Langer thuis wonen voor senioren, wat komt daar allemaal bij kijken?

Langer thuis wonen voor senioren, wat komt daar allemaal bij kijken?

  • 22 juli 2018

  • Door Woonhome.nl

Wanneer je jouw leven lang hebt gebouwd aan jouw eigen nestje, wens je uiteraard hier zolang mogelijk van te kunnen genieten. Het is ook perfect mogelijk om langer alleen of samen thuis te blijven wonen. Er zijn wel enkele aanpassingen nodig zijn. Zo geven 75-plussers aan dat een groot aantal huishoudelijke taken niet meer even evident zijn. Ook de trap beklimmen of het nemen van een bad of douche is vaak een obstakel. Gelukkig is er voor ieder probleem wel een oplossing te vinden. Het is wel belangrijk om te weten welke oplossingen nodig zijn.

Tegenwoordig kan op vrijwel elke trap een lift geïnstalleerd worden!

Het aanpassen van de woning

Waar wielrenners tijdens de Tour de France valpartijen moeten vermijden, is dat evenzeer het geval voor onze dierbare senioren. Door het aanbrengen van enkele kleine aanpassingen in en rond het huis kom je al een heel eind. Denk hierbij aan het verwijderen van opstapjes, het weghalen van tapijten het voorzien van een douchestoel en enkele wandbeugels in de badkamer of het toilet. Tegenwoordig is er bij elke denkbare trap installatie van een traplift mogelijk. Domotica kan in huis veel automatiseren, dat is super handig als je wat minder mobiel bent. De eerste bergrit om langer zelfstandig thuis te wonen, wordt zo alvast makkelijk betwist.

Blijf mobiel: bewegen, bewegen en bewegen!

Al van jongs af aan krijgen we de gouden raad om veel te bewegen. Op onze oude dag is dit niet anders. Dankzij lichamelijke beweging behouden we immers onze spierkracht en soepelheid. Dankzij een goede rollator kunnen we tegenwoordig zelfs nog langer te been blijven. Rollators zijn overigens verkrijgbaar in allerhande uitvoeringen. Meer informatie over de soorten rollators kan je alvast terug vinden op rollator.shop.

Met een rollator of scootmobiel blijf je heel mobiel op oudere leeftijd

Met een rollator of scootmobiel blijf je heel mobiel op oudere leeftijd

Een alternatief voor een rollator is dan weer een scootmobiel. In Nederland alleen al vinden we meer dan 150.000 van zo’n exemplaren terug. In de toekomst zullen er ongetwijfeld nog meer ouderen zo’n scootmobiel kopen. Zo blijf je toch nog lekker mobiel en kan je makkelijk enkele huishoudspullen of boodschappen vervoeren.

With a little help from my friends

Het is niet omdat je alleen woont, dat je er alleen voor staat. Vaak kan je terecht bij je familie, vrienden of de buren (ook mantelzorgers genoemd) die je met veel plezier zullen bijstaan met zaken die je niet meer alleen aan kan. Ook kan je beroep doen op andere sociale voorzieningen of diensten, zo krijgen bijvoorbeeld veel ouderen dagelijks een maaltijd aan huis geleverd of krijgen zij de boodschappen aan huis bezorgd. Op deze manier kan ook jij ongetwijfeld nog enkele jaren volop genieten van het leven!

Bekijk ook

Duurzame tips voor de grote voorjaarsschoonmaak

Nu het officieel lente is gaat het bij veel mensen weer kriebelen om het huis …

Bekijk

Je huis optimaal schoonmaken met een steelstofzuiger en andere tips

Een schoon huis is niet alleen beter voor je humeur, maar ook voor je gezondheid. …

Bekijk

Langer thuis wonen voor senioren, wat komt daar allemaal bij kijken?

Wanneer je jouw leven lang hebt gebouwd aan jouw eigen nestje, wens je uiteraard hier …

Bekijk

Hoe je rust creëert in huis

De een is een chaoot, de ander is juist een rustig en geordend type. Maar …

Bekijk