsdag een bijzondere en opvallende kantoorinrichting centraal. Deze week kijken …

Bekijk