Laat je inspireren door de mooiste zwembaden voor in de tuin!

  • 24 december 2019

  • Door Woonhome.nl

Een zwembad in een tuin: hartstikke lekker om in te ontspannen tijdens de zomer, maar ook nog eens een mooie decoratie. Een zwembad in de tuin kan net wat meer uitstraling en sfeer geven. Laat je in deze blog inspireren door de mooiste soorten zwembaden voor in de tuin.

Opzetzwembad

Om te beginnen het opzetbare zwembad. Opzetbare zwembaden zijn er in een hoop soorten vormen en maten. Het meest voorkomende opzetbare zwembad is een Intex zwembad; de onbetwiste marktleider op dit gebied. Dit type zwembad geeft een tuin een wat speelse look en is geschikt voor een minder moderne en strakke tuin.

Ingebouwd zwembad

Naast een zwembad dat je kunt opzetten zijn er ook zwembaden die in de grond zijn ingebouwd. Dit soort zwembad is in feite het ‘normale’ zwembad zoals de meeste mensen het in een tuin kennen. Het bad is ingebouwd in de grond en is in Nederland over het algemeen rechthoekig. Een rechthoekig inbouw zwembad staat mooi in een tuin waarin rechte lijnen de boventoon voeren en is, doordat deze in de grond is ingebouwd, minder aanwezig in de tuin.

Een ingebouwd zwembad in de tuin.

Een ingebouwd zwembad in de tuin.

Plunge pool

Dan nu de Plunge Pool. Dit soort zwembad is minder bekend in Nederland en komt dan ook minder vaak voor dan een ingebouwd zwembad. Vraag je je af wat een Plunge Pool is? Een Plunge Pool is net iets anders dan een normaal zwembad; het is namelijk een ingebouwd zwembad zoals je het kent, maar dan van een kleiner formaat. In een wat kleinere tuin is een Plunge Pool goed te verwerken en geeft de tuin een strakke look. Plunge Pools zijn, net zoals ingebouwde zwembaden, over het algemeen rechthoekig. Hierdoor staat ook dit soort zwembad mooi in een tuin waarin een moderne uitstraling de boventoon heeft.

Zwemvijver

Officieel niet een zwembad maar een combinatie tussen een zwembad en een vijver: de zwemvijver. Een zwemvijver is, zoals de naam al suggereert, in feite een vijver waar in gezwommen kan worden. Een zwemvijver lijkt op het oog misschien niet aantrekkelijk om in te zwemmen maar heeft door het gebruik van zuiverende planten zeer zuiver water. In een tuin geeft een zwemvijver een mooie natuurlijke look door de waterplanten die erin staan. Erg mooi dus om te hebben in een iets wat minder moderne maar toch strakke tuin.

Een moderne zwemvijver met veel beplanting rondom het water.

Een moderne zwemvijver met veel beplanting rondom het water.

Houten zwembad

Een houten zwembad staat prachtig in een tuin waarin meerdere houten elementen voorkomen. In combinatie met een mooie houten schutting of een aantal minder opvallende planten kan een houten zwembad een prachtige decoratie zijn in een tuin. Een houten zwembad geeft een wat meer authentieke uitstraling aan een tuin.

Metalen zwembad

Een metalen zwembad kan worden ingebouwd in een tuin en valt in dat geval een stuk minder op. Als een metalen zwembad echter bovengronds in een tuin wordt gezet dan functioneert deze als een modern en luxe decoratiestuk. Een metalen zwembad heeft iets futuristisch en minder traditioneel door de glanzend zilveren ombouwing van het bad. Hierdoor komt dit bad het best tot zijn recht in een moderne tuin en is staat deze minder mooi in een wat authentiekere tuin.

Bekijk ook

Zo beveilig je je huis volgens het Politie Keurmerk Veilig Wonen

Wanneer je huis beveiligd is volgens het Politie Keurmerk Veilig Wonen dan neemt de kans …

Bekijk

Classic Blue: rust in je interieur

Het is 2020 en dat betekent weer volop nieuwe kleur en woontrends. Koraal Oranje, Ultra …

Bekijk

Sfeer aan je woning geven met woonaccessoires

Een sfeervolle woning bestaat niet alleen uit meubels en een mooi schilderij aan de muur. …

Bekijk

Betaalbare & originele designmeubels bij LevaLeva

Je favoriete designmeubel kopen is niet altijd even makkelijk. Hoewel je tegenwoordig praktisch alles online …

Bekijk