LED-verlichting: van het kastje naar de… tuin!

LED-verlichting: van het kastje naar de… tuin!

  • 01 juni 2018

  • Door Woonhome.nl

De tijden waarin we alleen maar kil en koud LED-licht hadden zijn allang voorbij! Tegenwoordig is LED-verlichting verkrijgbaar in warme en knusse lichtkleuren. Crème, warm geel én vrolijke kleurtjes zoals rood, groen en blauw. Niet alleen de kleurtjes maar ook dimbaar LED licht maken een ruimte knus en gezellig. Gebruik LED als spotjes in een boekenkast, een moderne keuken met goede verlichting of sfeervolle lampen in de badkamer. Sfeervolle LED buitenspots voor in de tuin zijn een mooi voorbeeld van goede buitenverlichting. Kortom, LED verlichting biedt ontzettend veel mogelijkheden binnen én buiten.

Knusse LED sfeerverlichting voor binnen

Licht is essentieel om een mooie sfeer in huis te creëren. Het bepaalt namelijk een groot deel van de uitstraling van de ruimte. Indirect licht is bijvoorbeeld een mooie sfeermaker. Mooi indirect licht komt bijvoorbeeld vanuit LED wandlampen van Euro Led Shop. Deze bijzondere lampen schijnen omhoog tegen de muur en verlichten op een rustgevende manier. Heeft jouw interieur donkere hoekjes? Gebruik dan een paar vloerspots met LED verlichting. Op deze manier verlicht je een donker deel van de ruimte én ontstaat er een exclusieve uitstraling. Met een dimmer i.c.m. een vloerspot breng je nóg subtieler licht aan in het interieur. Een aantal kleinere LED spots in een donker hoekje is ook een mooie verlichtingsoplossing. Dit zorgt namelijk voor een interessant beeld én veel verlichting.

Zorg voor voldoende licht op het aanrecht van je keuken met goede LED verlichting

Zorg voor voldoende licht op het aanrecht van je keuken met goede LED verlichting

Andere kamer? Ander licht!

Het is belangrijk dat men de juiste verlichting kiest bij de aanschaf. Een badkamer heeft bijvoorbeeld andere soort verlichting nodig dan de woonkamer. Ruimtes waar men veel werkt en/of leest is accent LED verlichting heel prettig. In een inloopkast, boekenkast of andere kast zijn LED inbouwspots erg handig. De badkamer is een ruimte waarin je extra heldere verlichting wilt hebben. Kies bijvoorbeeld voor gave LED spiegellampen voor bij de spiegel.

Kom je er niet helemaal uit? Schets dan eens op een vel papier de verschillende ruimtes van jouw huis. Zo bepaal je gemakkelijk welke LED verlichting in welke ruimte past. Een super simpele manier om je eigen lichtplan samen te stellen!

Met mooie spotjes in het plafond zorg je voor helder licht in de badkamer

Met mooie spotjes in het plafond zorg je voor helder licht in de badkamer

De voordelen van LED verlichting op een rij

Er zijn een aantal voordelen van LED verlichting te noemen:

  • LED verlichting verbruikt weinig energie.
  • Een LED lamp gaat veel langer mee dan een normale lamp.
  • Hierdoor zijn LED lampen dus ook goedkoper (minder energie en langere levensduur).
  • Een LED lamp is niet heet en dus minder brandgevaarlijk.
  • Verkrijgbaar in ontelbaar veel soorten en maten.
  • Een LED lamp bevat géén giftige stof zoals kwik.
  • LED lampen zijn rustiger voor het oog omdat ze niet flikkeren.
  • LED lampen zijn innovatief én vaak op afstand bedienbaar.

LED-verlichting in de tuin

Die knusse, huiselijke sfeer die je binnen creëert met licht, wil je óók graag in de tuin! Een mooie manier om dit te realiseren is door gebruik te maken van LED spotjes in de tuin. Hiervoor zijn verschillende soorten verkrijgbaar die een gezellige tuin creëren. Bijvoorbeeld LED prikspots, LED vlonderspots én LED grondspots. Met deze verlichtingsbronnen zit je ’s avonds lekker buiten met knusse verlichting. LED prikspots zijn overigens ook erg mooi om een boom of bijzondere plant mee te belichten. Of wat dacht je van een grondspotje langs het gras of tuinpad? Hiermee creëer je direct een chique uitstraling in de tuin. Het zijn de kleine dingen die het doen!

Iedereen heeft wel een mooi pronkstuk in de tuin staan. Groot of klein, het heeft verlichting nodig! Met een steekspot leg je de nadruk op dit prachtige pronkstuk. Een appelboom, een zonnewijzer, een mooi beeld of een Buddha beeld? Verlicht het met een steekspot!

Creëer een gezellige sfeer in je tuin met de warme lichten van je LED lamp

Creëer een gezellige sfeer in je tuin met de warme lichten van je LED lamp

 

Tip: Loungen in je tuin doe je zo!

Bekijk ook

9x tips: Zoek de juiste raambekleding

De juiste raambekleding vinden voor in huis is een uitdaging. Er zijn veel verschillende soorten …

Bekijk

Vijf tips voor het vinden van een koopwoning in Groningen

Wil je graag in de provincie Groningen wonen? Je bent niet de enige. Ook daar …

Bekijk

Kleuradvies voor je interieur

Het is verbazingwekkend hoe onze omgeving ons humeur en welzijn beïnvloedt. Het effect van kleur …

Bekijk

Functioneel én decoratief! Tips voor het gebruik van dienbladen

Dienbladen: waarschijnlijk gebruik je ze om dranken en versnaperingen te serveren. Maar dienbladen zijn ook heel …

Bekijk