Wat leuk drinkgerei al niet voor je huis doet!

  • 23 mei 2019

  • Door Woonhome.nl

’s Ochtends bij het ontbijt en ’s avonds na het avondeten lust de koffieliefhebber wel een bakkie! Het is de normaalste zaak van de wereld. Het is dan ook leuk om het wat specialer te maken en dat doe je met… leuk drinkgerei! Bijkomend voordeel: het maakt je huis ook wat leuker. Gezellige bekertjes, kopjes en mokjes fleuren je kast op en maken het uiterlijk van je huis binnen leuker. Maar hoe kom je aan de juiste bekers en koppen? Je kunt het kopen, maar ook krijgen en zoeken in huis!

Kleurgebruik in huis met de 60/30/10 regel

Het moet natuurlijk allereerst wel aansluiten op je interieur. Of juist niet, als je van gek en speels houdt. Vooral wie een glazen of open kast heeft, kan maar beter het juiste drinkgerei uitzoeken. De kleur die je het beste kunt gebruiken, hangt af van de stijl die je wilt creëren of al hebt. Wat moet het uitstralen? We gaan een paar verschillende stijlen af met bijpassende kleuren. Het is daarbij handig om je aan de 60/30/10 regel te houden. Je gebruikt 60% dominante kleuren, zoals de muren. Daarnaast breng je er 30% secundaire kleuren in, bijvoorbeeld je bank, je grote meubels. De laatste 10% zijn accentkleuren, die in de kleinere dingetjes zitten zoals de kussens op je bank én je drinkgerei.

Mokken, kopjes en bekers in allerlei prints en vrolijke kleuren.

Mokken, kopjes en bekers in allerlei prints en vrolijke kleuren.

Accenten maken de uitstraling

Voor een beetje een glamour uitstraling kun je het beste warme tinten gebruiken als accentkleur, zoals (geel)goud. Een beetje een mannelijk huis? Dan is bordeaux het helemaal gaaf als accent. De mannelijke stijl is overigens niet per se voor mannen. Ook de stoere dames kunnen hier weg van zijn! Hou je echt veel van rust en wil je dat je huis dit ook uitstraalt? Dan gebruik je natuurlijk rustige kleuren en dat zijn vaak lichte kleuren. Wit en (oker)geel doen het dan erg goed. Zwart-wit als basis? Lekker modern en strak! Daar past eigenlijk alles bij. Een paar kleuren als accent zijn dan erg leuk om toe te voegen in de kleine dingen.

Passende spullen in de kast

Die mokken en bekers voor de accenten kun je werkelijk overal kopen, in elke winkel met spullen voor in huis. Besparen, met hetzelfde effect? Kijk wat je al hebt! Breed netwerk? Dan heb je zeker wel eens wat gekregen als relatiegeschenk. Bedrijven laten als relatiegeschenk wel eens bekers bedrukken. Of voor onderweg is koffiebekers bedrukken populair. Die staan leuk in je kast, mits ze een toffe kleur hebben, natuurlijk. En ja, er staat een logootje op, dat zou kunnen. Dat is natuurlijk om reclame te maken. Maar laat ze lekker reclame maken! Het maakt jouw kast (en huis) alleen maar vrolijker!

Maak je servies persoonlijk met bedrukte koffiemokken.

Maak je servies persoonlijk met bedrukte koffiemokken.

Een unieke mok maakt het drinken van koffie nóg lekkerder!

Bekers, mokken en kopjes in dominante kleuren

En hoe zit het dan met die 60% en 30%? We gaan nog even een keer de verschillende stijlen af. Voor de glamour koningen en koninginnen is wit een echte dominante kleur. Voeg daar 30% donkerblauw bij en voilà: een glamour-achtig huis. En natuurlijk kun je die percentages nooit helemaal nauwkeurig aanhouden. Doe vooral wat goed voelt, natuurlijk! For the men: wit in de basis is ook hier een goede optie, met cognac (bruin) als secundaire kleur. Voor wie echt de rust zelve is en dat wil uitstralen in huis, is wederom wit uitstekend. Als secundaire kleur is beige dan aan te raden. Er zijn natuurlijk nog véél meer stijlen te bedenken waar bepaalde kleuren bij passen. Maar creëer vooral je eigen! Wat jij mooi vindt, is oké. En dan kun je één en dezelfde stijl aanhouden, maar mixen mag natuurlijk ook. Combineer erop los, een leuke bezigheid!

Bekijk ook

Waarom mensen steeds vaker kiezen voor bamboe jaloezieën

Neem een kijkje in een gemiddelde woning in Nederland en je komt ze zeker weten …

Bekijk

Tips voor het samenstellen van je eigen badkamermeubel!

Ben jij de badkamer aan het verbouwen? Of op zoek naar een nieuwe badkamerinrichting? Een …

Bekijk

‘Groene’ raamdecoratie

De consument van deze tijd is veel bewuster bezig met het milieu. We leven in …

Bekijk

Drie manieren voor het efficiënt isoleren van je huis

Goede isolatie van je huis heeft veel voordelen. Je houdt de energierekening laag, woont duurzamer …

Bekijk