Led panelen voor in het (thuis)kantoor

Led panelen voor in het (thuis)kantoor

Door:
Woonhome

1 oktober 2019

Verlichting, natuurlijk én kunstmatig, is een belangrijk onderdeel van een goede werkplek. Een ruimte die goed verlicht is zorgt voor een prettiger gevoel en betere focus. Denk bijvoorbeeld aan een goed verlichte studeerkamer, atelier, werkplek of kantoor aan huis. Zowel bij het lezen, schrijven, timmeren, boetseren of andere bezigheid is helder licht aangenaam voor je ogen. Geen flikkerende lampen, te zwak licht of een onaangename kleur licht. Een goede oplossing zijn Led panelen die zorgen voor perfect licht tijdens het werken.

Led panelen: geschikt voor iedere ruimte

Een led paneel is geschikt voor iedere ruimte. Dankzij de verschillende formaten, zoals rechthoekig en rond, passen ze in bijna elk interieur. Smalle rechthoekige panelen geven een moderne look aan het interieur en voorzien de ruimte van veel licht. Schrijven, klussen, computerwerk of lezen gaat veel gemakkelijker met de juiste led verlichting boven je.

Tip: Let op dat je verlichting op de juiste plek hangt waar het niet zorgt voor schaduw op je werkplek wanneer je eronder staat.

Kleine rondvormige led panelen, ook wel led downlights genoemd, zijn ideaal als spotjes. Deze fraaie spotjes hebben maar 2 cm inbouwhoogte nodig en zijn zelfs dimbaar. Het voordeel van deze spots is dat ze strak weg te werken zijn in een systeemplafond of gipsplaat. Heb je dus erg weinig ruimte in het plafond voor inbouwverlichting? Dan zijn led spots een aanrader!

Wil je liever een led paneel wat dichter op je werkplek? Hang dan een led paneel op door middel van een paneel hangset. Deze set bestaat uit ijzeren draden waarmee je het paneel aan het plafond boven je bureau of werktafel hangt. Hierdoor hangt er een prachtige zwevende lamp in de ruimte en is deze direct een eyecatcher.

Een led paneel: duurzame verlichting

Led panelen geven een prettig licht, zijn zeer flexibel in het verwerken in een ruimte én zijn natuurlijk duurzaam. Led lampen gebruiken weinig energie en gaan erg lang mee. Een led paneel is dus niet alleen een esthetische keuze maar ook een goede keuze op het gebied van energieverbruik. De kostprijs van led verlichting is hoger dan andere soorten verlichting. Maar doordat ze langer meegaan verdien je de kostprijs terug doordat je niet telkens nieuwe lampen hoeft te kopen.

Bekijk ook

Tover één kamer om in woning met 6 kamers

Voor sommige woonruimtes heb je gewoon meubels op maat nodig. Zoals het appartement van Graham …

Bekijk

Maak je tuin gezelliger met een houten tuinbank!

Het voorjaar staat eindelijk weer voor de deur. Tijd om de tuin weer zomer klaar …

Bekijk

‘La Peinturette’ en ‘Vintagemeubelen.be’ organiseren Vintagedagen met heuse vintage veiling!

Vintage meubels en vintage design zijn de laatste jaren uitgegroeid tot echte verzamelobjecten die met …

Bekijk

Desso Denim: Stoer kleed met jeans look

Denim verovert het interieur en net als je favoriete jeans, passen de 'denim kleden' overal …

Bekijk